Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Συνεδριάσεις Βουλής μεταξύ συγκλίσεων και συγκρούσεων

Η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να επεξεργαστεί πολλά κρίσιμα νομοσχέδια: τον πρώτο προϋπολογισμό (έτους 2020) της νέας κυβέρνησης, το νέο καθεστώς παροχής ασύλου στους πρόσφυγες, τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

gkat_04_1910_page_1_image_0001Σε βαθιά και, κατά τα φαινόμενα, ταραγμένα νερά εισέρχεται το πολιτικό σύστημα με επίκεντρο τη Βουλή: Εντός των λίγων προσεχών μηνών δρομολογήθηκε να εξεταστεί σειρά ζητημάτων μείζονος ενδιαφέροντος, η επεξεργασία των οποίων και οι αποφάσεις επ’ αυτών θα λειτουργήσουν καταλυτικά για την προσεχή, από το 2020, περίοδο.
Ηδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κοινοβουλευτική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Την ερχόμενη εβδομάδα (στη συνεδρίαση της Πέμπτης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό), επί τάπητος τίθεται το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, στην κατεύθυνση της αποσύνδεσής του από το ενδεχόμενο πρόωρης διάλυσης της Βουλής και προσφυγής στις κάλπες.
Την ερχόμενη εβδομάδα, επίσης, η προανακριτική επιτροπή που συγκροτήθηκε με επίκεντρο τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο ανοίγει τον κύκλο των δύσκολων συνεδριάσεων, με πρώτο θέμα (το απόγευμα της Τρίτης) τόσο την κατάρτιση της λίστας των μαρτύρων και τον καθορισμό των ημερομηνιών για την κλήση των πρώτων εξ αυτών όσο και τις κατ’ αρχήν τοποθετήσεις των μελών της επί της σχετικής δικογραφίας.
Κατά την ίδια χρονική συγκυρία (Δευτέρα στις αρμόδιες επιτροπές για τη β΄ ανάγνωση, Τετάρτη και Πέμπτη στην Ολομέλεια, εκτός απροόπτου) ολοκληρώνεται η συζήτηση και ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Η έως τώρα συζήτησή του εντός Βουλής, με πρωταγωνιστές κυρίως τον επισπεύδοντα υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στελέχη της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –Ν. Παππά και Π. Πολάκη–, δίνει σαφή γεύση του κλίματος που υπάρχει και των εκατέρωθεν διαθέσεων για συγκρούσεις. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που καταγράφηκε στην τελευταία συνεδρίαση.
«Σας είπα, κύριε Παππά, σοβαρευτείτε», είπε κάποια στιγμή ο κ. Αδ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξ αφορμής σχολίων του τελευταίου επί όσων έλεγε ο υπουργός.
«Να σοβαρευτείτε εσείς», απάντησε ο κ. Παππάς.
«Η αλήθεια είναι ότι όταν σας βλέπω, πράγματι, δεν μπορώ να σοβαρευτώ πάρα πολύ, με παρασύρετε στη γελοιότητα», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.
«Η αυτοκριτική σας είναι εντυπωσιακή», επέμεινε ο κ. Παππάς.
«Με παρασύρετε, σας ακολουθώ. Εχεις και τον “Κλουζό” από πίσω, που ψάχνει τα σκάνδαλα σε σημείο ύποπτο», ανέφερε αμέσως ο κ. Γεωργιάδης, βάζοντας στην κουβέντα και τον κ. Πολάκη.
«Αμα θέλετε να το κάνουμε θερινό, το κάνουμε. Μην ξαναναφερθείτε με αυτό το στυλάκι, είμαι πολύ καλύτερος σε αυτό το θέμα», έσπευσε να σχολιάσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Εντός αυτού του περιβάλλοντος, λοιπόν, που από τη μία πλευρά δίνει την αίσθηση της αναζήτησης συναινέσεων και από την άλλη μεταδίδει εικόνα πυριτιδαποθήκης, η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να επεξεργαστεί και πολλά κρίσιμα νομοσχέδια: για τον πρώτο προϋπολογισμό (έτους 2020) της νέας κυβέρνησης (το προσχέδιο συζητείται την Τρίτη και την Τετάρτη), για το νέο καθεστώς παροχής ασύλου στους πρόσφυγες, για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, καθώς και –όπως έχει ανακοινωθεί– για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, το νέο ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό, τα ΑΕΙ και το Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου