Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019

Ελαιώνας: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα


Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, 2019

Συνελήφθησαν τα πέντε μέλη της οργάνωσης που είχαν αναπτύξει την δράση τους σε πολλές περιοχές της Χώρας

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν οκτώ κλοπές και μια απόπειρα σε Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Κόρινθο, Καρδίτσα και Πιερία
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 240.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στα φωτοβολταϊκά πάρκα ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πλήρως όλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν, τόσο με φυσικές όσο και με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (28-9-2019), το βράδυ, στον Ελαιώνα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πέντε αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 35,33,32,31 και 25 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική  έρευνα, τα μέλη της  εγκληματικής οργάνωσης τους τελευταίους έξι μήνες είχαν διαπράξει συνολικά, οκτώ κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα, σε περιοχές των Νομών Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Καρδίτσας και Πιερίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε δράστες, επιβαίνοντες σε δύο αυτοκίνητα, μετέβαιναν σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, όπου με τη χρήση εργαλείων, αφαιρούσαν καλώδια χαλκού και προξενούσαν μεγάλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις.
Οι δράστες είχαν αφαιρέσει καλώδια χαλκού, διαφόρων διατομών, συνολικού
μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά
τις 240.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στα φωτοβολταϊκά πάρκα
ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε στον Ελαιώνα Ηλείας, κοντά σε
φωτοβολταϊκο πάρκο της περιοχής, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή
τους και κατάσχεσαν γάντια και εργαλεία όπως κόφτες, πένσες, κατσαβίδια,
επαναφορτιζόμενο συρματόσχοινο με γάντζους στις άκρες και άλλα, τα οποία
χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση και την έλξη των καλωδίων χαλκού.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα δύο αυτοκίνητα που
χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να μεταβαίνουν στους τόπους των κλοπών,
καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων με κάρτες sim, που βρήκαν
στην κατοχή τους.
Η σπείρα των Ρουμάνων που συνελήφθησαν στον Ελαιώνα πήγε χθες απόγευμα εισαγγελέα Αμαλιάδας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Τρίτη το μεσημέρι.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου