Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγο της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

«Καμπάνα»… 720.000 ευρώ στον δήμο Ήλιδας για το Γυμνάσιο Σιμοπούλου


Σύμφωνα με πληροφορίες μας η μεταφορά του Γυμνασίου από το Σιμόπουλο στην Εφύρα ήταν ο σοβαρότερος λόγος που έχασε στις εκλογές ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
Πάνω από 700.000 ευρώ ενδέχεται να κληθεί να καταβάλλει ο δήμος Ήλιδας για αλλαγή χρήσης του πρώην δημαρχείου Πηνείας, αφού εκεί ποτέ δεν λειτούργησε το Γυμνάσιο, όπως προβλέπονταν από τους σχετικούς όρους, που «δικαιολογούσαν» και το συγκεκριμένο ποσό!
Μάλιστα, σήμερα στην Αμαλιάδα αναμένεται  κλιμάκιο  της  Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ, για να προβεί σε έναν πρώτο έλεγχο του «φακέλου» της μη λειτουργίας του Γυμνασίου στο κτιριακό συγκρότημα που στέγαζε το δημαρχείο Πηνείας στο Σιμόπουλο, παρότι είχε εγκριθεί κονδύλι περίπου  720.000 ευρώ, το οποίο διαφαίνεται ότι θα ζητηθεί να επιστραφεί… με χρέωση  στον δήμο Ήλιδας!
Το Γυμνάσιο Σιμόπουλου λειτουργούσε σε λυόμενες αίθουσες και κατά την σχολική σεζόν 2018 – 2019 επρόκειτο να μεταφερθεί στο παλαιό δημαρχείο Πηνείας και να συλλειτουργήσει με το Λύκειο Σιμόπουλου.
Πριν την έναρξη της περσινής σχολικής χρονιάς υπήρξαν έντονες διαφωνίες για το εάν θα έπρεπε να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο κτίριο ή να λειτουργήσει στην Εφύρα και με πολιτική απόφαση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο κτίριο της Εφύρας.
Η μετατροπή του πρώην δημαρχείου σε σχολείο έγινε με κονδύλι του ΕΣΠΑ και προέβλεπε χρήση από το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Το Λύκειο λειτουργεί κανονικά στο κτίριο, ωστόσο ποτέ δεν λειτούργησε εκεί το Γυμνάσιο..
Με την τότε απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει έδρα το Γυμνάσιο και να μεταφερθεί στην Εφύρα, ουσιαστικά άλλαζαν και οι όροι και πλέον τον λόγο έχει η Διαχειριστική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου