Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

«Καμπάνα»… 720.000 ευρώ στον δήμο Ήλιδας για το Γυμνάσιο Σιμοπούλου


Σύμφωνα με πληροφορίες μας η μεταφορά του Γυμνασίου από το Σιμόπουλο στην Εφύρα ήταν ο σοβαρότερος λόγος που έχασε στις εκλογές ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος




Πάνω από 700.000 ευρώ ενδέχεται να κληθεί να καταβάλλει ο δήμος Ήλιδας για αλλαγή χρήσης του πρώην δημαρχείου Πηνείας, αφού εκεί ποτέ δεν λειτούργησε το Γυμνάσιο, όπως προβλέπονταν από τους σχετικούς όρους, που «δικαιολογούσαν» και το συγκεκριμένο ποσό!
Μάλιστα, σήμερα στην Αμαλιάδα αναμένεται  κλιμάκιο  της  Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ, για να προβεί σε έναν πρώτο έλεγχο του «φακέλου» της μη λειτουργίας του Γυμνασίου στο κτιριακό συγκρότημα που στέγαζε το δημαρχείο Πηνείας στο Σιμόπουλο, παρότι είχε εγκριθεί κονδύλι περίπου  720.000 ευρώ, το οποίο διαφαίνεται ότι θα ζητηθεί να επιστραφεί… με χρέωση  στον δήμο Ήλιδας!
Το Γυμνάσιο Σιμόπουλου λειτουργούσε σε λυόμενες αίθουσες και κατά την σχολική σεζόν 2018 – 2019 επρόκειτο να μεταφερθεί στο παλαιό δημαρχείο Πηνείας και να συλλειτουργήσει με το Λύκειο Σιμόπουλου.
Πριν την έναρξη της περσινής σχολικής χρονιάς υπήρξαν έντονες διαφωνίες για το εάν θα έπρεπε να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο κτίριο ή να λειτουργήσει στην Εφύρα και με πολιτική απόφαση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο κτίριο της Εφύρας.
Η μετατροπή του πρώην δημαρχείου σε σχολείο έγινε με κονδύλι του ΕΣΠΑ και προέβλεπε χρήση από το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Το Λύκειο λειτουργεί κανονικά στο κτίριο, ωστόσο ποτέ δεν λειτούργησε εκεί το Γυμνάσιο..
Με την τότε απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει έδρα το Γυμνάσιο και να μεταφερθεί στην Εφύρα, ουσιαστικά άλλαζαν και οι όροι και πλέον τον λόγο έχει η Διαχειριστική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου