Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

«Καμπάνα»… 720.000 ευρώ στον δήμο Ήλιδας για το Γυμνάσιο Σιμοπούλου


Σύμφωνα με πληροφορίες μας η μεταφορά του Γυμνασίου από το Σιμόπουλο στην Εφύρα ήταν ο σοβαρότερος λόγος που έχασε στις εκλογές ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
Πάνω από 700.000 ευρώ ενδέχεται να κληθεί να καταβάλλει ο δήμος Ήλιδας για αλλαγή χρήσης του πρώην δημαρχείου Πηνείας, αφού εκεί ποτέ δεν λειτούργησε το Γυμνάσιο, όπως προβλέπονταν από τους σχετικούς όρους, που «δικαιολογούσαν» και το συγκεκριμένο ποσό!
Μάλιστα, σήμερα στην Αμαλιάδα αναμένεται  κλιμάκιο  της  Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ, για να προβεί σε έναν πρώτο έλεγχο του «φακέλου» της μη λειτουργίας του Γυμνασίου στο κτιριακό συγκρότημα που στέγαζε το δημαρχείο Πηνείας στο Σιμόπουλο, παρότι είχε εγκριθεί κονδύλι περίπου  720.000 ευρώ, το οποίο διαφαίνεται ότι θα ζητηθεί να επιστραφεί… με χρέωση  στον δήμο Ήλιδας!
Το Γυμνάσιο Σιμόπουλου λειτουργούσε σε λυόμενες αίθουσες και κατά την σχολική σεζόν 2018 – 2019 επρόκειτο να μεταφερθεί στο παλαιό δημαρχείο Πηνείας και να συλλειτουργήσει με το Λύκειο Σιμόπουλου.
Πριν την έναρξη της περσινής σχολικής χρονιάς υπήρξαν έντονες διαφωνίες για το εάν θα έπρεπε να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο κτίριο ή να λειτουργήσει στην Εφύρα και με πολιτική απόφαση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο κτίριο της Εφύρας.
Η μετατροπή του πρώην δημαρχείου σε σχολείο έγινε με κονδύλι του ΕΣΠΑ και προέβλεπε χρήση από το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Το Λύκειο λειτουργεί κανονικά στο κτίριο, ωστόσο ποτέ δεν λειτούργησε εκεί το Γυμνάσιο..
Με την τότε απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει έδρα το Γυμνάσιο και να μεταφερθεί στην Εφύρα, ουσιαστικά άλλαζαν και οι όροι και πλέον τον λόγο έχει η Διαχειριστική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου