Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2019

  • Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες. Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εκ νέου με νέες προδιαγραφές, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη .
  • Στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας-Πολιτείας εστίασαν Ιερώνυμος και Κεραμέως. Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε στις 6 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, όπου την υποδέχθηκαν ο πρωτοσύγκελος-επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και κληρικοί οι οποίοι εν συνεχεία την οδήγησαν στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. .
  • Πομπέο σε Δένδια: Πυλώνας σταθερότητας και σημαντικός σύμμαχος η Ελλάδα. Η Ουάσιγκτον προσβλέπει στην συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Αθήνα ώστε να προωθηθεί η «σταθερότητα και η ευρωστία» στην περιοχή, προσέθεσε στο Twitter ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. .
  • Σε έκτακτη ανάγκη 11 περιοχές της χώρας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική γραμματεία Πολιτικής προστασίας 11 δημοτικές και τοπικές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ύστερα από τα κύματα κακοκαιρίας. Ανήκουν στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας. .
  • Μακάβριο tweet του ιταλού φαρσέρ με «θύματα» Πικραμμένο και Παπούλια. Ο ιταλός Τομάσο ντε Μπενεντέτι, που είχε «πεθάνει» τον Κώστα Γαβρά, έβαλε αυτή την φορά στο στόχαστρο τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας με «όχημα» τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. .
Κόσμος
  • ΗΠΑ: Συζήτηση αξιωματούχων για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο. Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συζητήσουν με στελέχη του διπλωματικού σώματος των ΗΠΑ αύριο Παρασκευή όσον αφορά τη νέα αμερικανική πρωτοβουλία με σκοπό την εξασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια των πλοίων στην περιοχή του Στενού του Χορμούζ, γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. .
  • Aμετακίνητος στις θέσεις του για τη μεταναστευτική κρίση ο Σαλβίνι. Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών παρακάθισαν χθες βράδυ σε δείπνο στη φινλανδική πρωτεύουσα για να συζητήσουν με την ελπίδα να βάλουν τέλος στην ατέρμονη περιπλάνηση των πλοίων, στα οποία απαγορεύεται ο ελλιμενισμός μετά τη διάσωση μεταναστών στην κεντρική Μεσόγειο. .
  • Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Άδικη» η απόφαση των ΗΠΑ για τα F-35. Η διπλωματία της Τουρκίας χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν τη χώρα από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 του NATO εξαιτίας της αμφιλεγόμενης απόφασης της Άγκυρας να αποκτήσει ένα σύστημα αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας ρωσικής κατασκευής. .
  • ΠΟΥ: «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για την επιδημία Έμπολα στο Κονγκό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε απόψε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία» σε παγκόσμιο επίπεδο την επιδημία του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. .
  • Ως τον Μάρτιο «τελειώνει» η Τουρκία από τα F-35, στα εννέα δισεκ. το κόστος. Οι ΗΠΑ προσπάθησαν όμως να χαμηλώσουν τους τόνους όσον αφορά την ευρύτερη συνεργασία με την Άγκυρα, διαμηνύοντας πως η αποβολή από το πρόγραμμα συμπαραγωγής και απόκτησης των F-35 αποτελεί αντίδραση αποκλειστικά στην αγορά των ρωσικών S-400. .
Πολιτική
  • Γεωργιάδης: Επιτυχία των επιχειρήσεων για να πάει όλη η κοινωνία μπροστά. «Θέλουμε την επιτυχία των επιχειρήσεων για να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Όλη η κοινωνία θα πάει μπροστά αν κάνουμε το καθήκον μας. Όμως δεν φτάνει μόνο να είναι σταθερή η κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται η ενεργοποίηση και των επενδυτών». .
  • Στέιτ Ντιπάρτμεντ: H Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας σε Αν. Μεσόγειο και Βαλκάνια. Ως επιβεβαίωση της σημασίας των ελληνοαμερικανικών σχέσεων χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. .
  • Προσωρινή αναστολή του νέου Ποινικού Κώδικα εξετάζει η κυβέρνηση. Η ΝΔ έχει δεσμευτεί για αναθεώρηση διατάξεων του Κώδικα, αλλά πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», προσανατολίζεται σε αναστολή έως τον Σεπτέμβριο. .
  • Μητσοτάκης: Σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις (ΦΩΤΟ). Σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο υπουργείο Άμυνας έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα και ευχαρίστησε τους αρχηγούς και τους επιτελείς για την ενδελεχή ενημέρωση που του έκαναν και για τη ουσιαστική συζήτηση που είχαν για τις προτεραιότητες ως προς την αμυντική πολιτική της χώρας. .
  • Το δεύτερο κύμα 24 γραμματέων στα υπουργεία - ποιοι είναι. Ολοκληρώθηκαν οι διορισμοί των συνολικά 52 γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων. .
Οικονομία
  • Ρέγκλινγκ: Παράθυρο για μείωση δημοσιονομικών στόχων, αλλά στο μέλλον. «Το μέλλον είναι κατά πάσα πιθανότητα κάπως διαφορετικό από ό,τι πιστεύαμε πριν από έναν χρόνο επειδή πολλές μεταβλητές άλλαξαν. Αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε για την ώρα προς ποια κατεύθυνση», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη είναι «κλειδί». .
  • Στον εξωδικαστικό μηχανισμό τα χρέη του 2018. Διευρύνονται επίσης οι δυνατότητες ρύθμισης εταιρικών χρεών. .
  • Οδηγίες της ΑΑΔΕ για ελέγχους στις φορολογικές δηλώσεις. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών θα πρέπει να προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά. .
  • Μίνι φορολογικό σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς οι θεσμοί ζητούν χρόνο. Εντατικές πρώτες επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς καθώς το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει ριζική αναμόρφωση του φορολογικού πεδίου. .
  • Ποιοι επένδυσαν στο ελληνικό 7ετές ομόλογο. Η έκδοση στέφθηκε με επιτυχία, με το ομόλογο να διαμορφώνεται στο ευνοϊκό 1,9%. .
Αθλητισμός
  • Το Λαύριο απέσυρε το αίτημα παραμονής του και επιβεβαίωσε το deal με Κύμη. Σε μία ενέργεια, με την οποία επιβεβαίωσε πως βρήκε τον δρόμο για να μείνει στην Α1, προέβη το Λαύριο. 
  • Διέλυσε τη Φέγενορντ στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός πετούσε… φωτιές στις αντεπιθέσεις και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, αλλά και το μηδέν παθητικό, ξεκίνησε νικηφόρα τα φιλικά του. .
  • «Χωρίζουν» Ολυμπιακός - Μάντζαρης, στην Ούνικς ο παίκτης. Λεπτομέρειες απομένουν για την αποχώρηση του Βαγγέλη Μάντζαρη από τον Ολυμπιακό, με τον διεθνή γκαρντ να συνεχίζει έπειτα από οκτώ χρόνια στους «ερυθρόλευκους», στην Ρωσία και την Ούνικς Καζάν. 
  • NBA: Στους Μπακς και επισήμως ο Θανάσης. Συμπαίκτης του MVP του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι και επίσημα ο αδερφός του Θανάσης, στους Μιλγουόκι Μπακς. .
  • Ανανέωσε ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό . Τα ερυθρόλευκα θα συνεχίσει να φοράει και του χρόνου ο Βασίλης Σπανούλης καθώς στη συνάντηση του αρχηγού του Ολυμπιακού με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, σφραγίστηκε η συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου