Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019

Την Κυριακή το 4ο Πανηλειακό Αντάμωμα των Ηλείων Ομογενών. Παρουσία του νέου υφ.Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη


Με μία ακόμα λαμπρή παρουσία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 το «4ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών», στον κήπο της ιστορικής οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα.

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου τον Δήμο θα επισκεφτεί, αποκλειστικά και μόνο για την μεγάλη αυτή εκδήλωση, ο Υφυπουργός Εξωτερικών  υπεύθυνος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης.
Ο κύριος Διαματάρης ήταν προσκεκλημένος και στα τρία προηγούμενα ανταμώματα, ωστόσο ανειλημμένες υποχρεώσεις τον κρατούσαν στην Αμερική, όπου είναι και η μόνιμη κατοικία του.
Ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών λάμβανε πρόσκληση υπό την ιδιότητα του εκδότη της μεγάλη Ομογενειακής Ελληνόφωνης Εφημερίδας «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» Νέας Υόρκης, όπου ιδρυτής και πρώτος εκδότης το 1915 ήταν ο Αμαλιαδίτης Πέτρος Τατάνης.
Υπενθυμίζουμε ότι το «Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» γίνεται από τον Δήμο Ήλιδας σε συνεργασία με τους απόδημους Έλληνες από κάθε σημείο του πλανήτη, κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου.
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το ραντεβού των Ηλείων Ομογενών για φέτος έχει δοθεί  στις 21:00 στον κήπο της οικίας Τατάνη, στην περιοχή Καλλίτσα Αμαλιάδας.
Ο κήπος του νεοκλασικού κτηρίου της οικογένειας Τατάνη δεν αποτελεί τυχαία επιλογή, αφού πρόκειται για την ιστορική οικία του Πέτρου Τατάνη.
Στο φετινό πρόγραμμα οι επισκέπτες θα έχουν την χαρά να απολαύσουν  και  ένα  πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τα κείμενα και τη σκηνοθεσία της βραδιάς επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας, κ. Χάρη Κότσιφα.
Τα μέλη της ομάδας  θα πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή αφηγηματική αναδρομή, με ζωντανές εικόνες και γνωστά τραγούδια της «ξενιτιάς» και της ελληνικής παράδοσης. Τα τραγούδια ενορχήστρωσε ο Σάκης Ζαφειρόπουλος, ενώ τις ερμηνείες υπογράφουν ο ίδιος, ο Γιώργος Τσάκωνας, ο Αλέξανδρος και η Ελένη Σκορδίλη. Στα δημοτικά τραγούδια θα συμμετέχει ο Θοδωρής Σωτηρόπουλος.
Στην όμορφη εκδήλωση θα συμπράξει το χορευτικό Τμήμα του Δήμου Ήλιδας, με παραδοσιακούς χορούς  της πατρίδας μας. Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΤΑΡΗΣ
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επιφορτισμένος με θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης είναι και ο εκδότης της εφημερίδας «Εθνικό Κήρυκας» στη Νέα Υόρκη.
Κατάγεται από το χωριό Θάνος της Λήμνου. Το 1968 μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1977 αποφοίτησε από το περίφημο πανεπιστήμιο Columbia.
Δυο χρόνια αργότερα έγινε ο ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας του «Εθνικού Κήρυκα» Νέας Υόρξης, ενώ από το 1982 εκδίδει και την εβδομαδιαία εφημερίδα The National Herald. Έχει τιμηθεί με το Παράσημο του Φοίνικα από την Ελληνική Δημοκρατία.
Μια άλλη σημαντική διάκριση είναι από τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του «Εθνικού Κήρυκα».
Ενδεικτικό της συνεισφοράς του είναι ότι η πόλη της Νέας Υόρκης μετονομάζει την οδό μπροστά στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» σε «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου