Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Την Κυριακή το 4ο Πανηλειακό Αντάμωμα των Ηλείων Ομογενών. Παρουσία του νέου υφ.Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη


Με μία ακόμα λαμπρή παρουσία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 το «4ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών», στον κήπο της ιστορικής οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα.

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου τον Δήμο θα επισκεφτεί, αποκλειστικά και μόνο για την μεγάλη αυτή εκδήλωση, ο Υφυπουργός Εξωτερικών  υπεύθυνος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης.
Ο κύριος Διαματάρης ήταν προσκεκλημένος και στα τρία προηγούμενα ανταμώματα, ωστόσο ανειλημμένες υποχρεώσεις τον κρατούσαν στην Αμερική, όπου είναι και η μόνιμη κατοικία του.
Ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών λάμβανε πρόσκληση υπό την ιδιότητα του εκδότη της μεγάλη Ομογενειακής Ελληνόφωνης Εφημερίδας «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» Νέας Υόρκης, όπου ιδρυτής και πρώτος εκδότης το 1915 ήταν ο Αμαλιαδίτης Πέτρος Τατάνης.
Υπενθυμίζουμε ότι το «Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» γίνεται από τον Δήμο Ήλιδας σε συνεργασία με τους απόδημους Έλληνες από κάθε σημείο του πλανήτη, κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου.
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το ραντεβού των Ηλείων Ομογενών για φέτος έχει δοθεί  στις 21:00 στον κήπο της οικίας Τατάνη, στην περιοχή Καλλίτσα Αμαλιάδας.
Ο κήπος του νεοκλασικού κτηρίου της οικογένειας Τατάνη δεν αποτελεί τυχαία επιλογή, αφού πρόκειται για την ιστορική οικία του Πέτρου Τατάνη.
Στο φετινό πρόγραμμα οι επισκέπτες θα έχουν την χαρά να απολαύσουν  και  ένα  πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τα κείμενα και τη σκηνοθεσία της βραδιάς επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας, κ. Χάρη Κότσιφα.
Τα μέλη της ομάδας  θα πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή αφηγηματική αναδρομή, με ζωντανές εικόνες και γνωστά τραγούδια της «ξενιτιάς» και της ελληνικής παράδοσης. Τα τραγούδια ενορχήστρωσε ο Σάκης Ζαφειρόπουλος, ενώ τις ερμηνείες υπογράφουν ο ίδιος, ο Γιώργος Τσάκωνας, ο Αλέξανδρος και η Ελένη Σκορδίλη. Στα δημοτικά τραγούδια θα συμμετέχει ο Θοδωρής Σωτηρόπουλος.
Στην όμορφη εκδήλωση θα συμπράξει το χορευτικό Τμήμα του Δήμου Ήλιδας, με παραδοσιακούς χορούς  της πατρίδας μας. Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΤΑΡΗΣ
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επιφορτισμένος με θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης είναι και ο εκδότης της εφημερίδας «Εθνικό Κήρυκας» στη Νέα Υόρκη.
Κατάγεται από το χωριό Θάνος της Λήμνου. Το 1968 μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1977 αποφοίτησε από το περίφημο πανεπιστήμιο Columbia.
Δυο χρόνια αργότερα έγινε ο ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας του «Εθνικού Κήρυκα» Νέας Υόρξης, ενώ από το 1982 εκδίδει και την εβδομαδιαία εφημερίδα The National Herald. Έχει τιμηθεί με το Παράσημο του Φοίνικα από την Ελληνική Δημοκρατία.
Μια άλλη σημαντική διάκριση είναι από τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του «Εθνικού Κήρυκα».
Ενδεικτικό της συνεισφοράς του είναι ότι η πόλη της Νέας Υόρκης μετονομάζει την οδό μπροστά στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» σε «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου