Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Επιτροπή εξεύρεσης νέου προέδρου στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού


Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2019


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε τη σύσταση εξαμελούς επιτροπής για την εξεύρεση νέου προέδρου για το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Πρόεδρος της επιτροπής ορίσθηκε ο πρόεδρος της «Ηγεσίας των 100», Αργύρης Βασιλείου.
Τα υπόλοιπα μέλη της έχουν ως εξής: Καθηγητές Αριστοτέλης Μιχόπουλος και π. Εμμανουήλ Κλάψης από τους συλλόγους των καθηγητών του Κολεγίου και της Σχολής αντίστοιχα, π. Στιβ Ζώρζος και Νίκος Σπηλιώτης από την Εφορεία και Γεώργιος Τσαντίκος, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.
Οι κύριοι Βασιλείου και Τσαντίκος είναι επιλογές του ιδίου του Αρχιεπισκόπου, οι δε υπόλοιποι τέσσερις επιλογές των Συλλόγων των Καθηγητών και της Εφορείας, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Σχολής, η επιτροπή οφείλει να ολοκληρώσει το ερευνητικό της έργο εντός 120 ημερών από την αρχική της συνεδρίαση στις αρχές Αυγούστου.
Σε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου που συμπεριλαμβάνονται στο ανακοινωθέν αναφέρεται πως «το Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού είναι τα φυτώρια της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που στελεχώνουν την Αρχιεπισκοπή με ικανούς, εκπαιδευμένους κληρικούς και λαϊκούς. Η ηγεσία της Σχολής είναι ζωτικής σημασίας για την ευεξία της Εκκλησίας μας».
Τονίζεται ότι ο νέος πρόεδρος θα διαδεχθεί τον π. Χριστόφορο Μητρόπουλο, ο οποίος αποπέμφθηκε από την προεδρία της Σχολής έπειτα από τέσσερα χρόνια τον περασμένο Απρίλιο και λίγο πριν από το Πάσχα από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.
Την προεδρία ανέλαβε προσωρινά ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος. Μάλιστα είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος της Σχολής επί Αρχιεπισκοπίας του Ιακώβου, ο οποίος αναγκάσθηκε να τον αποπέμψει κατόπιν παρεμβάσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου