Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2019

  • Νεκρός αλλοδαπός στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Ελευσίνας. Σε αυτοκτονία παραπέμπουν τα πρώτα ευρήματα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος,αναφορικά με τον θάνατο 52χρονου αλλοδαπού, στον χώρο προσωρινής κράτησης του Λιμεναρχείου Ελευσίνας. .
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη 30 Ιουλίου. Ποιες περιοχές αφορά. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. .
  • Σεισμός στη Νιγρίτα Σερρών. Έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή καθώς επίσης και στη Θεσσαλονίκη. .
  • Έργα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Ποιο σημείο θα αποκλειστεί. Από αύριο Τρίτη έως και την Πέμπτη, καθώς και την επόμενη Τρίτη 06-08-2019 λόγω εκτέλεσης εργασιών. .
  • Έρευνα διέταξε η ΕΛΑΣ για αστυνομικό που κλώτσησε αλλοδαπό στο αεροδρόμιο. Επείγουσα έρευνα δια τάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθεί περιστατικό που απεικονίζεται σε βίντεο το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο, με συναφή καταγγελία για βιαιοπραγία αστυνομικού σε βάρος αλλοδαπού, στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. .
Κόσμος
  • Η Σκωτία επαναφέρει το θέμα της ανεξαρτησίας της ενόψει άτακτου Brexit. Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον πιστεύει ότι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Εδιμβούργο. .
  • Συγκεντρωμένο πλήθος στη Σκωτία γιούχαρε τον Μπόρις Τζόνσον (video). "Φαίνεται ότι προσελκύσαμε μια ζωηρή ομάδα υποστηρικτών" είπε ο Τζόνσον στην Σκωτσέζα υπουργό Στέρτζον κατά την έναρξη των συνομιλιών τους. .
  • Λουτρό αίματος σε φυλακές στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 52 νεκροί κρατούμενοι. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα 16 από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν.Επρόκειτο για μια σύγκρουση μεταξύ μελών αντιπάλων συμμοριών, εξήγησε μια εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Παρά. .
  • Βραζιλία: Τρεις συλλήψεις για ληστεία «Casa De Papel» σε αεροδρόμιο του Ρίο. Η βραζιλιάνικη αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τρεις ανθρώπους, που βαρύνονται με υποψίες ότι εμπλέκονται στην κλοπή, την Παρασκευή, 718,9 κιλών χρυσού στο διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, μια θεαματική ληστεία, που σόκαρε τη Βραζιλία. .
  • Καλιφόρνια: 19χρονος ο δράστης της επίθεσης. Ρατσιστικά τα κίνητρά του. Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικούς λίγη ώρα αφότου άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο στο τριήμερο Φεστιβάλ Σκόρδου του Γκιλρόι. .
Πολιτική
  • Το ιδιαίτερο δώρο με νόημα που έκανε ο Μητσοτάκης στον Αναστασιάδη. «Είναι ένα δώρο με συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία. Σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης»,είπε σύμφωνα με πηγές ο κος Μητσοτάκης στον Κύπριο Πρόεδρο. .
  • Μητσοτάκης για πλεόνασμα: Μας εμπιστεύονται οι αγορές, γιατί όχι οι εταίροι. Με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων στην Κύπρο Δημήτρη Συλλούρη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. .
  • Ολική κατάργηση της Προκαταβολής Φόρου ζητά το ΜέΡΑ25. Η 100% Προκαταβολή Φόρου «αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή της ελληνικής οικονομίας, εκτιμά το ΜέΡΑ 25 και προσθέτει: «Οποιοδήποτε νομοσχέδιο δεν την καταργεί, ολικώς ή μερικώς, δεν συνεισφέρει στην αποκατάσταση του φορολογικού ορθολογισμού ή/και της φορολογικής δικαιοσύνης». .
  • Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας με την πρέσβη του Ισραήλ. O υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα συνάντηση, με την πρέσβη του Ισραήλ κ. Irit Ben Abba, κατά την οποία συζητήθηκαν η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. .
  • Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης δίνει ψευδή εικόνα για τις συντάξεις. «Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί έκδοσης πολύ υψηλών συντάξεων με τον νόμο 4387/2016, αποκρύπτουν σκόπιμα βασικά δεδομένα και δημιουργούν μία παντελώς ψευδή εικόνα για το τι πραγματικά ισχύει». .
Οικονομία
  • Υπουργείο Οικονομικών: Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις μέχρι 30 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι τυπικά σήμερα τα μεσάνυχτα εξέπνεε η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. .
  • Πρέσβης Κατάρ: Η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξη για μελλοντικές επενδύσεις μας. Αποτυπώνοντας πιο συγκεκριμένα το ενδιαφέρον του Κατάρ, επισημαίνει πως η χώρα του επενδύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της Ενέργειας και του Τουρισμού. .
  • Τελευταία ημέρα για τις φορολογικές δηλώσεις-Έως 500 ευρώ το πρόστιμο. Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και την Τετάρτη η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. .
  • Όλες οι αλλαγές για τις 120 δόσεις και οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Μεγάλες διευκολύνσεις για τους οφειλέτες της εφορίας και μειώσεις του ΕΝΦΙΑ του 2019 για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκινά στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σήμερα, Δευτέρα, στη 1 μ.μ. και θα έχει ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως την προσεχή Πέμπτη. .
  • Βρούτσης: Μπλόκο με υπουργική απόφαση στις υπέρογκες συντάξεις (doc). Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, πέραν της υπουργικής απόφασης, το μεσημέρι της προηγούμενης Τρίτης ο υπουργός είχε αποστείλει προς κάθε υπηρεσία, e-mail με το οποίο όριζε να μπλοκαριστεί η διαδικασία έκδοσης των εν λόγω συντάξεων. .
Αθλητισμός
  • Aννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου:Χρυσό μετάλλιο σε τελικό διπλού σκιφ. Οι δύο αθλήτριες κατακτούν πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών. .
  • Μία απαιτητική ιστιοδρομία έκρινε τους νικητές του «56ου Ράλλυ Αιγαίου». Τα σκάφη ανέπτυξαν μεγάλες ταχύτητες με τη βοήθεια του μελτεμιού και έφτασαν γρήγορα μέχρι την πρώτη βαθμολογούμενη πόρτα (στην είσοδο του λιμένα της Σικίνου). .
  • Ο… διπρόσωπος Παναθηναϊκός νίκησε τη Φένλο αλλά «έχασε» τον Μπουζούκη!. Μελανό σημείο για τον Γιώργο Δώνη ο τραυματισμός του Μπουζούκη από το… βρώμικο μαρκάρισμα του Γιάνσεν στο 21’, με τον νεαρό μέσο ευτυχώς να μένει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες μόνο… .
  • Ασημένιο ο Γκολομέεφ στο Παγκόσμιο!. Μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Υγρού Στίβου για τον Κριστιάν Γκολομέεφ. .
  • Διέσυρε με εφτάρα τη Ρεάλ η Ατλέτικο σε φιλικό αγώνα (video). Επίδειξη δύναμης θέλησε να κάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης στο φιλικό που διεξήχθη τα ξημερώματα στην Αμερική για το International Champions Cup, όπου η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επικράτησε με σκορ 7-3 απέναντι στη συμπολίτισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου