Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Η μεγαλύτερη αστική δίκη των ΗΠΑ σε 2 κομητείες του Οχάιο

Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2019



(AP Photo/Toby Talbot, File)

ΠΑΡΜΑ. ΟΧΑΪΟ. Σε ένα μικρό εστιατόριο, το «Knuckleheads Bar & Grill», το θέμα της συζήτησης ανάμεσα στους θαμώνες είναι η κρίση των οπιοειδών.
Συγκεκριμένα, η πρόσφατη έκθεση που έδειξε ότι το κατάστημα της «CVS» στον απέναντι δρόμο έλαβε περισσότερα παυσίπονα -6,4 εκατομμύρια- σε μια περίοδο 7 ετών, από οποιοδήποτε άλλο φαρμακείο στην κομητεία της Κουγιαχόγκα (Cuyahoga).
Το φαρμακείο «είναι ακριβώς δίπλα στην εθνική οδό, γεγονός που το κάνει εύκολα προσβάσιμο», ανέφερε ο Μάικ Γκόρμαν, 37 ετών, στην «Washington Post», η οποία δημοσιεύει το σχετικό ρεπορτάζ.
Και λίγο πιο πέρα βρισκόταν το κατάλυμα των αστέγων, ακριβώς πίσω από τη CVS, πάνω από τις γραμμές του τρένου. Είναι γνωστό επειδή συχνάζουν χρήστες ηρωίνης, τόνισε ο κάτοικος της Πάρμα του Οχάιο.
Το κατάστημα της «CVS» σε αυτό το προάστιο της λευκής εργατικής τάξης του Κλίβελαντ βρίσκεται τρεις ώρες οδήγησης μακριά από το τμήμα των Απαλαχίων στο Νότιο Οχάιο, το οποίο είναι ευρέως γνωστό πως συνδέεται με την επιδημία των οπιοειδών, σημειώνει η «Post».
Ωστόσο, η αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας, πως οι φαρμακευτικές εταιρείες «πλημμύρισαν» τη χώρα με πάνω από 76 δισεκατομμύρια παυσίπονα μέσα σε εφτά χρόνια δείχνει πως καμιά γωνιά της χώρας δεν ξέφυγε από την κρίση των φαρμάκων. Δύο ακόμα φαρμακεία σε αυτή την πόλη των 80.000 κατοίκων βρέθηκαν στην δεύτερη και την Πέμπτη θέση του καταλόγου της «Drug Enforcement Administration» για την κομητεία της Κουγιαχόγκα.
Η κομητεία της Κουγιαχόγκα και η κοντινή κομητεία Σάμιτ (Summit) θα βρεθούν συντόμως στο επίκεντρο του πιο σημαντικού δικαστικού τεστ για την ευθύνη που φέρουν οι φαρμακευτικές εταιρείες για την επιδημία των οπιοειδών.
Εκτός εάν υπάρξει κάποιος εξωδικαστικός διακανονισμός, οι δύο κομητείες θα βρεθούν τον Οκτώβριο στο δικαστήριο ως η πρώτη υπόθεση μεταξύ των ενοποιημένων αγωγών που κατέθεσαν από κοινού 2.000 πόλεις, κομητείες, φυλές ιθαγενών Αμερικανών και άλλοι ενάγοντες.
Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, ο Νταν Πόλστερ (Dan Polster), ο οποίος θα προεδρεύσει της ενοποιημένης υπόθεσης στο Κλίβελαντ, επέλεξε τις δύο κομητείες για να εκπροσωπήσουν τα νομικά επιχειρήματα που έχουν καταθέσει και οι άλλοι ενάγοντες. Μόνο οι δύο κομητείες για τον εαυτό τους διεκδικούν δισεκατομμύρια δολάρια από της εταιρείες για την εξάλειψη της κρίσης.
Με δήλωσή του στην «Post», ο Μάικ Ντεαγγέλις (Mike DeAngelis), διευθυντής Επικοινωνίας της «CVS», υπερασπίστηκε της πρακτικές της εταιρείας.
«Κατά την περίοδο που καλύπτεται από τα στοιχεία της ARCOS (2006-2012) η αποστολή προϊόντων με συνδυασμό υδροκοδόνης συνιστούσαν μόλις το 2% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων που έφτανε στα φαρμακεία μας», δήλωσε. «Οταν η DEA αναταξινόμησε αυτά τα φάρμακα τον Οκτώβριο του 2014, σταματήσαμε άμεσα τη διανομή τους», τόνισε.
Στην αγωγή, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, οι δικηγόροι των δύο κομητειών κατηγορούν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας φαρμάκων πως δημιούργησαν «δημόσια όχληση» που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, αποτυγχάνοντας να ελέγξουν την ροή των φαρμάκων, ακόμα και όταν γνώρισαν ή έπρεπε να γνωρίζουν πως κάποια παυσίπονα προορίζονται για παράνομη χρήση.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου