Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2019

  • Aπεβίωσε σε ηλικία 39 ετών η επιχειρηματίας Μαρία Βλάχου. Την είδηση του θανάτου της δημοσιοποίησε μέσω ανάρτησης της στο Facebook η αδερφή της Πένυ. .
  • Καμπανάκι Κομισιόν σε Ελλάδα για εφαρμογή κανόνων πάταξης της τρομοκρατίας. Επιπλέον, οι ενωσιακοί κανόνες προβλέπουν ειδικές διατάξεις για τα θύματα της τρομοκρατίας, ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα θύματα αυτά έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες, καθώς και σε επαγγελματικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης, αμέσως μετά από μια επίθεση και για όσο διάστημα είναι αναγκαίο. .
  • Τι απαντά ο Πατούλης σε Δούρου για μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Περιφέρειας. Επισημαίνοντας ότι αναλαμβάνει τη διοίκηση της Περιφέρειας την 1η Σεπτεμβρίου, απάντησε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στη σχετική επιστολή της νυν περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, .
  • Δολοφονία στο Περιστέρι: Kοντά στην ταυτοποίηση του δράστη οι αρχές. Όλα αυτά την ώρα που τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν το σενάριο για «στημένο» ραντεβού θανάτου εξετάζουν σχετικά με τη στυγερή εκτέλεση ενός άνδρα Τούρκου υπηκόου, Κουρδικής καταγωγής το απόγευμα της Τετάρτης μέσα σε καφετέρια στο Περιστέρι. .
  • Προφυλακιστέα η 44χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε με ψαλίδι το φίλο της. Η 44χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, ενώ η ίδια κατά τη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας της απολογίας της, επέμεινε στον εξαρχής ισχυρισμό της, ότι ο 56χρονος αυτοτρυματίστηκε. .
Κόσμος
  • Γιουνκέρ σε Τζόνσον: Η συμφωνία που κάναμε για Brexit είναι η μόνη δυνατή. "Ο πρόεδρος Γιούνκερ μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και, αφού τον άκουσε, του είπε ότι η συμφωνία εξόδου είναι η καλύτερη και η μοναδική δυνατή για την Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε η εκπρόσωπος του Γιούνκερ, Μίνα Αντρέεβα. .
  • Ανησυχία ξανά για Μέρκελ:Δεν μπορούσε να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια της(vid). Το περιστατικό σημειώθηκε στην ορκωμοσία της νέας υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ με την καγκελάριο να κλείνει τα μάτια της για δευτερόλεπτα. .
  • Στην Μόσχα γυρίζουν οι 10 ναυτικοί του ρωσικού τάνκερ που κρατά η Ουκρανία. Κανένας δεν συνέλαβε τους ναυτικούς, οι οποίοι είναι 10 και επιβιβάστηκαν σε πούλμαν με προορισμό την Μολδαβία. Από εκεί θα φθάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Μόσχα. .
  • Ο πρόεδρος Πούτιν καταργεί τις βίζες για Τούρκους με υπηρεσιακά διαβατήρια. Οι Τούρκοι πολίτες που έχουν υπηρεσιακά ή ειδικά διαβατήρια θα μπορούν να επισκέπτονται πλέον την Ρωσία χωρίς την θεώρηση των διαβατηρίων τους, ανεξάρτητα από το σκοπό της επίσκεψης τους. .
  • Ισπανία: Ο Σάντσεθ έχασε και την 2η ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων, ο Σάντσεθ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Unidas Podemos. .
Πολιτική
  • Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Εισάγεται προς επεξεργασία στις Επιτροπές την Παρασκευή και στόχος να ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου με κανονική διαδικασία. .
  • Με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι συναντήθηκε ο Κωστής Χατζιδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και της εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, εξαίροντας την παρουσία της ExxonMobil στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά της Κρήτης. .
  • Καραμανλής: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην αυξηθούν τα διόδια Αττικής Οδού. Πάντως, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Καραμανλής διεμήνυσε πως «η κυβέρνηση έχει πολλούς τρόπους να αντιδράσει» και, όπως είπε, «μπορεί να πάει ακόμα και στα δικαστήρια και να επιλυθεί εκεί το ζήτημα». .
  • Παναγιωτόπουλος: Παρακολουθούμε από κοντά την τουρκική παραβατικότητα. Τη σχετική δήλωση έκανε, σήμερα, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για την εξαγγελία της γείτονος περί προοπτικής γεώτρησης νοτίως του Καστελόριζου. .
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών για το Ελληνικό συμφώνησαν Μητσοτάκης - Λάτσης. Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον μεγαλοεπιχειρηματία Σπύρο Λάτση. .
Οικονομία
  • Mάριο Ντράγκι: Ανοικτό ενδεχόμενο για νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 3,6% στο 1,93 ενώ το φράγμα του 1% έσπασε για πρώτη φορά το ελληνικό ομόλογο καταγράφοντας πτώση κατά 6,7%. .
  • Αυτές είναι οι διευκρινίσεις του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις χηρείας. Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση σύνταξης, λόγω θανάτου (σύνταξη χηρείας), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4611/2019, παρέχει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με έγγραφο που εξέδωσε. .
  • Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η ΕΚΤ, που διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια προς το παρόν, ανέφερε ότι αναμένει τώρα τα επιτόκια να παραμείνουν στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον έως τα μέσα του 2020. .
  • Η Ελλάδα, πρώτη χώρα σε επενδύσεις από το πακέτο Γιούνκερ. Σε συνέχεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλιου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τον Ιούλιο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων του σχεδίου Γιούνκερ αναμένεται να δημιουργήσει πρόσθετες επενδύσεις ύψους 424 δισ. ευρώ στην ΕΕ. .
  • Επαφές Γεωργιάδη με ελληνογερμανικό επιμελητήριο για προσέλκυση επενδύσεων. Με κύριο στόχο την ενίσχυση των ελληνογερμανικών σχέσεων τόσο σε επενδυτικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Μαραγκό. .
Αθλητισμός
  • Αυγενάκης και Βασιλακόπουλος: Πρέπει να βρεθεί λύση για τον Ολυμπιακό. Οι δύο άνδρες που έθεσαν επί τάπητος αρκετά θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ, αναφέρθηκαν και στο θέμα του Ολυμπιακού, όπου συμφώνησαν στο ότι πρέπει να βρεθεί λύση για την ομάδα του Πειραιά. .
  • Τζόνσον: Με ιντρίγκαρε η προοπτική του Παναθηναϊκού. Αποφασισμένος να κατακτήσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Γουέσλι Τζόνσον, μιλώντας στην εφημερίδα «Η Πράσινη». .
  • Ζεσταίνεται ο ΠΑΟΚ με «θύμα» την Άντερλεχτ. Ζεστός όσο και ο καιρός στο Βέλγιο ήταν ο ΠΑΟΚ, που έχοντας μεγάλα διαστήματα με καλή παρουσία νίκησε 3-1 την Άντερλεχτ. Έδωσαν δικαιώματα στα στημένα οι Θεσσαλονικείς. .
  • Προίκα πρόκρισης στον Ολυμπιακό δια χειρός Σεμέδο. Με τον Σεμέδο να κόβει τα… πάντα και τον Σα να επεμβαίνει όποτε έπρεπε, ο Ολυμπιακός έφυγε από το Πλζεν με το 0-0 και καλείται να αποκλείσει την Βικτόρια στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκης»! .
  • Καυστικό σχόλιο Καντέρ για Ερντογάν: Δεν μπορεί να έπαθε ανακοπή γιατί.... Δείτε την ανάρτηση του Τούρκου NBAερ για τις φήμες πως έχει πεθάνει από ανακοπή καρδιάς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου