Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Αποκάλυψη: Εξονυχιστικός έλεγχος στο Μαξίμου υπό το φόβο υποκλοπών


Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2019

Όταν ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, μπήκαν αρχικά στο νεοκλασικό κτίριο της Ηρώδου Αττικού οι πιο στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του και ακολούθως τοποθετήθηκε και το υπόλοιπο επιτελείο του

Πριν όμως γίνει αυτό, πραγματοποιήθηκε όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, ενδελεχής σάρωση όλων των γραφείων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν υπάρχουν «κοριοί» ή άλλες συσκευές παρακολούθησης και συνακρόασης που μπορεί να είχαν τοποθετηθεί όχι αναγκαστικά από τους προηγούμενους κατόχους αλλά από τρίτους, π.χ. μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.
Το ίδιο είχε πράξει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν μπήκε στο Μέγαρο. Ευτυχώς, όλοι οι χώροι βρέθηκαν «καθαροί».
Ωστόσο από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατά καιρούς έχουν υπάρξει υποψίες για παρακολούθηση υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και για το λόγο αυτό αλλάζουν συνεχώς κωδικοί και τηλεφωνικοί αριθμοί όταν πρόκειται για ευαίσθητες επικοινωνίες.
Μάλιστα πολύ πρόσφατα, αντικαταστάθηκαν όλες οι διαβαθμισμένες τηλεφωνικές συσκευές των υπουργών προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο εξαιτίας της ρητορικής και των απειλών του εκ μέρους της τουρκικής πλευράς με αφορμή την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ.
Τα πάλαι ποτέ «πορτοκαλί» τηλέφωνα που διαθέτουν υπουργοί, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και μια σειρά από κρατικούς αξιωματούχους έχουν αντικατασταθεί από περίπου 200 σκουρόχρωμες απόρρητες συσκευές που μεταφέρουν το σήμα μέσω ενός ασφαλούς δορυφορικού συστήματος. Αυτό το κλειστό σύστημα επικοινωνιών ελέγχεται πλήρως μονάχα από τον Ελληνικό Στρατό και την ΕΥΠ,  ενώ η πρόσβαση σε αυτό να έχει διαβαθμιστεί σε ανώτατο επίπεδο.
Οι συσκευές απόρρητων επικοινωνιών μοιάζουν αρκετά με τις αντίστοιχες που διαθέτουμε σπίτι μας, μόνο που έχουν πλέον μια μεγάλη οθόνη στη μέση με ένα αρκετά εύχρηστο μενού στα ελληνικά, καθώς επίσης και μια μικρή κάμερα για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων μεταξύ των μελών της κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι διαθέτουν αντίστοιχο τηλέφωνο. Όλοι οι προβλεπόμενοι αποδέκτες έχουν παραλάβει τα νέα τριψήφια νούμερα, καθένα εν των οποίων αντιστοιχεί και σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.
Όπως προκύπτει από την έρευνα του newsbeast, συσκευές ασφαλείας έχουν αυτή τη στιγμή τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι τους όπως μάθαμε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ενώ σίγουρα στο γραφείο τους, διαθέτουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Να σημειωθεί ότι η επιλογή του ποιοι θα έχουν διαβαθμισμένη συσκευή στην οικία και ποιοι όχι, δεν αφορά τα πρόσωπα αυτά καθ’ αυτά, αλλά τη θέση που κατέχουν.
Παράλληλα για ευνόητους λόγους διαθέτουν επίσης διαβαθμισμένες συσκευές ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος.
Παράλληλα «πορτοκαλί» τηλέφωνα υπάρχουν εδώ και χρόνια μεταξύ άλλων, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας της Λάρισας, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου, στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου