Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Το «4ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ Αντώνη Διαματάρη


Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2019



Από αριστερά, η κ. Σοφία Βαρουξή, δημοσιογράφος, σύζυγoς του κ. Λεωνίδα Βαρουξή (δεύτερος από αριστέρα). Δίπλα στον κ. Βαρουξή, η κ. Λίτσα Διαματάρη, σύζυγός του ΥΦΥΠΕΞ, Αντώνη Διαματάρη (δεύτερος από δεξιά) και ο δήμαρχος Ηλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παναγιώτης Πεντάζος/Εφημερίδα «Πατρίς».

ΚΑΛΛΙΤΣΑ. ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη πραγματοποιήθηκε το «Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών», στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ηλιδας του Δήμου Ηλιδας.
Το «Αντάμωμα», έγινε για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τους απόδημους Ελληνες από κάθε σημείο του πλανήτη, την Κυριακή 28 Ιουλίου, στον κήπο της οικίας Τατάνη, στην περιοχή Καλλίτσα Αμαλιάδας.
Η όλη προσπάθεια έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή Ηλείων ομογενών, επεσήμανε η σχετική ανακοίνωση από το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ηλιδας.
O χώρος του Τατάνειου δεν αποτελεί τυχαία επιλογή για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού πρόκειται για την ιστορική οικία της οικογένειας του Πέτρου Τατάνη του πρώτου εκδότη και ιδρυτή της μεγαλύτερης ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υορκης «Εθνικός Κήρυξ».

Ο ΥΦΥΠΕΞ, Αντώνης Διαματάρης με τον κ. Λεωνίδα Βαρουξή, εκδότη της εφημερίδας «Πατρίς» που είναι αδελφοποιημένη με τον «Εθνικό Κήρυκα», τον οποίο ίδρυσε ο Πέτρος Τατάνης το 1915. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παναγιώτης Πεντάζος/Εφημερίδα «Πατρίς».

Στο φετινό πρόγραμμα οι επισκέπτες Ηλείοι ομογενείς είχαν τη χαρά να απολαύσουν και ένα πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τα κείμενα και η σκηνοθεσία της βραδιάς ήταν του σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας της πόλης μας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Χάρη Κότσιφα.
Τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή αφηγηματική αναδρομή με ζωντανές εικόνες και γνωστά τραγούδια της «ξενιτιάς» και της ελληνικής παράδοσης.
Τα τραγούδια ενορχήστρωσε ο Σάκης Ζαφειρόπουλος και τα ερμήνευσαν ο ίδιος, ο Γιώργος Τσάκωνας, ο Αλέξανδρος και η Ελένη Σκορδίλη. Στα δημοτικά ο Θοδωρής Σωτηρόπουλος.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παναγιώτης Πεντάζος/Εφημερίδα «Πατρίς».

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό Τμήμα του Δήμου Ηλιδας με παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.
Η επίσκεψη προσκύνημα του κ. Αντώνη Διαματάρη
«Πραγματοποίησα απόψε μια επίσκεψη – προσκύνημα στην Αμαλιάδα στο αντάμωμα της Πανηλειακής, στην αυλή της έπαυλης του Πέτρου Τατάνη, ιδρυτή του Εθνικού Κήρυκα.
Του οφείλουμε όλοι, και πρώτος εγώ, μεγάλη ευγνωμοσύνη».
Το παραπάνω μήνυμα ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διαματάρης, πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, υπήρξε για 40 χρόνια εκδότης/διευθυντής της εφημερίδας «Εθνικό Κήρυκας», την οποία, όπως προαναφέρθηκε ίδρυσε ο Πέτρος Τατάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου