Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2019

  • ΓΓΠΠ: Οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς για αύριο Δευτέρα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. .
  • Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε Ηot Spot στο Λαύριο. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο .
  • Αδιανότητο: Σκότωσε τον συγκρατούμενό του γιατί δεν τον άφηνε να κοιμηθεί. Όπως φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά ο ρωσικής καταγωγής δράστης, ο μεταξύ τους διαπληκτισμός ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν έκανε παρατήρηση στον 35χρονο, υπήκοο Γεωργίας, επειδή έκανε θόρυβο με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην μπορεί να κοιμηθεί. .
  • Μενδώνη στον ΣΚΑΪ: Μέλημα μας ο αναβατήρας Ακρόπολης να λειτουργήσει άμεσα. Ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας φαίνεται να έχει γεράσει, ανέφερε η υπουργός η οποία σε κάθε περίπτωση τόνισε πως αύριο αναμένεται να έχει πλήρη εικόνα για το θέμα. .
  • Αισθητή σεισμική δόνηση στην Αττική. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού στις 19 Ιουλίου. .
Κόσμος
  • Λίβανος: Τρεις νεκροί μετά από καυγά που ξέσπασε σε γαμήλιο γλέντι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Αsharq al Αwsat, ο καυγάς ξεκίνησε όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του τραγουδιστή και του αδελφού του, σκοτώνοντάς τους, προτού πέσει κι ο ίδιος νεκρός. .
  • Ομάν: Δεν έχουμε διαμεσολαβητικό ρόλο για μείωση εντάσεων στο Στενό Ορμούζ. Ο υπουργός είπε επίσης ότι το Ομάν δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε μεσολαβητική προσπάθεια σχετικά με τις αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή του Κόλπου. αλλά βρίσκεται σε επαφή με «όλα τα μέρη» προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στο Στενό του Χορμούζ. .
  • Ρουμανία: Οργή για τα αντανακλαστικά των αρχών στη δολοφονία 15χρονης. «Έρχεται, έρχεται» ούρλιαζε το κορίτσι, προτού διακοπεί η επικοινωνία, όπως περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Ίοαν Μπούντα, που έκτοτε έχει απομακρυνθεί από το πόστο του. .
  • Ιταλία: Τρεις νεκροί από τις καταιγίδες και τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Βορειότερα, μια 45χρονη αθλήτρια από τη Νορβηγία, που συμμετείχε σε μαραθώνιο στο Ντολομίτες, έχασε τη ζωή της χθες το απόγευμα χτυπημένη από κεραυνό, ενώ αγωνιζόταν, σε υψόμετρο 2000 μέτρων. .
  • Ιταλία: Τουλάχιστον 130 μετανάστες αποκλεισμένοι σε σκάφος της ακτοφυλακής. Έξι μετανάστες μεταφέρθηκαν για ιατρικούς λόγους στο νησί Λαμπεντούζα. Χθες βράδυ, ενώ το σκάφος στεκόταν αρόδο στην Κατάνια, μία έγκυος επτά μηνών, τα δύο μικρά παιδιά της και ο σύντροφός της μπόρεσαν επίσης να αποβιβαστούν. .
Πολιτική
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Εθνικός στόχος η αύξηση των επενδύσεων. Για το Ελληνικό σημειώνει ότι εντός του 2019 θα έχει ολοκληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του προς τη Lamda Development, ενώ εκφράζει βεβαιότητα ότι η έναρξη του έργου έως το τέλος του έτους «είναι ένας εφικτός στόχος». .
  • Δένδιας προς Τουρκία: Απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου(vid). Με τη συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν άρχισε την επίσημη επίσκεψή του το πρωί στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η οποία εξελίσσεται σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και παραγωγικό κλίμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. .
  • Κεραμέως: Διευκρινίσεις για αιώνιους φοιτητές. Στο Δημόσιο οι κληρικοί. Εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, θα προβλεφθεί κατά την κατάργηση του καθεστώτος των «αιώνιων» φοιτητών, δηλώνει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα. .
  • Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο εν μέσω κλιμάκωσης τουρκικής προκλητικότητας. Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. .
  • Αυτοί είναι οι γενικοί γραμματείες της Προεδρίας της Κυβέρνησης. Τους γενικούς γραμματείς της Προεδρίας της Κυβέρνησης, που θα είναι υπεύθυνοι για το Συντονισμό των τομέων Οικονομικών - Αναπτυξιακών και Εσωτερικών Πολιτικών και του Σύγχρονου Πολιτισμού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. .
Οικονομία
  • Βρούτσης: Μπλόκο με υπουργική απόφαση στις υπέρογκες συντάξεις (doc). Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, πέραν της υπουργικής απόφασης, το μεσημέρι της προηγούμενης Τρίτης ο υπουργός είχε αποστείλει προς κάθε υπηρεσία, e-mail με το οποίο όριζε να μπλοκαριστεί η διαδικασία έκδοσης των εν λόγω συντάξεων. .
  • Αλλαγές στο χτίσιμο του αφορολόγητου εξετάζει η κυβέρνηση. Αλλαγές στο χτίσιμο του αφορολόγητου, παράλληλα με την διατήρησή του στις 8.636 ευρώ εξετάζει το οικονομικό επιτελείο. .
  • Έλεγχοι ΑΑΔΕ: Οι πρωταθλητές στο «εθνικό σπορ» της φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι εφοριακών τόσο στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά, έβαλαν στο στόχαστρο αρκετούς κλάδους... και όπως φαίνεται στο άθλημα προέκυψαν και πρωταθλητές.. .
  • ΣΚΑΪ Έρευνα:Ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με...βίλα και πισίνα. Μια νέα, χαρακτηριστική περίπτωση κακοπληρωτών της ΔΕΗ που μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο χρησιμοποιώντας απίστευτα κόλπα φέρνει στο φως αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ. .
  • Αυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι διάδοχοι της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ. Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται για να επιλέξουν έναν Ευρωπαίο υποψήφιο από έναν κατάλογο που περιέχει πέντε ονόματα, για να διαδεχτεί την Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε απόψε ένας Γάλλος αξιωματούχος. .
Αθλητισμός
  • Aννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου:Χρυσό μετάλλιο σε τελικό διπλού σκιφ. Οι δύο αθλήτριες κατακτούν πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών. .
  • Μία απαιτητική ιστιοδρομία έκρινε τους νικητές του «56ου Ράλλυ Αιγαίου». Τα σκάφη ανέπτυξαν μεγάλες ταχύτητες με τη βοήθεια του μελτεμιού και έφτασαν γρήγορα μέχρι την πρώτη βαθμολογούμενη πόρτα (στην είσοδο του λιμένα της Σικίνου). .
  • Ο… διπρόσωπος Παναθηναϊκός νίκησε τη Φένλο αλλά «έχασε» τον Μπουζούκη!. Μελανό σημείο για τον Γιώργο Δώνη ο τραυματισμός του Μπουζούκη από το… βρώμικο μαρκάρισμα του Γιάνσεν στο 21’, με τον νεαρό μέσο ευτυχώς να μένει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες μόνο… .
  • Ασημένιο ο Γκολομέεφ στο Παγκόσμιο!. Μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Υγρού Στίβου για τον Κριστιάν Γκολομέεφ. .
  • Διέσυρε με εφτάρα τη Ρεάλ η Ατλέτικο σε φιλικό αγώνα (video). Επίδειξη δύναμης θέλησε να κάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης στο φιλικό που διεξήχθη τα ξημερώματα στην Αμερική για το International Champions Cup, όπου η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επικράτησε με σκορ 7-3 απέναντι στη συμπολίτισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου