Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

«Σκλάβοι» των φόρων και των εισφορών οι Έλληνες – Χαοτική απόσταση από την Ευρώπη

Τετάρτη 31 Ιουλίου, 2019

Φόρους και εισφορές καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες τους μισούς μήνες του χρόνου με την αφαίμαξη να έχει χτυπήσει «κόκκινο» την τελευταία τριετία. 
Φόρους και εισφορές καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες τους μισούς μήνες του χρόνου (ήτοι 180 ημέρες) με την αφαίμαξη να έχει χτυπήσει «κόκκινο» την τελευταία τριετία.
«Σκλάβοι» των φόρων και των εισφορών οι Έλληνες – Χαοτική απόσταση από την Ευρώπη | in.grΚαι δεν είναι μόνο ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πληρώνουμε φορολογικές κι άλλες υποχρεώσεις. Είναι και πως τα ποσά που καλούμαστε να καταβάλουμε σε φόρους και εισφορές είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά που ξοδεύουμε για βασικές ανάγκες, όπως η στέγαση, η διατροφή, η ένδυση ή οι μεταφορές.
Σύμφωνα με έρευνα του  ΚΕΦίΜ, το 2019 οι εργαζόμενοι χρειάζεται να δουλέψουν 180 από τις 365 ημέρες για το κράτος. Ειδικότερα, θα εργαστούν 73 ημέρες για έμμεσους φόρους, 46 για άμεσους και 61 για κοινωνικές εισφορές.
Μάλιστα, αυτές οι «επιδόσεις» κατατάσσουν την Ελλάδα την τέταρτη χειρότερη μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Με αυτό το δεδομένο, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το 2018 οι Έλληνες ήταν οι πιο δυσαρεστημένοι για τη φορολογική επιβάρυνση που υφίστανται, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
Το Οικονομικό Ινστιτούτο Molinari υπολογίζει την Ημέρα Φορολογικής Απελευθέρωσης (Tax Liberation Day) για όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιώντας μία εναλλακτική μεθοδολογική προσέγγιση σε σχέση με την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας του Tax Foundation την οποία χρησιμοποιεί το ΚΕΦίΜ.
Σύμφωνα με αυτή τη μεθοδολογία, η Ημέρα Φορολογικής Απελευθέρωσης για την Ελλάδα το 2019 ήταν η 10η Ιουλίου. Οι μόνες χώρες που είχαν αργότερα Ημέρα Φορολογικής Απελευθέρωσης φέτος ήταν το Βέλγιο (15 Ιουλίου), η Αυστρία και η Γαλλία (19 Ιουλίου και οι δύο), αλλά οι πολίτες τους δεν έχουν τον βαθμό δυσαρέσκειας που έχουν οι Έλληνες από τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν σε συνάρτηση με τη φορολογική επιβάρυνσή τους.
Επιπλέον, γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος ή χώρες που επίσης βρέθηκαν σε Μνημόνια, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, βρίσκονται μεταξύ των κρατών με τη μικρότερη φορολογική επιβάρυνση. Μάλιστα, η Κύπρος και η Ιρλανδία βρίσκονται μαζί με τη Μάλτα για τέταρτη συνεχή χρονιά στις τρεις καλύτερες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου