Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2019


  • Λαμία: Τριπλή καραμπόλα στην εθνική οδό- Άτομα εγκλωβίστηκαν. Συναγερμός σήμανε σε αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες στη Φθιώτιδα καθώς στο 121ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου, και στο ρεύμα προς Αθήνα, υπήρξε καραμπόλα τριών ΙΧ. .
  • Βarcodes,κάμερες ασφαλείας και κάρτες εισόδου σε ΑΕΙ-Τι απαντά το υπουργείο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «η αποκατάσταση της ακαδημαϊκής ελευθερίας εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος». .
  • Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων: Έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες η κρατική εταιρεία πετρελαίων της γειτονικής χώρας ΤΡΑΟ, έθεσε αίτημα προς το αρχηγείο του τουρκικού ναυτικού για να διεξάγει σεισμικές έρευνες μετά τις 15 Αυγούστου, .
  • Εκοιμήθη από ανακοπή καρδιάς ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος. Σε ηλικία 71 ετών. .
  • Μια νεκρή και 2 τραυματίες σε σοβαρό τροχαίο στην Εθνική Οδό Πατρών- Πύργου. Από αυτό το όχημα ανασύρθηκε νεκρή η συνοδηγός ηλικίας 60-65 ετών, ενώ η κόρη της, η οποία οδηγούσε, καθώς κι ένα νήπιο, διακομίσθηκαν τραυματισμένοι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπως και ο αλλοδαπός οδηγός του Audi αυτοκινήτου. .
Κόσμος
  • Ιαπωνία: Ισχυρή σεισμική δόνηση στις νότιες ακτές της νήσου Χονσού. Ο πληθυσμός της περιοχής, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια κατοίκους, επισήμανε το EMSC. .
  • Γαλλία: Βίαιη ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο ανδρών κοντά στη Λιόν. Τα θύματα βρήκαν καταφύγιο στην είσοδο ενός κτιρίου, όπου κάλεσαν την αστυνομία. Μόλις οι αστυνομικοί έφθασαν, δέχθηκαν «βροχή» από αντικείμενα, που έριξε εναντίον τους η ομάδα, προτού τη διαλύσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. .
  • DW: Αρχή με …εμπόδια για τον Μπόρις Τζόνσον. Πριν σχηματίσει καλά-καλά το υπουργικό συμβούλιο, άρχισαν ήδη οι πρώτες διαμαρτυρίες από τους πιο σκληρούς οπαδούς του Brexit. .
  • Welt: Οι κινήσεις του Ερντογάν μπορεί να γίνουν μπούμερανγκ. Τα επεισόδια είναι συμπτωματικά και χαρακτηριστικά του ηγετικού προφίλ του Ερντογάν. Κατά ειρωνικό τρόπο όμως θα μπορούσαν να γίνουν για τον ίδιο μπούμερανγκ» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν χρειάζεται πανικός». .
  • Καύσωνας στην Ευρώπη: Yψηλές θερμοκρασίες ακόμη σε σκανδιναβικές χώρες. «Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία στο βόρειο τμήμα από το 1945 και την τρίτη υψηλότερη που καταγράφουμε» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μετεωρολόγος Γιον Γιόρπελαντ. .
Πολιτική
  • Στην Κύπρο μεταβαίνει την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός- Το πρόγραμμα του. Ο Πρωθυπουργός πρόκειται να φτάσει στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 09:30 το πρωί της Δευτέρας. .
  • Μιχαηλίδου: Όλα τα επιδόματα διατηρούνται. Τι θα ισχύσει με επίδομα γέννας. Στη δέσμευση ότι όλα τα επιδόματα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους, προχώρησε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. .
  • Χατζηδάκης: Μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ έχουν κρυφτεί μέσα στους φτωχούς. Στην αποκάλυψη ότι 60.000 άνθρωποι υψηλού εισοδήματος χρωστάνε τα μισά λεφτά της ΔΕΗ προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. .
  • Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο. Τι συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Κατατέθηκε το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο περιλαμβάνεται η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η βελτίωση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις. .
  • Θεοδωρικάκος: Αυτοματοποιημένα θα βγαίνουν οι συντάξεις από τον Ιούνιο 2020. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των Δήμων που θα κατατεθεί την ερχόμενη Εβδομάδα στη Βουλή διευκρίνισε ότι θα δίνει το δικαίωμα στην παράταξη του Δήμαρχου να έχει πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και την ποιότητα ζωής έστω καϊσί με μια ψήφο. .
Οικονομία
  • Έλεγχοι ΑΑΔΕ: Οι πρωταθλητές στο «εθνικό σπορ» της φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι εφοριακών τόσο στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά, έβαλαν στο στόχαστρο αρκετούς κλάδους... και όπως φαίνεται στο άθλημα προέκυψαν και πρωταθλητές.. .
  • ΣΚΑΪ Έρευνα:Ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με...βίλα και πισίνα. Μια νέα, χαρακτηριστική περίπτωση κακοπληρωτών της ΔΕΗ που μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο χρησιμοποιώντας απίστευτα κόλπα φέρνει στο φως αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ. .
  • Αυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι διάδοχοι της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ. Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται για να επιλέξουν έναν Ευρωπαίο υποψήφιο από έναν κατάλογο που περιέχει πέντε ονόματα, για να διαδεχτεί την Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε απόψε ένας Γάλλος αξιωματούχος. .
  • Αναλυτικά όσα προβλέπει για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις το φορολογικό νομοσχέδιο. Κατατέθηκε το απόγευμα το φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους οφειλέτες. .
  • Στα 1.175 ευρώ ο μέσος μισθός του Έλληνα. Αλλοδαποί το 10% των ασφαλισμένων. Στα 50,41 ευρώ ανήλθε το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός ανήλθε στα 1.175,83 ευρώ. .
Αθλητισμός
  • Ο… διπρόσωπος Παναθηναϊκός νίκησε τη Φένλο αλλά «έχασε» τον Μπουζούκη!. Μελανό σημείο για τον Γιώργο Δώνη ο τραυματισμός του Μπουζούκη από το… βρώμικο μαρκάρισμα του Γιάνσεν στο 21’, με τον νεαρό μέσο ευτυχώς να μένει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες μόνο… .
  • Ασημένιο ο Γκολομέεφ στο Παγκόσμιο!. Μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Υγρού Στίβου για τον Κριστιάν Γκολομέεφ. .
  • Διέσυρε με εφτάρα τη Ρεάλ η Ατλέτικο σε φιλικό αγώνα (video). Επίδειξη δύναμης θέλησε να κάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης στο φιλικό που διεξήχθη τα ξημερώματα στην Αμερική για το International Champions Cup, όπου η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επικράτησε με σκορ 7-3 απέναντι στη συμπολίτισσα. .
  • Στη δικαιοδοσία του Δημόκριτου το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ. Την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προκάλεσε το τελεσίγραφο του WADA περί άμεσης άρσης της πιστοποίησης του ελληνικού εργαστηρίου ντόπινγκ, αφού, επί 13 μήνες τώρα, δεν έχει συμμορφωθεί με τα διεθνή στάνταρ (ISL). .
  • Αυγενάκης και Βασιλακόπουλος: Πρέπει να βρεθεί λύση για τον Ολυμπιακό. Οι δύο άνδρες που έθεσαν επί τάπητος αρκετά θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ, αναφέρθηκαν και στο θέμα του Ολυμπιακού, όπου συμφώνησαν στο ότι πρέπει να βρεθεί λύση για την ομάδα του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου