Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2019


Βαράντκαρ: Ένωση Ιρλανδίας με Βόρεια Ιρλανδία σε περίπτωση σκληρού Brexit. Αν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, το γεγονός αυτό θα εγείρει αναπόφευκτα το ζήτημα του σχεδιασμού μιας μελλοντικής ένωσης της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία, υποστήριξε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.
  • «Πράσινο φως» για πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών. Τα απαιτούμενα προσόντα. Με ταχύτατο ρυθμό προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία, σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. .
  • Navarino Challenge: Ο αθλητισμός ενώνει για 7η χρονιά. Κωπηλασία, κολύμβηση και δράσεις στην άμμο μεταξύ των δραστηριοτήτων .
  • Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός ψαροντουφεκάς που παρασύρθηκε από ταχύπλοο. Στα ανοιχτά της νησίδας Τσουγκριά .
  • Γιατί εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή μουσικού με πλαστό πτυχίο. Να απαλλαγεί των κατηγοριών του μουσικός που προσελήφθη στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) προσκομίζοντας πλαστό τίτλο σπουδών της Ακαδημίας Καλών Τεχνών των Τιράνων, προτείνει εισαγγελέας, προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, επικαλούμενός στο πολυσέλιδο σκεπτικό του τις αλλαγές που επέφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας. .
  • Απατεώνας μεταμφιεσμένος σε τεχνικό ΔΕΗ απέσπασε 110.000€ από ηλικιωμένη. Ακριβά πλήρωσε ηλικιωμένη την «εξυπηρέτηση» του αγνώστου να της φτιάξει το ρολόι… .
Κόσμος
  • Λιβύη: Περισυνέλεξαν 62 πτώματα μεταναστών μετά το νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Οι λιβυκές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι περισυνέλεξαν τα πτώματα 62 μεταναστών μετά το ναυάγιο, χθες, του πλεούμενου, όπου επέβαιναν, στα ανοικτά των ακτών της Χομς, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ δυτικά της Τρίπολης. .
  • Βαράντκαρ: Ένωση Ιρλανδίας με Βόρεια Ιρλανδία σε περίπτωση σκληρού Brexit. Αν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, το γεγονός αυτό θα εγείρει αναπόφευκτα το ζήτημα του σχεδιασμού μιας μελλοντικής ένωσης της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία, υποστήριξε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ. .
  • Τραγωδία στο Μαρόκο: 15 νεκροί έπειτα από κατολίσθηση στην οροσειρά Άτλας. Δέκα πέντε άνθρωποι, όλοι τους επιβαίνοντες σε ένα βαν, έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση στην οροσειρά Άτλας, νότια του Μαρακές, έγινε σήμερα γνωστό από τις τοπικές αρχές. .
  • Η φωτογραφία από τον βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ που σόκαρε τον κόσμο. Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: δύο κοριτσάκια που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του κτιρίου τους, το οποίο κατέρρευσε, έπειτα από έναν αεροπορικό βομβαρδισμό στη βορειοδυτική Συρία, κρατούν από το χέρι τη μικρούλα αδελφή τους, η οποία κρέμεται στο κενό, από ύψος πολλών μέτρων. .
  • Ερντογάν: Έχουμε γεωτρύπανα, δικά μας πλοία ερευνών και Κύπριους ομογενείς. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη. Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια και η Μεγάλη Βρετανία.» Αυτά δήλωσε εξαπολύοντας και πάλι επίθεση κατά... πάντων για πλήθος θεμάτων, ο πρόεδρος Ερντογάν. .
Πολιτική
  • Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο. Τι συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Κατατέθηκε το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο περιλαμβάνεται η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η βελτίωση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις. .
  • Θεοδωρικάκος: Αυτοματοποιημένα θα βγαίνουν οι συντάξεις από τον Ιούνιο 2020. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των Δήμων που θα κατατεθεί την ερχόμενη Εβδομάδα στη Βουλή διευκρίνισε ότι θα δίνει το δικαίωμα στην παράταξη του Δήμαρχου να έχει πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και την ποιότητα ζωής έστω καϊσί με μια ψήφο. .
  • Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Νίκου Δένδια και Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία επανεισδοχής με την ΕΕ και την απάντηση της Κομισιόν. .
  • Μητσοτάκης στο Αγροτικής Ανάπτυξης: Αυτές είναι οι προτεραιότητες μας (vid). Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο περιθώριο της σύσκεψης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. .
  • Ζαχαράκη: Παραμένει για τουλάχιστον 2 χρόνια το υπάρχον σύστημα Πανελληνίων. Όπως εξήγησε ο κ Ζαχαράκη θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη ενώ για την εφαρμογή της ελαχίστης βάσης εισαγωγής διευκρίνισε ότι μπορεί να εφαρμοστεί νωρίτερα από τα δύο χρονιά. .
Οικονομία
  • Αυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι διάδοχοι της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ. Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται για να επιλέξουν έναν Ευρωπαίο υποψήφιο από έναν κατάλογο που περιέχει πέντε ονόματα, για να διαδεχτεί την Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε απόψε ένας Γάλλος αξιωματούχος. .
  • Αναλυτικά όσα προβλέπει για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις το φορολογικό νομοσχέδιο. Κατατέθηκε το απόγευμα το φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους οφειλέτες. .
  • Στα 1.175 ευρώ ο μέσος μισθός του Έλληνα. Αλλοδαποί το 10% των ασφαλισμένων. Στα 50,41 ευρώ ανήλθε το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός ανήλθε στα 1.175,83 ευρώ. .
  • EΕ: Επεκτείνεται το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας κατά 6 μήνες. Η επόμενη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο. .
  • Εντατικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ- Ο χάρτης και τα επαγγέλματα της φοροδιαφυγής. Στα νησιά στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ελέγχων, βρίσκεται η Ζάκυνθος ενώ η παραβατικότητα χτύπησε «κόκκινο» στην Κέρκυρα με τους παραβάτες να ανέρχονται στους 6 στους 10 που ελέχθησαν. .
Αθλητισμός
  • Στη δικαιοδοσία του Δημόκριτου το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ. Την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προκάλεσε το τελεσίγραφο του WADA περί άμεσης άρσης της πιστοποίησης του ελληνικού εργαστηρίου ντόπινγκ, αφού, επί 13 μήνες τώρα, δεν έχει συμμορφωθεί με τα διεθνή στάνταρ (ISL). .
  • Αυγενάκης και Βασιλακόπουλος: Πρέπει να βρεθεί λύση για τον Ολυμπιακό. Οι δύο άνδρες που έθεσαν επί τάπητος αρκετά θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ, αναφέρθηκαν και στο θέμα του Ολυμπιακού, όπου συμφώνησαν στο ότι πρέπει να βρεθεί λύση για την ομάδα του Πειραιά. .
  • Τζόνσον: Με ιντρίγκαρε η προοπτική του Παναθηναϊκού. Αποφασισμένος να κατακτήσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Γουέσλι Τζόνσον, μιλώντας στην εφημερίδα «Η Πράσινη». .
  • Ζεσταίνεται ο ΠΑΟΚ με «θύμα» την Άντερλεχτ. Ζεστός όσο και ο καιρός στο Βέλγιο ήταν ο ΠΑΟΚ, που έχοντας μεγάλα διαστήματα με καλή παρουσία νίκησε 3-1 την Άντερλεχτ. Έδωσαν δικαιώματα στα στημένα οι Θεσσαλονικείς. .
  • Προίκα πρόκρισης στον Ολυμπιακό δια χειρός Σεμέδο. Με τον Σεμέδο να κόβει τα… πάντα και τον Σα να επεμβαίνει όποτε έπρεπε, ο Ολυμπιακός έφυγε από το Πλζεν με το 0-0 και καλείται να αποκλείσει την Βικτόρια στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκης»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου