Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Μπόρις Τζόνσον: «Η Μεγάλη Βρετανία θα φύγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου»


Τετάρτη 31 Ιουλίου, 2019




Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε την Τρίτη 30 Ιουλίου στον Ιρλανδό ομόλογό του Λίο Βαράντκαρ ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «ό,τι κι αν γίνει» στις 31 Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι το δίκτυ ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα, το γνωστό backstop, πρέπει να αφαιρεθεί από την όποια συμφωνία εξόδου.
«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, ό,τι κι αν γίνει», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του Τζόνσον για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών. Η συζήτηση των δύο πρωθυπουργών ήταν η πρώτη τους επικοινωνία από τότε που ο Τζόνσον ανέλαβε την πρωθυπουργία πριν από έξι ημέρες.
«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσεγγίσει τις όποιες διαπραγματεύσεις που θα λάβουν χώρα με αποφασιστικότητα και σθένος και σε πνεύμα φιλίας, και ότι η σαφής προτίμησή του είναι η αποχώρηση από την ΕΕ με μία συμφωνία, αλλά αυτή θα πρέπει να είναι μία που να καταργεί το backstop». Ο Τζόνσον είπε στον Βαράντκαρ ότι η κυβέρνηση του είναι αποφασισμένη να μην επαναφέρει «ποτέ» τους τελωνειακούς ελέγχους ή τις υποδομές στα ιρλανδικά σύνορα μετά το Brexit.
Από την πλευρά του ο Βαράντκαρ δήλωσε ότι η συμφωνία αποχώρησης του Brexit δεν μπορεί να ανοίξει εκ νέου και ότι δεν έχουν ακόμα βρεθεί «ικανοποιητικές» εναλλακτικές ρυθμίσεις. «Εναλλακτικές ρυθμίσεις θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το backstop στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί και δεν έχουν παρουσιαστεί ικανοποιητικές επιλογές», δήλωσε τηλεφωνικά ο Βαράντκαρ στον Τζόνσον σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ιρλανδικής κυβέρνησης.
Παράλληλα, ο Βαράντκαρ προσκάλεσε τον Τζόνσον στο Δουβλίνο για συνομιλίες επί του Brexit και για να συζητήσουν μια σειρά από διμερή θέματα, όπως η Βόρεια Ιρλανδία, η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και μια κοινή περιοχή μετακινήσεων, η λεγόμενη Common Travel Area, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου