Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ο αετός στην προεδρική σφραγίδα απέκτησε δύο κεφάλια και… μπαστούνια του γκολφ




Από την ομιλία του κ. Ντόναλντ Τραμπ εμπρός από την παραποιημένη προεδρική σφραγίδα (AP Photo/Alex Brandon)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δύο κεφάλια αντί για ένα… ο πολιτικός κόσμος στην Ουάσινγκτον, αλλά και οι απλοί πολίτες χρειάστηκε να κοιτάξουν πολύ προσεκτικά για να αντιληφθούν, με καθυστέρηση, ότι η προεδρική σφραγίδα που προβλήθηκε πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του, αυτήν την εβδομάδα, παρέπεμπε στον… δικέφαλο αετό.
Ο αετός, το σύμβολο του προέδρου, απέκτησε δύο κεφάλια αλλά οι διαφορές του με τον κανονικό δεν σταμάτησαν εκεί: αντί για βέλη, κρατούσε στο ένα του πόδι ένα μάτσο… μπαστούνια του γκολφ και στο άλλο κάτι που θύμιζε χαρτονομίσματα.
Η παραποιημένη προεδρική σφραγίδα προβλήθηκε σε μια λευκή οθόνη πίσω από τον Αμερικανό πρόεδρο την Τρίτη, στην ομιλία του που εκφώνησε στους σπουδαστές του οργανισμού Turning Point USA.

Η κανονική προεδρική σφραγίδα (AP Photo/Alex Brandon)

Ομως κανείς δεν αντιλήφθηκε την απάτη, μέχρι που την αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Washington Post.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ούτε ο οργανισμός Turning Point USA, ούτε κάποιος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ήταν σε θέση να εξηγήσουν πώς προέκυψαν αυτές οι «τροποποιήσεις» στον αετό.
Ενδέχεται να επρόκειτο για σκόπιμη φάρσα ή για απλό λάθος κάποιου που βρήκε την εικόνα στο διαδίκτυο και δεν παρατήρησε τις διαφορές.
Ενας αναγνώστης της Post που το επισήμανε είπε ότι είδε αυτήν την ψεύτικη σφραγίδα ή κάποια παρόμοια σε μια σελίδα που πουλάει διάφορα προϊόντα, όπως μπλουζάκια και πουλόβερ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου