Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Μέλος της Συνέλευσης για τους Υγιείς Ωκεανούς, τις Θάλασσες, τα Παράκτια Ύδατα και τα Εσωτερικά Ύδατα του Horizon της ΕΕ η Δρ. Αυγερινοπούλου


Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2019
Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας και Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας επιλέχθηκε ως εμπειρογνώμων, μεταξύ εξαιρετικών υποψηφίων, να συμμετάσχει στη Συνέλευση για τους Υγιείς Ωκεανούς, τις Θάλασσες, τα Παράκτια και τα Εσωτερικά Ύδατα (Healthy Oceans, Seas, Coastal and Inland Waters) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» (Horizon Europe). Η Συνέλευση είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και θα επικουρεί τις δραστηριότητες του Συμβουλίου Υγειών Ωκεανών, Θαλασσών, Παράκτιων και Εσωτερικών Υδάτων με στόχο την επιτυχή υλοποίηση των σκοπών του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη». Η υψηλού επιπέδου συμβουλευτική δράση σε αυτόν τον πυλώνα μέσω της συνδιαμόρφωσης της πολιτικής και του προϋπολογισμού της έρευνας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τις θάλασσες όσο και για τα παράκτια και υπόγεια ύδατα της Ελλάδας. Σχετικά ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας.
Το «Ορίζων Ευρώπη» αποτελεί το μελλοντικό πρόγραμμα – πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και τη καινοτομία για το διάστημα 2021-2027 με προτεινόμενο προϋπολογισμό 100 δις. ευρώ. Η συμμετοχή σε αυτή τη πρωτοβουλία της ΕΕ είναι εξόχως σημαντική, καθώς η μελλοντική ανάπτυξη και η ευημερία της Ευρώπης εξαρτώνται από την ικανότητά της να διατηρήσει ηγετική θέση στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας παγκοσμίως. Το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» παρέχει τα μέσα για την επίτευξη του στόχου αυτού και αναμένεται να ενισχύσει τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας της ΕΕ, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις σε ζωτικούς τομείς όπως η υγεία, η γήρανση του πληθυσμού, η ασφάλεια, η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή.
Ειδικότερα, το Συμβούλιο Υγειών Ωκεανών, Θαλάσσιων, Παράκτιων και Εσωτερικών Υδάτων θα παρέχει εμπειρογνωμοσύνη σε τομείς που περιλαμβάνουν κυρίως: την πρόληψη, τη μείωση, τον μετριασμό και την εξάλειψη της θαλάσσιας ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών · τη μετάβαση στη κυκλική και γαλάζια οικονομία · την ευαισθητοποίηση του κοινού · τους χρήστες που επηρεάζονται από την ανάγκη προσαρμογής και μετριασμού της ρύπανσης και της αλλαγής του κλίματος στον ωκεανό · τη βιώσιμη χρήση και διαχείριση των ωκεάνιων πόρων · την ανάπτυξη νέων υλικών, συμπεριλαμβανομένων των βιοαποδομήσιμων πλαστικών υποκατάστατων · και του αστικού, παράκτιου και θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου