Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Ανω των 71 δολ./βαρέλι η τιμή του πετρελαίου


Η τιμή του βαρελιού κινείται ανοδικά, ιδίως μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Ουάσιγκτον, που δεν ανανέωσε τις εξαιρέσεις στις εξαγωγές ιρανικού αργού, αποβλέποντας στην ουσία να μηδενίσει τις εξαγωγές του Ιράν.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

02s27petrlΣε επίπεδα πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι κινούνταν χθες οι τιμές του πετρελαίου, αν και τις προηγούμενες ημέρες είχαν υπερβεί και τα 73 δολάρια το βαρέλι. Χθες, συγκεκριμένα, το πετρέλαιο τύπου Brent στην αγορά του Λονδίνου είχε διαμορφωθεί στα 71,83 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας 0,3% κάμψη. Η πτώση του συνδέεται με αναφορές ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2017, ενώ η εγχώρια παραγωγή εξακοντίστηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο ακριβό πετρέλαιο αποτελεί ακόμη έναν πονοκέφαλο για τη διεθνή οικονομία. Και αυτό, ειδικά μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Ουάσιγκτον που δεν ανανέωσε τις εξαιρέσεις στις εξαγωγές ιρανικού αργού, αποβλέποντας στην ουσία να μηδενίσει τις εξαγωγές του Ιράν. Aπό τις αρχές του 2019 στην αγορά του Λονδίνου το Brent έχει ενισχυθεί σχεδόν 40% λόγω των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας και χάρις στη συμφωνία του ΟΠΕΚ και των εταίρων του για μειώσεις στην προσφορά. Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Χαλίντ αλ Φαλίχ, υπογράμμισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να καλύψει τη ζήτηση, αντισταθμίζοντας το κενό από την Τεχεράνη, αφ’ ης στιγμής λήξουν οι εξαιρέσεις για τους αγοραστές ιρανικού αργού. «Θα εξετάσουμε τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, δηλαδή εάν είναι υψηλότερα ή χαμηλότερα σε σύγκριση με τα φυσιολογικά επίπεδα της δεδομένης περιόδου, και θα αναπροσαρμόσουμε την παραγωγή», δήλωσε ο κ. Φαλίχ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των εταίρων του θα μπορούσε να παραταθεί και μετά τον Ιούνιο φέτος.
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας Bank of America Merrill Lynch προβλέπουν μείωση της ιρανικής παραγωγής στο 1,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως συνολικά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 από τα 3,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο τρίτο τρίμηνο του 2019, διότι θα τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ και θα εκπνεύσουν οι εξαιρέσεις. Παρ’ όλα αυτά, αναμένουν πως θα υπάρξει και φέτος ισορροπία προσφοράς και ζήτησης, διότι η παραγωγή από ΟΠΕΚ και ΗΠΑ θα αυξηθεί.
Τέλος, οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας ΒΝΡ Ρaribas αναθεώρησαν προς τα πάνω κατά 3 δολάρια την εκτίμησή τους για το Βrent, προβλέποντας μέση τιμή στα 71 δολάρια το βαρέλι φέτος και στα 68 δολάρια το βαρέλι το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου