Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ηττα (2-1) και προβληματισμός για την Εθνική Ελλάδος

Ο Κώστας Φορτούνης σε μια προσπάθειά του με αντίπαλο τον Γιοκουσλού στο φιλικό που έδωσε η Ελλάδα με αντίπαλο την Τουρκία στην Αττάλεια. (φωτογραφία Ευρωκίνηση)

Μια απογοητευτική Εθνική ομάδα έχασε εύκολα με 2-1 από την Τουρκία την Πέμπτη σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Αττάλεια. Η «γαλανόλευκη» παρατάχθηκε με πειραματική ενδεκάδα και προβλημάτισε με την απόδοσή της ενόψει των αγώνων που θα δώσει με την Ιταλία (8/6) και την Αρμενία (11/6) στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Euro 2002.
Η Τουρκική ομάδα ήταν εμφανώς ανώτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και είχε ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ απέναντι στην Ελλάδα που απλά μείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου μέρους με τον Δημήτρη Κουρμπέλη.
Η πρώτη τελική στο παιχνίδι έγινε στο 6’ με το σουτ του Φορτούνη από καλή θέση που έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Ουγκουρτσάν.
Οι Τούρκοι «απάντησαν» άμεσα (7’ ) με μια βολίδα του Τοσούν που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης.
Τελικά η Τουρκία άνοιξε το σκορ στο 11’όταν η μπάλα έφτασε στον Ουντέρ που ζύγισε χωρίς να πιέζεται το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.
Στο 17’ οι Τούρκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, όταν μετά από λάθος του Σάμαρη, η μπάλα έφτασε στον Καραμάν που με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή «έγραψε» το 2-0.
Η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει και στο 24’ ένα δυνατό σουτ του Σάμαρη έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ουγκουρτσάν και να φύγει άουτ.
Στο 29’ ο Γιαζιτσί έκανε το σουτ από καλή θέση για να περάσει η μπάλα λίγο πάνω από το τέρμα του Πασχαλάκη, ενώ στο 39’ η γυριστή κεφαλιά του Γιοκουσλού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της ελληνικής εστίας. Στο επόμενο λεπτό ο Φορτούνης έπιασε το σουτ από καλή θέση για να περάσει η μπάλα ελάχιστα άουτ στη τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.
Οι Τούρκοι άγγιξαν το τρίτο γκολ στο 49΄, αλλά ο Πασχαλάκης σταμάτησε σε τετ α τετ τον Τοσούν. Η Ελληνική ομάδα προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της στο δεύτερο μέρος χωρίς ωστόσο να κάνει κάτι το ιδιαίτερο στο ματς. Αντίθετα οι Τούρκοι συνέχισαν να ελέγχουν εύκολα τον ρυθμό του αγώνα και στο 83’ ο Πασχαλάκης υποχρεώθηκε μια σπουδαία επέμβαση σε κοντινό σουτ του Γκιουβέν.
Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κολοβός έκανε ένα κακό σουτ, η μπάλα έφτασε στον Κουρμπέλη που καλυπτόταν από την Τουρκική άμυνα κι αυτός με κοντινό σουτ μείωσε σε 2-1.
Ο Ρουμάνος διαιτητής Πετρέσκου έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Κουρμπέλη και Ομούρ.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Ουγκουρτσάν, Τσακίρ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Τζενγκίζ Μεράς, Τουφάν (46’ Οζιακούπ), Γιοκουσλού (61’ Μαχμούντ), Ουντέρ (80’ Εμρέ), Γιαζιτσί, Τοσούν (55’ Γκιουβέν), Καραμάν (46’ Ομούρ).
ΕΛΛΑΔΑ (Aγγελος Αναστασιάδης): Πασχαλάκης, Κούτρης (46΄Σταφυλίδης), Μαυρίας (72΄Κώτσιρας), Βαλεριάνος (54’ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Σιώπης (75’ Μάνταλος), Σάμαρης, Πέλκας (46΄Κολοβός), Φορτούνης, Μασούρας (65’ Ντουρμισάι), Κουλούρης.
Αναστασιάδης: Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια
Μετά το τέλος του φιλικού με την Τουρκία, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Αγγελος Αναστασιάδης, δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του.
«Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι αλλά φταίω εγώ γιατί έπρεπε να έρθουμε μια μέρα πιο νωρίς εδώ γιατί οι αποστάσεις ήταν μεγάλες και δεν φρεσκάραμε την ομάδα.
Τα παιδιά έδωσαν ότι μπορούσαν και είμαι ευχαριστημένος. Κάναμε λάθη, τα πληρώσαμε είναι φυσιολογικό. Το καλό είναι πως η ομάδα αντιδράει και προσπαθεί. Το σημαντικό είναι πως δεν είχαμε τραυματισμούς. Τα παιδιά είναι καλά. Ο Σιόβας είχε ένα μικρό ασήμαντο πρόβλημα αλλά δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε», ήταν τα λόγια του Α. Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου