Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2019

  • Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Καλοχώρι . Συναγερμός λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, για τον εντοπισμό τουλάχιστον τεσσάρων δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 75, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με την απειλή όπλων. .
  • Μαρούσι: Αυτοκτόνησε άνδρας μετά από καυγά με τη γυναίκα του. Αιματηρό φινάλε είχε ο καυγάς ζευγαριού στο Μαρούσι. Ο άνδρας κρατώντας όπλο, το έστρεψε στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος. .
  • Διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας για την εκλογική άδεια εργαζομένων. Με δεδομένο ότι η συμμετοχή εργαζομένου ως μέλους σε εφορευτική επιτροπή, κατόπιν κλήσης από δημόσια αρχή, αποτελεί εκτέλεση υποχρεωτικού εκ του νόμου καθήκοντος, συνιστά σπουδαίο λόγο αποχής από την εργασία κατά την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας και ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωσή του για την καταβολή του μισθού. .
  • Ανέστειλε την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας - Τι αναφέρει ο ίδιος. Τι αναφέρει σε δήλωση μέσω της συνηγόρου του. .
  • ΥΕΘΑ: Θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τυχόν θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας μετά την επίσκεψη του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας όπου συζήτησε για την εξέλιξη των προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού και τα προβλήματα των εργαζομένων ενόψει των διαγωνιστικών διαδικασιών για την εξεύρεση νέων επενδυτών. .
Κόσμος
  • Ιράν: Nα εφαρμόσει άμεσα τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά η Γερμανία. Το Ιράν αξίωσε χθες Πέμπτη το Βερολίνο να εφαρμόσει άμεσα τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ πέρυσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης κορυφαίου συμβούλου της γερμανικής διπλωματίας στην Τεχεράνη. .
  • ΗΠΑ: Στους επτά οι νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα . Τρεις θάνατοι και αρκετοί τραυματισμοί καταγράφηκαν μέσα στην και γύρω από την Γκόλντεν Σίτι του Μιζούρι, σχεδόν 50 χλμ. από την Τζόπλιν, όπου ανεμοστρόβιλος σάρωσε περιοχές το απόγευμα της Τετάρτης. .
  • ΗΠΑ: 17 κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος του Ασάνζ. Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι απαγγέλθηκαν 17 κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, που αφορούν τη δημοσιοποίηση αμερικανικών απορρήτων εγγράφων το 2010. .
  • Αίγυπτος: Αποφυλακίζεται μετά από 2,5 χρόνια δημοσιογράφος του Al Jazeera. Ένα αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε την Πέμπτη την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera Μαχμούντ Χουσέιν, ο οποίος παρέμεινε για παραπάνω από δύο χρόνια προφυλακισμένος, δήλωσαν ο δικηγόρος του και μια δικαστική πηγή. .
  • Ολλανδία-ευρωεκλογές exit polls: Νίκη-έκπληξη του Εργατικού Κόμματος. Σύμφωνα με ένα έξιτ πολ της εταιρείας Ipsos, το Εργατικό Κόμμα (PvdA) έρχεται στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό παραπάνω από 18%. .
Πολιτική
  • Εύσημα Νίμιτς σε Τσίπρα – Ζάεφ για την Συμφωνία των Πρεσπών. O Μάθιου Νίμιτς, πρώην διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ονοματολογικό, μίλησε στην Deutsche Welle για τα 25 χρόνια της θητείας του, κάνει αναδρομή σε μερικές κρίσιμες στιγμές της διαπραγμάτευσης και σχολιάζει την συμβολή των Τσίπρα και Ζάεφ. .
  • Ελληνική Χρεοκοπία: Από το «λεφτά υπάρχουν» στην εκλογή ΣΥΡΙΖΑ. Στα γεγονότα της περιόδου από την εκλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2009, την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΄στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εστίασε το πέμπτο επεισόδιο της αποκαλυπτικής σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ «Ελληνική Χρεοκοπία» με την υπογραφή των Άρη Πορτοσάλτε και Τάσου Τέλλογλου. .
  • Δημοσκόπηση Βεργίνα ΤV: Μπροστά η ΝΔ - Ποιοι ευρωβουλευτές προηγούνται . Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης παγιώνεται η διαφορά 8,6 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Μητσοτάκης: Θα απαλύνουμε τα αρνητικά της συμφωνίας των Πρεσπών. «Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες», είπε μεταξύ άλλων ο κ Μητσοτάκης .
  • Σαμαράς στον ΣΚΑΪ: Η πρόταση Μέρκελ για Grexit. Και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ είχε προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την “λύση” του προσωρινού Grexit κατά την διάρκεια της ιδιαίτερης συνομιλίας τους στις 24 Αυγούστου 2012 στην καγκελαρία, στο Βερολίνο. .
Οικονομία
  • Πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα και το ΚΕΑ. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η Β' διμηνιαία δόση του 2019 αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και υπολογίστηκε, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώθηκαν στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Σ .
  • Οι νέοι δασμοί Τραμπ «θα στοιχίσουν στους Αμερικανούς 106 δισεκ. δολάρια». Πολύ βαρύ και όλο και μεγαλύτερο θα είναι το τίμημα που θα επωμιστούν τα αμερικανικά νοικοκυριά λόγω του εμπορικού πολέμου που έχει κηρύξει ο πρόεδρος Τραμπ στην Κίνα. .
  • Το Ευρωδικαστήριο απέρριψε αίτημα αποζημίωσης για το ελληνικό «κούρεμα». Οι ομολογιούχοι που χτυπήθηκαν από το PSI του 2012 επέρριπταν ευθύνες στην ΕΚΤ γιατί δεν αντιτάχθηκε στο «κούρεμα». .
  • Αυτά είναι τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ-Πότε κυκλοφορούν(vid). Οι ειδικοί της ΕΚΤ εξετάζουν ήδη την κυκλοφορία και τρίτης γενιάς χαρτονομισμάτων με στόχο την ακόμα πιο αποτελεσματική καταπολέμηση της παραχάραξης. .
  • Πτώχευση για βρετανικό χαλυβουργικό κολοσσό . Τα οικονομικά προβλήματα τη χαλυβουργικής εταιρείας αποδίδονται στη μείωση παραγγελιών από Ευρωπαίους πελάτες λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit. .
Αθλητισμός
  • Ο «Μίδας» του ΝΒΑ θα γίνει ο Αντετοκούνμπο. Την ευκαιρία να τινάξει την... μπάνκα του ΝΒΑ στο αέρα έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μετά τη σημερινή ανάδειξή του -για πρώτη φορά στην καριέρα του- στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν απέκτησε το δικαίωμα να υπογράψει το 2020 supermax συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς και να γίνει ο παίκτης με το μεγαλύτερο σε οικονομικό επίπεδο στην ιστορία του ΝΒΑ! .
  • NBA: Χάνει τους πρώτους τελικούς ο Ντουράντ. Ένα αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε την Πέμπτη την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera Μαχμούντ Χουσέιν, ο οποίος παρέμεινε για παραπάνω από δύο χρόνια προφυλακισμένος, δήλωσαν ο δικηγόρος του και μια δικαστική πηγή. .
  • NBA: Και στην κορυφαία πεντάδα της χρονιάς ο Αντετοκούνμπο. Ο... χορός των διακρίσεων για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι την απόλυτη ανταμοιβή της εξαιρετικής χρονιάς που διανύει, τον τίτλο του MVP στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. .
  • Και με την βούλα υποβιβασμός στην Α2 για τον Ολυμπιακό. Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 ανακοίνωσε και τυπικά ο ΕΣΑΚΕ, μετά την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. .
  • Δημήτρης Ιτούδης στον ΣΚΑΪ:Η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ μας θλίβει(vid). Είμαι πολύ δημιουργικός εδώ που είμαι. Βρίσκομαι σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Νιώθω πως μπορώ να προσφέρω και να δώσω νέες ιδέες για να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε». Tόνισε εκτός των άλλων ο Δημήτρης Ιτούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου