Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Το σχέδιο της ΝΔ για την ΕΡΤ

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2019
Τα σχέδια συρρίκνωσης των καναλιών της ΕΡΤ, με την παράλληλη μείωση του ανταποδοτικού τέλους, είναι αντικείμενο έντονων συζητήσεων στη ΝΔ. Μια τέτοια προοπτική θα μειώσει αυτομάτως την παραγωγή των ντοκιμαντέρ αλλά και των μεικτών ή εξωτερικών παραγωγών, από τις οποίες ζουν οι αντίστοιχες εταιρείες.
Το ενδεχόμενο της μείωσης του ανταποδοτικού τέλους από τα 3 ευρώ στο 1,5 ευρώ θα σήμαινε το τέλος πολλών λειτουργιών στην ΕΡΤ, αλλά και την κατάργηση θέσεων εργασίας, αφού πλέον δεν θα χρειάζονται 2.300 υπάλληλοι (συμπεριλαμβανόμενων των Μουσικών Συνόλων), αλλά μόνο 800 άτομα. Για να μη σταματήσουν οι δουλειές στην ΕΡΤ, αλλά και για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο για ένα μόνο κανάλι, υπάρχουν προτάσεις για τη μετατροπή των υπολοίπων σε θεματικά, που θα μεταδίδονται όχι στην επίγεια τηλεόραση, αλλά στη συνδρομητική ή ιντερνετικά.
Στο μεταξύ αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το λουκέτο στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ύστερα από την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ και τη στήριξη των διοικήσεων της ΕΡΤ και της EBU
Θυμίζουμε επίσης πως το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αποφανθεί, στην περίπτωση της Γερμανικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, πως είναι θεμιτή η καταβολή ανταποδοτικού τέλους από τους πολίτες για την κάλυψη της δημόσιας υπηρεσίας και μάλιστα μπορεί να απαιτεί η ίδια την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου