Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Το σχέδιο της ΝΔ για την ΕΡΤ

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2019
Τα σχέδια συρρίκνωσης των καναλιών της ΕΡΤ, με την παράλληλη μείωση του ανταποδοτικού τέλους, είναι αντικείμενο έντονων συζητήσεων στη ΝΔ. Μια τέτοια προοπτική θα μειώσει αυτομάτως την παραγωγή των ντοκιμαντέρ αλλά και των μεικτών ή εξωτερικών παραγωγών, από τις οποίες ζουν οι αντίστοιχες εταιρείες.
Το ενδεχόμενο της μείωσης του ανταποδοτικού τέλους από τα 3 ευρώ στο 1,5 ευρώ θα σήμαινε το τέλος πολλών λειτουργιών στην ΕΡΤ, αλλά και την κατάργηση θέσεων εργασίας, αφού πλέον δεν θα χρειάζονται 2.300 υπάλληλοι (συμπεριλαμβανόμενων των Μουσικών Συνόλων), αλλά μόνο 800 άτομα. Για να μη σταματήσουν οι δουλειές στην ΕΡΤ, αλλά και για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο για ένα μόνο κανάλι, υπάρχουν προτάσεις για τη μετατροπή των υπολοίπων σε θεματικά, που θα μεταδίδονται όχι στην επίγεια τηλεόραση, αλλά στη συνδρομητική ή ιντερνετικά.
Στο μεταξύ αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το λουκέτο στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ύστερα από την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ και τη στήριξη των διοικήσεων της ΕΡΤ και της EBU
Θυμίζουμε επίσης πως το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αποφανθεί, στην περίπτωση της Γερμανικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, πως είναι θεμιτή η καταβολή ανταποδοτικού τέλους από τους πολίτες για την κάλυψη της δημόσιας υπηρεσίας και μάλιστα μπορεί να απαιτεί η ίδια την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου