Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Δυσαρέσκεια στην ΕΛ.ΑΣ από την παρουσία του Αρχηγού της σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Πρώτη φορά αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρευρεύθηκε σε ανοικτή κομματική συγκέντρωση – Νέος κύκλος αμφισβητήσεων των επιλογών του.

Δυσαρέσκεια στην ΕΛ.ΑΣ από την παρουσία του Αρχηγού της σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ | tovima.grΑλγεινές εντυπώσεις, απογοήτευση και ερωτηματικά προκάλεσε στις τάξεις δεκάδων χιλιάδων αστυνομικών η παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου αλλά και του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Χρήστου Δραγατάκη στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα – την Παρασκευή – με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, «η παρουσία της ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στην συγκέντρωση του Συντάγματος είναι δείγμα της παρέμβασης του μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία αρχηγός της Αστυνομίας επιδεικνύει με τέτοιο απροσχημάτιστο τρόπο την κομματική ταυτότητα του».
Πολλοί θεωρούν ότι αυτό ήταν το κύριο κριτήριο για τις εκδιώξεις τους τελευταίους μήνες – και σε δύο διαδοχικές κρίσεις – δεκάδων σημαντικών αξιωματικών του Σώματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η κατάσταση αποσύνθεσης στην ΕΛΑΣ με τις διαδοχικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών, την αδυναμία αντίδρασης, την αποψίλωση των αστυνομικών υπηρεσιών και την κακή κατανομή αστυνομικών δυνάμεων που αναλώνονται σε φρουρήσεις χωρίς νόημα. Κι όλα αυτά ενώ δεκάδες ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί  αμφισβητούν τις σπασμωδικές  επιλογές του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ενώ υπάρχουν καθημερινές προστριβές στην λεωφόρο Κατεχάκη.
Αρκετοί δε πιστεύουν ότι ο κ. Ανδρικόπουλος έχει χάσει το έρεισμα του στους ενστόλους, με πολλούς να του αποδίδουν ότι είχε μικρές υπηρεσιακές δυνατότητες και αντλούσε την ισχύ του από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία του στο Σύνταγμα την Παρασκευή πολλαπλασιάζει αυτές τις αιτιάσεις. Κι ασφαλώς το μέλλον της Αστυνομίας, με τέτοιους εμφανείς κομματικούς διαχωρισμούς από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, είναι δυσοίωνο, σύμφωνα πάντα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι και ο κ. Δραγατάκης, που έχει κι αυτός γνωριμία με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει παραμείνει την τελευταία τετραετία στις κορυφαίες θέσεις της ΕΛ.ΑΣ, παρότι υπάρχει αμφισβήτηση της επιλογής του.
Επιπροσθέτως, ο κ. Ανδρικόπουλος τοποθετήθηκε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ λίγο μετά τη τραγωδία στο Μάτι και την αποπομπή του μέχρι τότε αρχηγού Κ. Τσουβάλα, στον οποίο υπενθυμίζεται ότι δεν αποδόθηκαν κατηγορίες για την πύρινη λαίλαπα. Ο κ. Ανδρικόπουλος πίεζε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, στους οποίους απέδιδε πλημμελείς, εσφαλμένες ενέργειες, κυρίως στην αντιμετώπιση των αναρχικών.
Παρότι υπήρξαν αντιδράσεις, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας  Τάξης συμφώνησε μαζί του κι υπήρχαν δύο αμφιλεγόμενες διαδικασίες κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ, οπότε κι αποπέμφθηκαν πολλοί έμπειροι αξιωματικοί. Κάτι που είχε αντίκτυπο στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ και στην απόδοση των αρχών ασφαλείας. Με τις καταδρομικές επιθέσεις των αναρχικών να συνεχίζονται με μεγαλύτερη σφοδρότητα, παρότι ο περιορισμός τους εμφανιζόταν σαν «κριτήριο» της  αποπομπής πολλών στελεχών της Αστυνομίας.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου