Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2019

  • Εληξε ο συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού. Λήξη συναγερμού στις φυλακές Κορυδαλλού όπου νωρίτερα, υπήρξαν συμπλοκές κρατουμένων. .
  • Εξέγερση σε εξέλιξη στον Κορυδαλλό. Πληροφορίες για ομηρία. Εξέγερση ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στις φυλακές Κορυδαλλού. .
  • Πυροβόλησαν 30χρονο στον σταθμό Λαρίσης. Ο τραυματίας διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», ενώ ο δράστης αναζητείται. .
  • Προσαγωγή δημοτικής συμβούλου στον Πειραιά . Στην προσαγωγή της δημοτικής συμβούλου Πειραιά και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Λιμάνι της Αγωνίας», Μαρίας Σταθάκη, προχώρησαν οι αστυνομικοί πριν από λίγη ώρα στον Πειραιά. .
  • Ιωάννινα: Ψηφοφόρος ετών 103!  Είναι αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα μία από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους της χώρας που προσήλθε στην κάλπη. .
Κόσμος
  • Ευρωκλογές 2019: Πανολεθρία για το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα στη Δανία. Το ευρωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό Κόμμα του Λαού της Δανίας απώλεσε σχεδόν τη μισή δύναμή του στις ευρωεκλογές, γεγονός που συνεπάγεται ότι θα χάσει τρεις από τις τέσσερις έδρες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. .
  • Βρετανία: 28 έδρες μετράει το κόμμα του Φάρατζ και τρεις οι Συντηρητικοί. Το κόμμα του Brexit κέρδισε σε κάθε περιοχή, εκτός από το Λονδίνο, όπου οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες πέτυχαν το καλύτερο αποτέλεσμα ευρωεκλογών στην ιστορία τους, ενώ και το κόμμα των Πρασίνων κατέγραψε σημαντικά ποσοστά, επίσης στην πιο επιτυχημένη του εκλογική αναμέτρηση. .
  • Βέμπερ: Η άνοδος των Πρασίνων φέρνει στο επίκεντρο την πολιτική για το κλίμα . Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκρινε ότι τα μεγάλα εκλογικά κέρδη που κατέγραψαν οι Πράσινοι στις ευρωεκλογές χθες Κυριακή θα φέρουν την πολιτική για το κλίμα στο επίκεντρο. .
  • Ευρωεκλογές 2019: Oι δηλώσεις των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν. Η αναζήτηση "συμμαχιών" προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκλογή του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων των υποψηφίων των Ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων μετά τη δημοσιοποίηση της τρίτης πρόβλεψης αποτελέσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. .
  • Βρετανία-ευρωεκλογές: Πρώτο το κόμμα του Brexit σε τρεις περιφέρειες. Το κόμμα του Brexit κερδίζει σε τρεις εκλογικές περιφέρειες που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους, ανάμεσα στις οποίες και στην Ουαλία, όπου το Plaid έρχεται δεύτερο. .
Πολιτική
  • «Ντέρμπι» για τη δεύτερη θέση στον Δήμο Πατρέων. «Μάχη» δίνουν για την είσοδο στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Πατρέων, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Νίκος Παπαδημάτος. .
  • Η «μάχη» στους Δήμους Καλαμάτας, Τρίπολης, Ναυπλιέων, Σπάρτης και Κορινθίων. Τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας διεκδικούν την είσοδό τους στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. .
  • Κ.Αγοραστός: Δώσαμε ένα μήνυμα ενότητας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ποσοστό 54,76% έχει συγκεντρώσει ο Κώστας Αγοραστός για την Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα, με ενσωματωμένο το 30,4% των εκλογικών τμημάτων. .
  • Λάρισα: Στον δεύτερο γύρο η «μάχη» Καλογιάννη - Καραλαριώτου. Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Δήμο Λαρισαίων θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, που έχει συγκεντρώσει 42,87% και η υποψήφια Ρένα Καραλαριώτου με 39,58% και με ενσωματωμένο το 70,04 % των εκλογικών τμημάτων. .
  • Γ. Σγουρός: Λάβαμε ποσοστό ελπίδας για το μέλλον της αυτοδιοίκησης. «Δώσαμε έναν σκληρό αγώνα ώστε να αναδείξουμε το πραγματικό διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών», τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σε δελτίο τύπου, ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση στις περιφερειακές εκλογές. .
Οικονομία
  • ΑΑΔΕ: 12 φορο-παραβάσεις στο εστιατόριο της Μυκόνου με τα «χρυσά» καλαμάρια. Κατά τον έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις. .
  • Και επιστροφές φόρων προεκλογικά. Δύο ημέρες πριν την Κυριακή των εκλογών η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε πως αρχίζει να πιστώνει επιστροφές σε δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους. .
  • Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τις δυσκολίες λέει ο Σόιμπλε. Η διαδικασία μεταρρυθμίσεων δεν ήταν εύκολη για την Ελλάδα και εξακολουθεί να είναι δύσκολη, τονίζει ο κος Σόιμπλε. .
  • Την κόντρα Κίνας - ΗΠΑ πληρώνουν ξένες εταιρείες. Η κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο σε αμερικανικές, όσο και ευρωπαϊκές εταιρίες, όπως δείχνουν σφυγμομετρήσεις στα εμπορικά επιμελητήρια των ΗΠΑ και της ΕΕ στο Πεκίνο. .
  • Πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα και το ΚΕΑ. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η Β' διμηνιαία δόση του 2019 αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και υπολογίστηκε, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώθηκαν στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Σ .
Αθλητισμός
  • Κορυφαίο «κανόνι» στη Serie A ο Κουαλιαρέλα. Έσπασε τα... κοντέρ και τερμάτισε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στη Serie A ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα! .
  • Serie A: «Κουνάνε σεντόνι» Αταλάντα και Ίντερ - Υποβιβάστηκε η Έμπολι. Έγραψε ιστορία η Αταλάντα, η οποία επικράτησε 3-1 με ανατροπή της Σασουόλο και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League τη νέα σεζόν, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Serie A. .
  • Φουριόζος στο Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς!. Ό, τι χρειάστηκε για να «καθαρίσει» τον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος νίκησε με 6-2, 6-2, 7-6 (4) τον Μαξιμίλαν Μάρτερερ και... περιμένει τον επόμενο. .
  • Αντετοκούμπο: Γιατί έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου μετά από ερώτηση (video). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σηκώθηκε κι έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό των Μπακς από τους Ράπτορς μετά από μία ερώτηση που έγινε σχετικά με την εμπειρία της ομάδας του. .
  • Στους τελικούς οι Ράπτορς, «έπεσε» με ψηλά το κεφάλι ο Γιάννης. Ο Greek Freak έκανε ό,τι μπορούσε τελειώνοντας το παιχνίδι με 21 πόντους (5/10 βολές, 5/13 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 τάπες, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 39 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου