Και στην ομιλία του Τσίπρα στην Ξάνθη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ | tanea.gr
Περιοδεία στις κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έκανε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο οποίος φαίνεται πως βρέθηκε και σε άλλη συγκέντρωση του κόμματος πριν από το Σύνταγμα.
Μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση για την παρουσία του Αριστείδη Ανδρικόπουλου στην τελευταία προεκλογική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα την περασμένη Παρασκευή, έρχονται στο φως φωτογραφίες με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ σε ανάλογη συγκέντρωση.
Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος βρέθηκε και στην ομιλία που έκανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της 6ης Μαΐου στην Ξάνθη. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε βρεθεί στην Ξάνθη εκείνη την ημέρα γιατί νωρίτερα είχε κάνει επιθεώρηση στα σύνορα μαζί με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Μάλιστα ήταν η ίδια η υπουργός που στην προσωπική της ιστοσελίδα είχε ανεβάσει τις φωτογραφίες από την πτήση με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

«Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, επισκέφθηκαν, σήμερα Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, το τμήμα συνοριακής φύλαξης Φερών Έβρου, όπου έφθασαν με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πετώντας παράλληλα στην συνοριακή γραμμή του Έβρου», ανέφερε το κείμενο.

Ποιος είναι ο Ανδρικόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρικόπουλος έγινε αρχηγός της ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ και πήρε τη θέση του Κ. Τσουβάλα μετά το φιάσκο στο Μάτι. Τότε η επιλογή του είχε χαρακτηριστεί από τη ΝΔ κομματική.
Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960.
Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρένων Πατρών το έτος 1978 και κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1988.
Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2000.
Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες στις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.
Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στο Βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.
Τον Αύγουστο του 2014 έως το 2015, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και το Μάρτιο του 2015 έως το 2016, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.
Έχει διατελέσει επί δώδεκα έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Α΄ Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), καθώς και σε άλλα αξιώματα αυτής. Το 2002 εκλέχθηκε ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών (C.E.S.P.).
Την 17/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, που έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.