Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2019


  • Οι ΗΠΑ θέλουν να αναστείλουν την εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών F-35. Οι αντεγκλήσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας για την παραγγελία των S-400, συστήματος που η αμερικανική κυβέρνηση τονίζει ότι δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του NATO και μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα F-35 που σκοπεύουν να αποκτήσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, διαρκούν μήνες.
  • Αντιεξουσιαστές έξω από ταβέρνα όπου έτρωγε ο Κώστας Μπακογιάννης. Αντιεξουσιαστές βρέθηκαν έξω από ταβέρνα στα Ανω Πετράλωνα όπου έτρωγε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα. .
  • Το σταυρόλεξο της επιλογής ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Ανοικτό το ενδεχόμενο να επιλέξει η κυβέρνηση νέα ηγεσία στη δικαιοσύνη - Σκληρή αντίδραση της αντιπολίτευσης. .
  • Γερουλάνος: Δεν θα κατευθύνω τους συμπολίτες που μας προτίμησαν . Ο Π. Γερουλάνος επισημαίνει ότι η στάση του θα ήταν διαφορετική, «αν στον δεύτερο γύρο είχαν περάσει εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και ακραίων απόψεων, διότι θα ήταν πολιτική και ηθική υποχρέωση να το κάνουμε. Ευτυχώς αυτός ο κίνδυνος είναι πια μακριά» .
  • Συνελήφθη και ο δεύτερος δραπέτης από τις φυλακές Αυλώνα. Ο πρώτος από τους δραπέτες που συνελήφθη είχε ενεργή συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού» .
  • Στην Γκράβα και την Λαμπρινη ο Νάσος Ηλιόπουλος. Περιοδείες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ξεκίνησε ενόψει του β' γύρου των δημοτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος .
Κόσμος
  • Βραζιλία: Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας οι δολοφόνοι 57 κρατουμένων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας Σέρζου Μούρου δήλωσε χθες ότι οι επικεφαλής συμμοριών των φυλακών που ευθύνονται για τις τουλάχιστον 57 δολοφονίες εγκλείστων σε τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα στην περιοχή της πρωτεύουσας της βόρειας Πολιτεία Αμαζόνας την Κυριακή και τη Δευτέρα θα μεταχθούν σε ομοσπονδιακές φυλακές υψίστης ασφαλείας. .
  • Ηγετικό στέλεχος του μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών εκδόθηκε στις ΗΠΑ . Το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι ο Τόρες Μαρούφο προσάγεται ενώπιον της Δικαιοσύνης χάρη στη συνεργασία των αμερικανικών και των μεξικανικών Αρχών. .
  • Οχάιο: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 35 τραυματίες από χτύπημα ανεμοστρόβιλων. Ανεμοστρόβιλοι ισοπέδωσαν κτήρια και ολόκληρες γειτονιές στο Ντέιτον του Οχάιο, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο και προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. .
  • Τουσκ: Τα κριτήρια που θα επιλεγεί ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν. Ο Ντ. Τουσκ πρόσθεσε ότι έλαβε εντολή από τους ηγέτες να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκφράζοντας την ελπίδα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Ιούνιο. .
  • Εμπόδια για Βέμπερ στον δρόμο προς την προεδρία της Κομισιόν. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), θα κληθεί να ξεπεράσει πολλά εμπόδια για να εξασφαλίσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ιδίως την εναντίωση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. .
Πολιτική
  • Συνάντηση Βούτση με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, συνάντησε σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα. .
  • Κυμπουρόπουλος στον ΣΚΑΪ: Θέλω να είμαι η φωνή των Ελλήνων στην Ευρωβουλή. «Εκανα μια προσπάθεια και αγώνα τρεις μήνες τώρα για να διαδώσω το μήνυμα ότι θέλω και μπορώ να γίνω η φωνή των Ελλήνων, να μεταφέρω στην Ευρωβουλή τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα και να στηρίξω το ευρωπαϊκό ιδεώδες και να βάλουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο χωρίς να φτάνουμε στα άκρα» .
  • Επικεφαλής μειονοτικού κόμματος: Κάθε ψήφος απόδειξη «τουρκικής ταυτότητας». «Tα προβλήματα των εθνοτικών Τούρκων της Δυτικής Θράκης αναμένουν επίλυση εδώ και χρόνια». .
  • Παραίτηση Θεοδωράκη από το Ποτάμι – Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το κόμμα;. Ο κ. Θεοδωράκης γνωστοποίησε ότι το κόμμα δεν θα κατέβει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. .
  • Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε την 7η Ιουλίου για τη διεξαγωγή των εκλογών. Το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι το πως θα καταφέρει να ανακόψει την αυτοδυναμία που θέτει ως βασικό της στόχο η Νέα Δημοκρατία. .
Οικονομία
  • Βενεζουέλα: Στο 130.060,2% ο πληθωρισμός το 2018. Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, ο πληθωρισμός ήταν 274,4% το 2016, 862,6% το 2017 και 130.060,2% το 2018. .
  • ΤτΕ: Αύξηση 1,54 δισ. ευρώ στις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο. Αύξηση κατά 709 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Απρίλιο οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 699 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα .
  • Έγινε η φορολοταρία Απριλίου. Οι λαχνοί που κερδίζουν τα 1.000 ευρώ. Χίλιοι τυχεροί κέρδισαν από 1.000 ευρώ .
  • Στουρνάρας: Στενά τα περιθώρια χρηματοδότησης συντάξεων από το Κράτος. Υπέρ της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στο σύστημα υγείας τάχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του στο 12ο ασφαλιστικό συνέδριο, προσθέτοντας ακόμη ότι τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων μόνο μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά .
  • Θετικά αντιδρούν οι αγορές στις πρόωρες εκλογές. Νέα μείωση στο δεκαετές. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναφοράς (δεκαετών) μειώθηκαν κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,12%, με την προοπτική των εκλογών να χαροποιεί την αγορά, μεταδίδει το Reuters. .
Αθλητισμός
  • Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, «πάτησε» την ΑΕΚ κι έκανε δεύτερο σερί νταμπλ!. Με εντυπωσιακό τρόπο, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ 28-21 στο ΟΑΚΑ και με 3-1 νίκες στους τελικούς κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα της Handball Premier σε ένα επεισοδιακό ματς που διεκόπη. .
  • Αποφάσισαν playoffs για την ανάδειξη πρωταθλητή στη Super League. Το ΔΣ της Super League αποφάσισε ομόφωνα την επιστροφή των playoffs, μόνο που πλέον θα βγάζουν και τον πρωταθλητή. .
  • Νέα προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ: Ζητά ακύρωση των πλέι-οφ!. Το δικαστικό αγώνα του εναντίον του ΕΣΑΚΕ συνεχίζει ο Ολυμπιακός! Πατώντας στον μηδενισμό των παιχνιδιών του στο πρωτάθλημα, αναφέρει ότι αλλοιώνεται η βαθμολογία και ζητά ακύρωση των πλέι-οφ. .
  • Κορυφαίο «κανόνι» στη Serie A ο Κουαλιαρέλα. Έσπασε τα... κοντέρ και τερμάτισε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στη Serie A ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα! .
  • Serie A: «Κουνάνε σεντόνι» Αταλάντα και Ίντερ - Υποβιβάστηκε η Έμπολι. Έγραψε ιστορία η Αταλάντα, η οποία επικράτησε 3-1 με ανατροπή της Σασουόλο και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League τη νέα σεζόν, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Serie A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου