Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Ποιοι Έλληνες θα συμμετάσχουν φέτος

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2019

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που κάθε χρόνο οργανώνει με κάθε διακριτικότητα μια διάσκεψη πολιτικών και οικονομικών παραγόντων από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, θα συνεδριάσει από αυτήν την Πέμπτη και μέχρι τις 2 Ιουνίου στο Μοντρέ της Ελβετίας, με κεντρικά θέματα συζήτησης την Ευρώπη και την κλιματική αλλαγή.
Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Ποιοι Έλληνες θα συμμετάσχουν φέτος | in.grΗ Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που κάθε χρόνο οργανώνει με κάθε διακριτικότητα μια διάσκεψη πολιτικών και οικονομικών παραγόντων από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, θα συνεδριάσει από αυτήν την Πέμπτη και μέχρι τις 2 Ιουνίου στο Μοντρέ της Ελβετίας, με κεντρικά θέματα συζήτησης την Ευρώπη και την κλιματική αλλαγή.
Φέτος, στον κατάλογο των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ, η γενική διευθύντρια της Unesco Οντρέ Αζουλέ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ.
Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος θα δώσει επίσης το παρών.
«Η 67η Συνάντηση Μπίλντερμπεργκ θα διεξαχθεί από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2019 στο Μοντρέ της Ελβετίας. Περίπου 130 πρόσωπα από 23 χώρες επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους», ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές.
Όσον αφορά τους επιχειρηματίες, στο Μοντρέ θα βρεθούν ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής Total Πατρίκ Ρουγιανέ και ο ιδιοκτήτης της Credit Suisse Τιντζάν Τιάμ.
Από ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τον κατάλογο των συμμετεχόντων, θα παραστούν η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Παγουλάτος, αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ.
Το πρόγραμμα της διάσκεψης περιλαμβάνει 11 θέματα, όπως την παγκόσμια σταθερότητα, το μέλλον της Ευρώπης και το Brexit, την κλιματική αλλαγή, τις κυβερνοαπειλές, την Κίνα, τη Ρωσία, το μέλλον του καπιταλισμού ή ακόμη και την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης.
Περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη και οι υπόλοιποι από τη Βόρεια Αμερική.
Στη διάσκεψη τηρείται ο λεγόμενος «κανόνας του Τσάταμ Χάους»: οι παρόντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις πληροφορίες που θα συγκεντρώσουν με την ευκαιρία αυτή, όχι όμως και να αποκαλύψουν την πηγή αυτών των πληροφοριών.
Η πρώτη συνάντηση έγινε το 1954 στην Ολλανδία, στο ξενοδοχείο Bilderberg, εξ ου και το όνομα της Λέσχης. Πολλές πηγές υποστηρίζουν ότι η λέσχη έχει τις ρίζες της στον Πολωνό Γιόζεφ Ρέτινγκερ (φίλο του συγγραφέα Τζόζεφ Κόνραντ), τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Πολ Γκιγιόμ βαν Ζέελαντ και τον πρώην πρόεδρο του ομίλου Unilever, Πολ Ράικενς. Ανήσυχοι για τις εντάσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, σχεδίασαν τη διάσκεψη ώστε να φέρουν πιο κοντά την ελίτ από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου