Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση: Ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Τι ψηφίζουν οι πολίτες σύμφωνα με την έρευνα της Marc
Διαφορά επτά μονάδων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η έρευνα της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και προτού ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος. Η δημοσκόπηση της εταιρείας δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει 29,4% (29,3% ήταν στις 15 Μαίου) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22,4% (από 21,7% πριν από μία εβδομάδα).
Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 2,1, η ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη επίσης με 2,1 και η Ενωση Κεντρώων με 1,6%.
Στην παράσταση νίκης η διαφορά είναι χαώδης καθώς πάνω από 6 στους 10 πολίτες, ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσουν, λένε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη την Κυριακή και μόλις 16,6% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς τα εκλογικά σενάρια η ΝΔ με αναλογική κατανομή αναποφάσιστων παίρνει 35,5% (συν-πλην 2,4%) και με κατανομή αναποφάσιστων στο κόμμα προέλευσής τους 33,6%. Ο ΣΥΙΡΖΑ λαμβάνει αντίστοιχα 27,1% και 29,1%. Επομένως η διαφορά των κομμάτων στο ένα και στο άλλο σενάριο είναι 8,4% και 4,5%.
Δηλαδή και αυτή η έρευνα θεωρεί δεδομένη τη νίκη της ΝΔ και μάλιστα με ποσοστό κατ’ ελάχιστον 4,5%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας. Οπως π.χ. οι συσπειρώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 54,1% και τη ΝΔ στο 82%, επομένως το κυβερνών κόμμα έχει ακόμη πολλά περιθώρια. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι αναποφάσιστοι είναι στο 12.8% ενώ από τη ΝΔ μόλις 5,2%. 
Αναφορικά με την αξιολόγηση των οικονομικών εξαγγελιών του πρωθυπουργού ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το 66,2% δεν τις θεωρεία τόσο σημαντικές και το 32,6% πολύ και αρκετά σημαντικές.
Η εσωτερική κατάσταση και η πορεία της χώρας θα βαρύνει το 63,3% και μόλις το 29,4% τα ευρωπαϊκά θέματα, δείγμα της πόλωσης που επικρατεί έπειτα από τέσσερα χρόνια χωρίς κάλπες.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου