Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2019

  • Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Είμαστε σε υπηρεσιακό αδιέξοδο. Η ένωση καταγγέλλει παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. .
  • Απαγόρευση απόπλου για το flying dolphin 29 λόγω μηχανικής βλάβης. Οι 17 επιβάτες του υδροπτέρυγου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πόρος-Σπέτσες-Ερμιιόνη-Πειραιά θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με το υροπτέρυγο flying dolphin 17. .
  • Αυτό είναι το νέο αιχμηρό σχόλιο του Αρκά για την κυβέρνηση . Με ένα ιδιαίτερο σκωπτικό σκίτσο σχολίασε ξανά τα πολιτικά τεκταινόμενα ο Αρκάς. .
  • Προκλητικό tweet Ερντογάν για την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα εξυμνώντας τον Σουλτάνο Μεχμέτ ΙΙ. .
Κόσμος
  • Γκουαϊδό: Καμία συμφωνία στις συνομιλίες στη Νορβηγία. Οι αντιπροσωπείες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία στις συνομιλίες που διεξήχθησαν με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας, ανακοίνωσε χθες ο αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής Χουάν Γκουαϊδό. .
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Πενς - Γκουαϊδό για Μαδούρο. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι συζήτησε χθες Τετάρτη με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό και απαίτησε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής σε κρίση Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία. .
  • Ουγγαρία: Επτά οι νεκροί από την ανατροπή ποταμόπλοιου στον Δούναβη . Στο πλοίο Γοργόνα επέβαιναν 33 τουρίστες και δύο μέλη πληρώματος. Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι στο σκάφος επέβαιναν 34 ξένοι τουρίστες. .
  • Αιματηρό τροχαίο με δεκάδες νεκρούς στο Μεξικό . Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό και τα δύο οχήματα πήραν φωτιά σε τμήμα του οδικού δικτύου στη νοτιοανατολική Πολιτεία Βερακρούς του Μεξικού, δήλωσε πολιτειακός αξιωματούχος και μετέδωσαν μεξικανικά ΜΜΕ. .
  • Τρεις νεκροί και 16 αγνοούμενοι από ανατροπή ποταμόπλοιου στον Δούναβη. Το ναυάγιο το βράδυ της Τετάρτης στη Βουδαπέστη ενός πλοίου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί τουρίστες για να δουν τα αξιοθέατα και έπλεε στον Δούναβη στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον τριών ανθρώπων, ενώ άλλοι 16 αγνοούνται, μετέδωσε η ουγγρική δημόσια τηλεόραση επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών. .
Πολιτική
  • Αντίστροφη μέτρηση: Το νέο πολιτικό τοπίο μετά τη νίκη της Ν.Δ. Οι Ευρωεκλογές που έφεραν εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, τα αίτια της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ήττας του Αλέξη Τσίπρα, το νέο πολιτικό τοπίο μετά τη μεγάλη διαφορά της ΝΔ, οι στρατηγικές για τις νέες κάλπες και τα σενάρια για αυτοδυναμία, συζητήθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αντίστροφη Μέτρηση» με τη Σία Κοσιώνη και τον Βασίλη Χιώτη. .
  • Βενιζέλος: Η κυβέρνηση εργαλειοποίησε τη Δικαιοσύνη- Είναι σε πολιτικό σοκ. Η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το μέγεθος της πολιτικής ήττας και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί.», εξέφρασε χαρακτηριστικά ο κος Βενιζέλος. .
  • ΣΥΡΙΖΑ: Η απλή αναλογική επιβάλλει συνεργασία- Ναι σε προοδευτικές δυνάμεις. Την αναγκαιότητα για συνεργασία στη βάση προογραμματικών συγκλίσων με αφορμή το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, υπογράμμισε μέσω ανακοίνωσης του το ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Τα παράδοξα των εκλογών της 7ης Ιουλίου: Οι Πανελλήνιες, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΠτΔ. Ένα πρώτο παράδοξο είναι ο λόγος για τον οποίο πάμε σε εκλογές. Ο κ Τσίπρας επικαλέστηκε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς, όπως είπε, αυτό δημιουργεί μια δυσαρμονία σε σχέση με τη λαϊκή εντολή. .
  • Άρχισε η μουρμούρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Με νέα επικοινωνιακή τακτική στις εκλογές. Σε βαρύ κλίμα και με κριτική εκ των έσω ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ .
Οικονομία
  • Γραφείο Προϋπολογισμού: Εντός δημοσιονομικού χώρου τα θετικά μέτρα. Ο κ. Κουτεντάκης αναφέρθηκε στον θετικό ρυθμό μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας καθώς και στη μείωση της ανεργίας προβλέποντας ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ για το 2019 θα υπερβαίνει το 2%. .
  • Έρχεται η αυξημένη χρέωση στις αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών. Η νέα χρέωση, που ονομάζεται τέλος άμεσης πρόσβασης (direct access fee), δεν αποτελεί υποχρεωτική προμήθεια που εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες στην Ε.Ε. .
  • ΣΒΕ: Ουραγός η Ελλάδα στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας του IMD. Αναλυτικότερα, στην κατηγορία των δεικτών της «Οικονομικής Αποδοτικότητας», η Ελλάδα βρίσκεται στην εξηκοστή θέση μεταξύ 63 χωρών για το 2019, έναντι της εξηκοστής πρώτης στην προηγούμενη κατάταξη, ούσα τέταρτη από το τέλος. .
  • FT: Η ΕΕ χρειάζεται κάποιον τολμηρότερο από τον Ντράγκι. Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι οικονομολόγοι, επενδυτές και βουλευτές στη Γαλλία και στις νότιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πιστεύουν ότι η στάση του κ. Βάιντμαν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους συνιστά απειλή για τη σταθερότητα του ευρώ. .
  • Η ΕΚΤ «τραβάει το αυτί» της Ρώμης για το δημοσιονομικό έλλειμμα. Η Ιταλία χρειάζεται να υπακούει στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφορετικά θα αντιμετωπίσει υψηλότερο κόστος δανεισμού που θα μπορούσε να πλήξει την οικονομία της ακόμα περισσότερο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος. .
Αθλητισμός
  • Η Τσέλσι διέλυσε την Άρσεναλ και κατέκτησε το Europa League. Ο Εντέν Αζάρ με τον Ολιβιέ Ζιρού ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές για την Τσέλσι που σκόρπισε την Άρσεναλ στο Μπακού με 4-1 και κατέκτησε για 2η φορά το Europa League. .
  • Κηδεύτηκε με το κράνος του ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα (φωτο). Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη παρουσία περίπου 500 ατόμων. .
  • Παγκόσμιο Κύπελλο: «Χρυσή» στο αεροβόλο πιστόλι η Κορακάκη . Το χρυσό κορίτσι της σκοποβολής κατέκτησε την πρώτη θέση στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό. .
  • Το όνειρο ενός εφήβου από το Κονγκό: Από τη Μόρια σε ποδοσφαιρική ομάδα. Ο επιθετικός της ομάδας του Αιολικού Μυτιλήνης ονειρευόταν αυτή τη στιγμή από παιδί, σχεδόν από την άλλη άκρη του κόσμου. .
  • «Καθάρισε» τον Ντελιέν ο Τσιτσιπάς!. Έχασε το πρώτο σετ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος επιβλήθηκε 4-6, 6-0, 6-3, 7-5 του Ούγκο Ντελιέν στον δεύτερο γύρου του Ρολάν Γκαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου