Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Εκσυγχρονίζεται το εργοστάσιο παραγωγής κερμάτων στην Ηπειρο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Σήμερα η εταιρεία έχει μόλις δύο συμβόλαια (Τράπεζα Ελλάδος και Τράπεζα Κύπρου). Με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων θα μπορέσει να διεκδικήσει και άλλα έργα (παραγωγής κερμάτων), τόσο εντός Ευρωζώνης όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την πλήρη αναβίωση του εργοστασίου παραγωγής κερμάτων της πρώην Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου (ΜΒΗ) υποσχέθηκε χθες η διοίκηση της ElvalHalcor. Οι μέτοχοι της τελευταίας, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που διεξήχθη χθες, ενέκριναν το σχέδιο απόσχισης των περιουσιακών στοιχείων του υποκαταστήματος παραγωγής δισκίων κέρματος και δακτυλίων της εταιρείας σε νεοσυσταθείσα θυγατρική μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία. Η νέα εταιρεία θα είναι 100% θυγατρική της ElvalHalcor, θα ονομαστεί Μεταλλουργική Ηπείρου Μονοπρόσωπη Α.Ε. και θα αναλάβει το ενεργητικό της πρώην Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου (ΜΒΗ) με εγκαταστάσεις στο Κεφαλόβρυσο Ηπείρου.
Η εταιρεία, όπως ανέφεραν τα στελέχη της ElvalHalcor, θα ανακαινισθεί πλήρως, ο εξοπλισμός της θα αναβαθμισθεί με στόχο να καλύψει ανάγκες παραγωγής κερμάτων μέχρι 5.000 τόνους ετησίως. Σήμερα η εταιρεία έχει μόλις δύο συμβόλαια (Τράπεζα Ελλάδος και Τράπεζα Κύπρου) και η παραγωγική ικανότητά της δεν ξεπερνά τους 500 τόνους ετησίως. Η αναβάθμιση ωστόσο των εγκαταστάσεων θα της επιτρέψει να διεκδικήσει και άλλα έργα (παραγωγής κερμάτων), τόσο εντός Ευρωζώνης όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας φέτος είναι ιδιαίτερα βαρύ, κυρίως λόγω της νέας επένδυσης στον τομέα έλασης αλουμινίου. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ElvalHalcor, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες φέτος θα ανέλθουν σε 150 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένες κατά 63% σε σύγκριση με το 2018 (92 εκατ. ευρώ).
Εξ αυτών, τα 2/3 των κεφαλαιουχικών δαπανών αφορούν τη νέα επένδυση σχετικά με την αναβάθμιση και αύξηση της παραγωγικότητας στην έλαση αλουμινίου. Συνολικά ο κλάδος αλουμινίου θα απορροφήσει επενδύσεις ύψους 120-130 εκατ. ευρώ και ο κλάδος χαλκού τα υπόλοιπα.
Απαντώντας χθες σε ερωτήσεις των μετόχων στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γ.Σ., τα στελέχη της ElvalHalcor ανέφεραν ότι η νέα εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση ικανοποιεί τους στόχους της σχετικής απόφασης. Οπως σημείωσαν, η νέα εταιρεία διαθέτει νέο και μεγαλύτερο μέγεθος, το οποίο είναι πιο ορατό στην αγορά. «Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον τραπεζικό τομέα, αλλά και για τους προμηθευτές της», είπε στέλεχος της επιχείρησης. Πρόσθεσε δε ότι ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά στους μετόχους της, με δεδομένο το μικρότερο χρηματοοικονομικό κόστος που πέτυχε κατά την τελευταία αναχρηματοδότηση του δανεισμού.
Επίσης χθες οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης του 2018. Το μέρισμα θα αποκοπεί την 28η Μαΐου 2019, ενώ ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων ορίσθηκε η επομένη, 29η Μαΐου 2019. Η διαδικασία καταβολής θα ξεκινήσει την 4η Ιουνίου 2019.
Τέλος, οι μέτοχοι της εταιρείας εξέλεξαν το νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο της ElvalHalcor. Νέο μέλος της αποτελεί ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, πρόεδρος του ΙΟΒΕ, ο οποίος έλαβε θέση ανεξάρτητου και μη εκτελεστικού μέλους. Ο κ. Αθανασόπουλος θα αναλάβει πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της εταιρείας, στη θέση του απερχόμενου κ. Νικόλαου Γαλέτα. 
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου