Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Κυριάκος από τη Θεσσαλονίκη: Οι Ελληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους (βίντεο)


Σάββατο, 25 Μαΐου, 2019



Φωτογραφία: ΓΤ ΝΔ/Δημήτρης Παπαμήτσος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. «Πολίτες της Θεσσαλονίκης, Περήφανοι Μακεδόνες, η Θεσσαλονίκη σήμερα μίλησε, η Μακεδονία μίλησε. Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Την Κυριακή θα γράψουμε όλες και όλοι μαζί τη δική μας ξεχωριστή ιστορία», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη , ενόψει των αναμετρήσεων στην κάλπη, την Κυριακή, 26 Μαΐου.
«Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι να την ανταποδώσω με ευθύνη, αλήθεια, με δουλειά, με αποτέλεσμα για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες», πρόσθεσε.


“Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση; Την ενότητα ή τον διχασμό; Την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε γι αυτό δεν έχουν θέση οι χαλαρές ψήφοι που θα αποδειχτούν άσφαιρες, ούτε χαμένες ψήφοι σε κόμματα, που,όλοι το γνωρίζουν, δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα, δεν υπάρχουν σίγουρα περιθώρια για ίσες αποστάσεις. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Η με τη Ν.Δ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η με την πολιτική αλλαγή ή με την καθήλωση; Η με όλους τους Έλληνες ή με εκείνους που πρόδωσαν τα όνειρα όλων των Ελλήνων; Αποφασίζουμε και με το μυαλό και με την καρδιά”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Τόνισε, μάλιστα, πως η Ν.Δ δεν θέλει να “τελειώσει” κανέναν, αλλά να αρχίσει με όλους.
“Την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού, την Κυριακή θα κάνουμε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Το βράδυ της Κυριακής η Ελλάδα θα γίνει μπλε”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την “εντυπωσιακή” υποδοχή που του ετοίμασαν, λέγοντας ότι θυμίζει προεκλογική συγκέντρωση άλλων εποχών, και δήλωσε: “Η νίκη έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη μίλησε, η Μακεδονία μίλησε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους”.
Εξήγησε ότι το “γούρι” του είναι να κλείνει τις προεκλογικές εκστρατείες στη Θεσσαλονίκη, θυμίζοντας ότι το ίδιο είχε κάνει και στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στις οποίες εκλέχτηκε πρόεδρος του κόμματος.
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους Μακεδόνες τους κάλεσε “να στείλουν τη δική τους απάντηση σε εκείνους που τους ταπείνωσαν στις Πρέσπες και τώρα τους ζητούν κατ τα ρέστα χαρακτηρίζοντας τους φασίστες”.
Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι στην πόλη καθρεπτίζεται η ελληνική Ιστορία, αναφέροντας ότι από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά τους Βαλκανικούς Πολέμιους, στη Θεσσαλονίκη έκανε την ομιλία του μετά τη δικτατορία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στη Θεσσαλονίκη μίλησε αρκετές φορές ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
“Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα” είπε και ζήτησε να τοποθετηθεί η ελληνική σημαία πάνω από τα κομματικά λάβαρα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών “υπηρέτησε τις προτεραιότητες άλλων κέντρων, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού κι έβαλε το εθνικό συμφέρον στη ζυγαριά των δικών του επιδιώξεων”.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου