Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Προσωπικές εμπειρίες και τι απάντησε ο υπεύθυνος του εστιατορίου για τα καλαμαράκια των 591 ευρώ.

Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ μας πληροφορεί  τι απάντησε ο υπεύθυνος του εστιατορίου από τη Μύκονο.
Μύκονος : Τι απαντά ο εστιάτορας για τα καλαμάρια των 600 ευρώ | tovima.gr
«Δεν έρχεσαι στο μαγαζί μας να χορτάσεις, έρχεσαι να ζήσεις μία εμπειρία» είναι η απάντηση του υπεύθυνου του καταστήματος στη Μύκονο, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες.

«Δεν έρχεσαι στο μαγαζί μας να χορτάσεις, έρχεσαι να ζήσεις μία εμπειρία» είναι η απάντηση του υπεύθυνου του καταστήματος στη Μύκονο, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες.
Η είδηση ότι μία παρέα τουριστών από τις ΗΠΑ πλήρωσε 836 ευρώ για γεύμα με καλαμαράκια και μπίρες στη Μύκονο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας πολλά αιχμηρά σχόλια.
Ο Αμερικάνος τουρίστας έκανε ανάρτηση στον γνωστό ιστότοπο Trip Αdvisor, περιγράφοντας την αρνητική εμπειρία του και προειδοποιώντας τους άλλους ταξιδιώτες στο νησί των ανέμων. Η φωτογραφία που δημοσίευσε δείχνει την εξοργιστική αισχροκέρδεια: χρεώθηκε σχεδόν 600 ευρώ για 6 μερίδες καλαμαράκια, 150 ευρώ για 6 μεγάλες μπίρες και 18  ευρώ για έναν χυμό ντομάτας.
Τι είπε ο υπεύθυνος καταστήματος
Την απάντηση του για το περιστατικό έδωσε ο υπεύθυνος του εστιατορίου σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Σχετικά με τα διαβόητα «χρυσά» καλαμάρια, είπε: «Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν 4 κιλά καλαμάρι, το οποίο χρεώθηκε με το κιλό. Το καλαμάρι ήταν φρέσκο και 100 ευρώ το κιλό».
Και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό και προσφέρουμε high end υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε υψηλό πελατολόγιο και στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία. Υπάρχει μίνιμουμ χρέωση 25 ευρώ για κάθε άτομο στην παραλία».
Από την άλλη πλευρά ο υποψήφιος δήμαρχος του νησιού των ανέμων Χρήστος Βερώνης κράτησε αποστάσεις από τέτοιου είδους πρακτικές. «Τέτοιες περιπτώσεις είναι κατακριτέες. Η Μύκονος είναι το καλύτερο νησί στον κόσμο. Δεν επιτρέπεται επαγγελματίες να κάνουν τέτοια πράγματα».
Και άλλες αποδείξεις-φωτιά
Στα σχόλια για το εν λόγω εστιατόριο στο Trip Advisor, υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες με τις τσουχτερές τιμές που αναγκάστηκαν να πληρώσουν οι θαμώνες του.
Για παράδειγμα, ένας ελληνικός διπλός και ένα αναψυκτικό κοστίζουν 25 ευρώ, ενώ η τιμή εκτινάσσεται στα 136 ευρώ για δύο ποτήρια προσέκο.
Πάντως, η βαθμολογία του συγκεκριμένου καταστήματος είναι πολύ υψηλή, παρά τις ακριβές παροχές του.  Θα ήθελα να μάθω ποιός το βαθμολόγισε!  Κανονικά θα έπρεπε να το κλείσουν προς γνώση και συμμόρφωση. 
--------------

Πριν 4 χρόνια η κόρη μας Κατερίνα βρέθηκε με συμφοιτήτριές της στην Ζάκυνθο.  Σαν φοιτήτρια το πορτοφόλι της ήταν λίγο και είχε κανονίσει τα πάντα διά μέσου του ιντερνέτ.
Μία μέρα λοιπόν πανικόβλητη με τηλεφωνεί από την Ζάκυνθο κλαίγοντας.  Την ρώτησα τι συμβαίνει, για να μου απαντήσει ότι έχει προβλήματα στο ξενοδοχείο.  Πρώτο έκλεψαν από το δωμάτιό τους χρήματα και το κινητό τηλέφωνο.  Το άλλο πρόβλημα ήταν ότι το ξενοδοχείο τις χρέωνε 15 ευρώ την ημέρα για το air condition και 7 ευρώ την ημέρα για τον ανεμιστήρα!
Κοίταξα την κράτηση που είχαμε κάνει και βεβαιώθηκα ότι αυτά ήταν μέσα στο λογαριασμό και τον είχαμε πληρώσει.  Στη συνέχεια επικοινώνησα με τον υπεύθυνο στην ρεσεψιόν ο οποίος όχι μόνο μου μίλησε άσχημα αλλά μου είπε «αν της αρέσει ρε, εάν δεν της αρέσει να φύγουν, έχω εκατοντάδες πελάτες που θέλουν δωμάτια και δεν έχω άλλα».  Μα κύριε του λέω έχω μπροστά μου τον πληρωμένο λογαριασμό στην τιμή που πληρώσαμε λέει ότι το δωμάτιο προσφέρεται με κλιματισμό.  Ο αυθάδης διευθυντής πριν μου κλείσει το τηλέφωνο μου είπε «να φύγουν αν δεν τους αρέσει».
Επικοινώνησα πάλι με την Κατερίνα και της είπα να πληρώσει τα επί πλέον χρήματα και θα την βοηθήσω. 
Τρεις ημέρες μετά η Κατερίνα με την φίλη της πήραν το φέρυ μπόουτ και πήγαν στην Κυλλήνη και από εκεί στο Σιμόπουλο.
Δεν μου έκατσε καλά όμως το όλο θέμα.  Δεν ήταν μόνο τα 45 ευρώ επί πλέον για τον κλιματισμό αλλά ο τρόπος του διευθυντή.  Έτσι τηλεφώνησα τον Κώστα, ένα φίλο μου στη ΣΔΟΕ.  Του έκανα e-mail τον λογαριασμό όπου έδειχνε την κράτηση και ότι ο κλιματισμός ήταν μέσα στον λογαριασμό τον οποίο είχαμε πληρώσει μήνες πριν.
«Άσε με να κάνω μία επιτόπια έρευνα μου είπε και θα επανέλθω.  Τέσσερεις ημέρες μετά με πήρε τηλέφωνο ο Κώστας.  «Έμπα στο διαδίκτυο και κοίτα τις πληροφορίες για το ξενοδοχείο Μ» μου είπε.  Πράγματι έτσι κι έγινε.  Μπήκα στο διαδίκτυο και είδα ότι το ξενοδοχείο Μ το έκλεισαν για 2 εβδομάδες.  Προς γνώση και συμμόρφωση.
Το ερώτημά μου είναι «πρέπει να έχει "Μπάρμπα στη Κορώνη" για τις διακοπές στην Ελλάδα;
Πριν 2 χρόνια περιμένα με την κόρη μου Δήμητρα να βγάλουμε εισιτήρια εισόδου στην Ακρόπολη.  Πολύ κόσμος, στον ήλιο με θερμοκρασία 42 βαθμούς Κελσίου, χωρίς νερό.  Όταν επί τέλους φτάσαμε στα εκδοτήρια εισιτηρίων με πλησιάζει μία καλοντυμένη κυρία και με πολιτισμένο τρόπο μου ζήτησε να της αγοράσω 10 εισιτήρια και μου έδωσε 200 ευρώ. (20 ευρώ το καθένα).  Της είπα εντάξει.  Σε λίγο είπα μέσα μου «μήπως δεν είναι καλό το χαρτονόμισμα των 200 ευρώ και έβγαλα από την τσέπη ένα άλλο και τα σύγκρινα.  Δεν παρατήρησα κάποια διαφορά αλλά για καλό και για κακό μη μπλέξω σε καμιά περιπέτεια χρησιμοποίησα το διακοσάρι που είχα στη τσέπη.
12 εισιτήρια, 240 ευρώ.  Μόλις τα πείρα και απομακρυνθήκαμε από τα εκδοτήρια με πλησιάζει η καλοντυμένη κυρία και της έδωσα τα 10 εισιτήρια.  Με ευχαρίστησε και πριν απομακρυνθεί την ρώτησα:  Θα έχετε μεγάλη παρέα να δει την Ακρόπολη;  «Είμαι ξεναγός και τους χρεώνω 50 ευρώ το άτομο».  Έμεινα έμβροντος.  Με χρησιμοποίησε δύο φορές.  Μία που δεν περίμενε στη γραμμή και δεύτερο έβγαζε 30 ευρώ το άτομο.  Καλό μεροκάματο!!!
Όσο για το 200ευρώ που μου έδωσε για τα εισιτήρια ήταν καλό!
Βασίλης Καυκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου