Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Αλέξης Τσίπρας από το Σύνταγμα: Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας (βίντεο)


«ΑΠΕ-ΜΠΕ» 


(AP Photo/Thanassis Stavrakis)
ΑΘΗΝΑ. Τα βασικά διλήμματα των ευρωεκλογών έθεσε εμφατικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Σύνταγμα, την οποία χαρακτήρισε “ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, λαϊκό ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής”.
“Συγκέντρωση που δεν θύμιζε ευρωεκλογές”
Απευθυνόμενος στους χιλιάδες που είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη εξέδρα και συμμετείχαν σε μία συγκέντρωση που όπως χαρακτηριστικά είπε δεν θύμιζε συγκέντρωση ευρωεκλογών ζήτησε “τη δύναμη για να μη μπορέσει κανείς να μας εκβιάσει και να ακυρώσει τα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών”.


Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και κάνοντας την σύγκριση με τη ΝΔ είπε: “Δεν μπορούν να κάνουν μία ανοικτή συγκέντρωση. Οι δικές μας συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός δεν θα γυρίσει πίσω, ότι η Ελλάδα των πολλών είναι η καλύτερη δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων”. Συνεχίζοντας μέσα σε έντονο χειροκρότημα είπε ότι “εμείς έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις αλλά να κερδίζουμε τις καρδιές των πολλών που μας δίνουν έμπνευση να συνεχίσουμε. Εμείς δεν βασιζόμαστε στους ολιγάρχες και τους μιντιάρχες και σε εκείνους που έχουν τα πολλά λεφτά αλλά στο λαό”. Απαντώντας στο σύνθημα “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”, ο κ. Τσίπρας είπε ότι “αυτό το σύνθημα πρέπει να πάει σε κάθε σπίτι”. Έντονο ήταν το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων κάθε φορά που αναφερόταν στα μέτρα.
Κλείνοντας την συγκέντρωση και υπό τους ήχους του Bella Ciao κάλεσε τους τρεις βασικούς υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών. Την Ρένα Δούρου για την οποία ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να της δώσουν τη δύναμη να συνεχίσει το έργο της για μία κόμη τετραετία. Επίσης το Νάσο Ηλιόπουλο λέγοντας ότι θα γίνει ο νεότερος δήμαρχος της Αθήνας και τον Νίκο Μπελαβίλα ζητώντας την στήριξη του κόσμου για να γυρίσει το λιμάνι στο δημοκρατικό μονοπάτι.
Πάρτε την ζωή και την αξιοπρέπεια στα χέρια σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου