Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ενθουσιασμός στη Βοστώνη για την εκλογή του κ. Ελπιδοφόρου ως Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Του Θεοδώρου Καλμούκου


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς (όρθιος) δίνει την αναφορά πεπραγμένων της 18μηνης θητείας του διοικητικού συμβουλίου. Διακρίνονται από αριστερά: Βασίλης Βασιλειάδης Β αντιπρόεδρος, Δρ. Αθανάσιος Καραγιώργος Α αντιπρόεδρος, Γιάννης Νικολάου προεδρεύων της γενικής συνέλευσης, Ολγα Φώτου γενική γραμματέας, Δρ. Μαίρη Δεληχάτσιου ειδική γραμματέας. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Με ενθουσιασμό, με λόγια φιλόφρονα και την ιαχή «Αξιος», έγινε εκτενής αναφορά στην παμψηφεί ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Η γενική συνέλευση παμψηφεί απεφάσισε να σταλεί συγχαρητήρια επιστολή στον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, καθώς και σχετικό ψήφισμα να δημοσιευτεί στον «Εθνικό Κήρυκα», αλλά και αγγελία ευχών.
Υπενθυμίστηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν είναι άγνωστος στην Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας καθότι ήταν παρών στο επίσημο δείπνο της για την 25η επέτειο από της ιδρύσεώς της, όταν ήταν επισκέπτης καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, ενώ είχε συμμετάσχει και σε άλλες εκδηλώσεις των συλλόγων-μελών της.
Ο Δημήτρης Τσούμπανος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, είπε πως «ένας καλός οιωνός είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ήλθε σε τηλεπικοινωνία με 400 ιερείς ακόμα και συνταξιούχους και τους μίλησε προσωπικώς. Αυτό αποδεικνύει ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αμερική και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».
Από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
Ο προεδρεύων της γενικής συνελεύσεως Γιάννης Νικολάου πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος είναι και ελληνιστής και του δίνουμε τις ευχές και προσευχές μας αυτά τα δύο, η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός, να βαδίσουν μπροστά και θα μας έχει όλους συμπαραστάτες». Πολλοί εξέφρασαν την επιθυμία να παρευρεθούν στην ενθρόνιση το Σάββατο 22 Ιουνίου στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης.
Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με τον ύμνο «Χριστός Ανέστη», τον οποίον έψαλλαν όλοι μαζί οι αντιπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της Ομοσπονδίας.
Αναφέρθηκε στη συνέλευση ως πιθανή ημερομηνία για την παρέλαση του έτους 2020 η Κυριακή 5η Απριλίου, ενώ η ολομέλεια αλλά και σύνεδροι μεμονωμένα εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βασίλη Καυκά, για την φετινή επιτυχημένη παρέλαση και τις εκδηλώσεις που την συνόδευσαν. Ο Δημήτρης Τσούμπανος είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Καυκά διότι αφήνει πίσω του μία ξαναζωντανεμένη Ομοσπονδία».
Ο ταμίας Τάκης Λαμπρόπουλος έδωσε λεπτομερή οικονομικό απολογισμό τόσο για την Ομοσπονδία γενικά όσο και για την παρέλαση ξεχωριστά και απέσπασε τις ευχαριστίες και την ευαρέσκεια της ολομέλειας, ενώ ο επικεφαλής της Εξελεγκτικής Επιτροπής Θέμης Καρατζάς, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τόνισε ότι «η Επιτροπή έλεγξε τα οικονομικά και τα βρήκε όλα εντάξει».
Διεξήχθη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη και ανετότερη διοργάνωση της παρέλασης στο μέλλον, ενώ συγχαρητήρια έλαβε το τμήμα των ομογενών ευζώνων, το οποίο ανασυγκροτήθηκε και αποτελείται από 22 νέα παιδιά της Ομογένειας της Βοστώνης.
Ο κ. Καυκάς στην εκτενή αναφορά του-απολογισμό πεπραγμένων των περασμένων 18 μηνών της θητείας του, ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής: «Τον Νοέμβριο του 2017 η ολομέλεια μας ζήτησε να αναλάβουμε τα ηνία της Ομοσπονδίας. Αναλάβαμε. Μαζί μου κι άλλοι καλοί Ελληνες και Ελληνίδες κάναμε ότι ήταν δυνατόν να πάμε την Ομοσπονδία μπροστά.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που με πλαισίωσαν ήταν καλοί εργάτες του Ελληνισμού και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη βοήθεια και συμπαράσταση. Αρκετές φορές χρειάστηκε να συναντηθούμε καθημερινά για να γίνουν οι εκδηλώσεις μας, η Παρέλαση. Καταναλώσαμε χρόνο και βάλαμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούσαμε.
Στο διάστημα αυτό, κάτι παραπάνω από ενάμιση χρόνο, τα της Ομοσπονδίας και του Ελληνισμού έγινε ημερήσια εργασία, πολλές φορές εις βάρος της εργασίας, της οικογένειας και άλλων απασχολήσεων. Ομως, η αγάπη για την Ομογένεια, τον Ελληνισμό, την αγάπη μας για την Ελλάδα μας και με τη δική σας βοήθεια, νομίζω ότι τα καταφέραμε… Η εργασία και ο κόπος είναι δικός μας, η επιτυχία είναι της ελληνικής Ομογένειας του Ελληνισμού.
Βέβαια υπήρξαν και μερικοί που αντιμετώπισαν την Ομοσπονδία σαν ξένο σώμα, λες και μπήκαμε στα χωράφια τους. Η Ομογένεια είμαστε εμείς, όλοι εμείς και η συνεργασία φέρνει μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα για τον Ελληνισμό.
Θέλω να σας πω ότι κάναμε ό,τι έπρεπε και δεν καταχραστήκαμε ούτε ένα δολάριο. Πρέπει επί τέλους να σταματήσουν τα φερέφωνα. Μας πήγαν στο δικαστήριο, μας κατηγόρησαν. Τα τελευταία χρόνια προσπάθησαν να μας διασύρουν στα Μέσα Ενημέρωσης εδώ και στην Ελλάδα σαν οργάνωση και σαν άτομα. Η Ομοσπονδία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει και τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί $132.000,00 διατέθηκαν για το σκοπό που είχαν συγκεντρωθεί.
Ευχόμαστε πάντα και τότε και σήμερα, όπως η Μυρτώ γίνει καλά. Ομως, ούτε ένα ευχαριστώ για την Ομοσπονδία και όλους τους δωρητές. Κρίμα! Η Ομοσπονδία πλήρωσε δικηγόρο από το ταμείο της, χιλιάδες δολάρια να υπερασπιστεί το δίκιο της. Και πρέπει να εξοφλήσουμε την δικηγόρο.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια μάς ζητήθηκε βοήθεια για δώδεκα περιπτώσεις άλλων παιδιών που είχαν μεγάλη ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οπως καταλαβαίνετε η πόρτα έκλεισε. Κρίμα, γιατί δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε την Κατερίνα από την Κρήτη, τον Ευάγγελο από την Ζάκυνθο, τον Κώστα από τη Σάμο, τον Ανδρέα από την Κόρινθο, την Ελένη από τη Θεσσαλονίκη, τον Αλέξη, την Μαρία και τα άλλα παιδία ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 27 ετών. Κρίμα! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τους βοηθήσαμε προσωπικά. Με προσωπικά έξοδα και χρόνο».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου