Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Σοβαρή καταγγελία του Ηλείου αθλητή, Εμμανουήλ Καραλή για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του


Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2019




Μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία στον ΣΕΓΑΣ έχει κάνει ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο 19χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ κατήγγειλε επίσημα μέσω δικηγόρου στην Ομοσπονδία του στίβου τον Δημήτρη Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του και όχι μόνο.
Για όσους δεν το γνωρίζουν να αναφέρουμε πως ο Δημήτρης Κυτέας υπήρξε πρωταθλητής του επί κοντώ με συμμετοχή μάλιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976, ενώ μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας συνέχισε ως προπονητής. Ο πιο γνωστός αθλητής που προπονεί είναι ο Κώστας Φιλιππίδης, ενώ τελεί χρέη Ομοσπονδιακού προπονητή.
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατήγγειλε στον ΣΕΓΑΣ τον Δημήτρη Κυτέα για δεύτερη φορά αφού η πρώτη είχε γίνει πριν από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2017 η μητέρα του 19χρονου πρωταθλητή του επί κοντώ είχε υποβάλει και πάλι υπόμνημα στον ΣΕΓΑΣ καταγγέλλοντας τον 65χρονο προπονητή για ρατσιστική συμπεριφορά.
Αυτή τη φορά ο Εμμανουήλ Καραλής στην καταγγελία του προς τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, αναφέρεται σε περιστατικά τα οποία δεν είναι μεμονωμένα. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο 19χρονος επικοντιστής την Τρίτη 22 Μαΐου, ο Δημήτρης Κυτέας του επιτέθηκε φραστικά με χαρακτηρισμούς που είχαν ως αποδέκτη τόσο τον ίδιο όσο και τους γονείς του.
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, το οποίο έλαβε χώρα στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, ήταν μπροστά και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία δεν υπερασπίστηκε τον συναθλητή του.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλει η πλευρά του Εμμανουήλ Καραλή, ο Ομοσπονδιακός προπονητής μιλά για εκείνον με υποτιμητικά σχόλια και σε άλλους αθλητές. Είναι χαρακτηριστικό πως πρόσφατα ο Δημήτρης Κυτέας φέρεται να είπε σε κορυφαία αθλήτρια «εκτίθεσαι με το να βγαίνεις φωτογραφία με τον μαύρο».
Αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσημη αντίδραση των υπευθύνων της ομοσπονδίας αφού τα όσα καταγγέλλονται είναι πολύ σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου