Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25 Μαΐου, 2019


  • Άρχισε ο διαγωνισμός για την ηλεκτρική σύνδεση της Κρήτης με την Αττική. Το έργο θα κοστίσει 915 εκατομμύρια ευρώ και θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του 2022. .
  • Ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από όλους να πάνε στην κάλπη. Συνέχισε μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, τις επισκέψεις του στις γειτονιές της Αθήνας ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης. .
  • Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την Θεσσαλονίκη. .
  • «Χαμόγελο του Παιδιού»:Είχαμε αναφορά για κακοποίηση της 14χρονης . Νέα στοιχεία για την υπόθεση της αυτοκτονίας και της σεξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης, που έπεσε χθες στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο, ήρθαν στο φως από το «Χαμόγελο του Παιδιού». .
  • Ποιος θα καθαρίσει τα σχολεία μετά τις εκλογές;. Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε στους Δήμους πως το έργο δεν θα αναλάβουν οι σχολικές καθαρίστριες... .
Κόσμος
  • Στους 13 οι τραυματίες από την έκρηξη στη Λιόν, αναζητείται ένας ποδηλάτης. Το δέμα ή βαλίτσα, όπως το περιέγραψαν κάποιοι μάρτυρες, περιείχε βίδες και καρφιά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Είχε τοποθετηθεί μπροστά από έναν φούρνο σε έναν εμπορικό πεζόδρομο, πολύ κοντά στην πλατεία Μπελκούρ, στην καρδιά της πόλης. .
  • Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να πουλήσουν όπλα σε Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ. Η κυβέρνηση "επικαλέστηκε μια ομιχλώδη νομοθετική διάταξη" περί εξαγωγής κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας, για να παρακάμψει το Κογκρέσο με αφορμή την ιρανική απειλή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μενέντεζ, ο "υπ' αριθμόν 2" στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. .
  • Τερέζα Μέι: Η σύντομη θητεία, τα αρνητικά ρεκόρ και το Βrexit κληροδότημα . Η εφημερίδα Evening Standard υποστηρίζει ότι η ομιλία για την παραίτησή της υπέδειξε μία θητεία που θα ήταν ανθρώπινη, με κατανόηση της σύγχρονης Βρετανίας και σεβασμό στα επιτεύγματα των προκατόχων της και με ευθύτητα για τον συμβιβασμό που χρειάζεται εάν πρόκειται να προχωρήσουμε μπροστά σαν χώρα. .
  • Ακόμα 1.500 αμερικανούς στρατιώτες στέλνει ο Τραμπ στην Μέση Ανατολή. Κλιμακώνεται η αμερικανική παρουσία στην Μέση Ανατολή καθώς αυξάνεται η ένταση με το Ιράν. .
  • Βόρεια Κορέα: Η Ουάσινγκτον υπεύθυνη για τις αποτυχημένες συνομιλίες. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να μας μετακινήσουν ούτε στο ελάχιστο με την τακτική τους και όσο περισσότερο αυξάνουν τις καχύποπτες και εχθρικές ενέργειες ενάντια στην ΛΔΒΚ, τόσο περισσότερο σκληρή θα είναι η αντίδραση μας», τόνισε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών .
Πολιτική
  • Ελληνική Χρεοκοπία: Το Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (VIDEO). Στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επικέντρωσε την προσοχή του το έκτο και τελευταίο επεισόδιο της αποκαλυπτικής σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ «Ελληνική Χρεοκοπία» με την υπογραφή των Άρη Πορτοσάλτε και Τάσου Τέλλογλου. .
  • Γεννηματά: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος. Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα είπε μεταξύ άλλων ότι από το Bella ciao πήγε στη dolce vita. .
  • Τσίπρας: Ψηφίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθούμε στο μεταμνημονιακό ξέφωτο. "Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους", είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το μέγεθος των συγκεντρώσεων που είχε στις περιοδείες του ανά τη χώρα. .
  • Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής. Ο κ Μητσοτάκης επισήμανε ότι η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γι'αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ. .
  • Δημοσκόπηση Star: Στο 6,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Βασικό κριτήριο για την ψήφο στις ευρωεκλογές θέματα οικονομίας που αφορούν τη χώρα .
Οικονομία
  • ΑΑΔΕ: 12 φορο-παραβάσεις στο εστιατόριο της Μυκόνου με τα «χρυσά» καλαμάρια. Κατά τον έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις. .
  • Και επιστροφές φόρων προεκλογικά. Δύο ημέρες πριν την Κυριακή των εκλογών η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε πως αρχίζει να πιστώνει επιστροφές σε δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους. .
  • Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τις δυσκολίες λέει ο Σόιμπλε. Η διαδικασία μεταρρυθμίσεων δεν ήταν εύκολη για την Ελλάδα και εξακολουθεί να είναι δύσκολη, τονίζει ο κος Σόιμπλε. .
  • Την κόντρα Κίνας - ΗΠΑ πληρώνουν ξένες εταιρείες. Η κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο σε αμερικανικές, όσο και ευρωπαϊκές εταιρίες, όπως δείχνουν σφυγμομετρήσεις στα εμπορικά επιμελητήρια των ΗΠΑ και της ΕΕ στο Πεκίνο. .
  • Πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα και το ΚΕΑ. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η Β' διμηνιαία δόση του 2019 αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και υπολογίστηκε, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώθηκαν στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Σ .
Αθλητισμός
  • NBA: Με την πλάτη στον τοίχο Γιάννης και Μπακς. Κορυφαίος για τους νικητές ο Κογουάι Λέοναρντ με 35 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ενώ παίκτης-κλειδί ήταν ο Φρεντ ΦανΒλίτ με 21 πόντους και 7/9 τρίποντα. .
  • Ο «Μίδας» του ΝΒΑ θα γίνει ο Αντετοκούνμπο. Την ευκαιρία να τινάξει την... μπάνκα του ΝΒΑ στο αέρα έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μετά τη σημερινή ανάδειξή του -για πρώτη φορά στην καριέρα του- στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν απέκτησε το δικαίωμα να υπογράψει το 2020 supermax συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς και να γίνει ο παίκτης με το μεγαλύτερο σε οικονομικό επίπεδο στην ιστορία του ΝΒΑ! .
  • NBA: Χάνει τους πρώτους τελικούς ο Ντουράντ. Ένα αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε την Πέμπτη την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera Μαχμούντ Χουσέιν, ο οποίος παρέμεινε για παραπάνω από δύο χρόνια προφυλακισμένος, δήλωσαν ο δικηγόρος του και μια δικαστική πηγή. .
  • NBA: Και στην κορυφαία πεντάδα της χρονιάς ο Αντετοκούνμπο. Ο... χορός των διακρίσεων για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι την απόλυτη ανταμοιβή της εξαιρετικής χρονιάς που διανύει, τον τίτλο του MVP στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. .
  • Και με την βούλα υποβιβασμός στην Α2 για τον Ολυμπιακό. Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 ανακοίνωσε και τυπικά ο ΕΣΑΚΕ, μετά την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου