Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΑΜΑΛΙΑΔΑ, Παλούκι, Ηλείας: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα – Δύο νεκροί και ένας τραυματίας


Τρίτη, 28 Μαΐου, 2019



Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις μία το μεσημέρι της Δευτέρας στο Παλούκι του Δήμου Ήλιδας.
Την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο άφησαν ο 64χρονος Νίκος Μουστόγιαννης από τον Καρδαμά και ο 63χρονος αδελφός του Παναγιώτης Μουστόγιαννης, ενώ μάχη για τη ζωή της δίνει η 57χρονη Γεωργία Μουστόγιαννη .
Από θαύμα βγήκε αλώβητος ο οδηγός από το δεύτερο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο τροχαίο, ένας 54χρονος από το Γεράκι.
Εξετράπη και ανετράπη
Το τροχαίο σημειώθηκε στη 1 χθες το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό που οδηγεί στο Παλούκι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το λευκό ΙΧΕ αυτοκίνητο τύπου τζιπ , μάρκας Dihatsu, το οποίο οδηγούσε ο 64χρονος Νίκος Μουστόγιαννης με συνοδηγό τον 63χρονο αδελφό του Παναγιώτη, ενώ στο πίσω κάθισμα βρισκόταν η 57χρονη, είχε κατεύθυνση από εθνική οδό προς Παλούκι. Σε ένα σημείο του δρόμου η δεξιά μπροστά ρόδα του αυτοκινήτου φαίνεται ότι βγήκε εκτός οδοστρώματος και ο οδηγός προσπάθησε να επαναφέρει με ελιγμό το όχημα στην πορεία του, αλλά βγήκε εκτός οδοστρώματος και η πίσω ρόδα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτιναχθεί στον αέρα, κάνοντας ταυτόχρονα αναστροφή της πορείας του, αναποδογύρισε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χτύπησε άλλο όχημα και εν συνεχεία προσγειώθηκε σε παρακείμενο καναλέτο.
Την ίδια στιγμή στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με κατεύθυνση από Παλούκι προς εθνική οδό, εκινείτο το ΙΧΕ λευκό αυτοκίνητο μάρκας VW Tiguan, το οποίο οδηγούσε ο 54χρονος από το Γεράκι.
Ο 54χρονος αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι ο 64χρονος οδηγός του άλλου οχήματος βγήκε από το οδόστρωμα και έκανε ελιγμό να επαναφέρει το όχημά του και ακινητοποίησε το δικό του αυτοκίνητο για να προλάβει τα χειρότερα.
Πραγματικά ο 54χρονος είδε το χάρο με τα μάτια του όταν το άλλο όχημα συγκρούστηκε μετωπικά με το δικό του αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι κατάφερε και βγήκε σώος από το αυτοκίνητό του, μόνο με αμυχές στο κεφάλι και το χέρι.
Έσβησαν στην άσφαλτο
Δεν στάθηκαν όμως το ίδιο τυχεροί οι επιβάτες του άλλου οχήματος.  Το Daihatsu του 64χρονου μετατράπηκε σε κάμπριο, αφού διαλύθηκε ολοσχερώς η οροφή του οχήματος πριν καταλήξει στο καναλέτο και τα δύο αδέλφια που καθόντουσαν στα μπροστινά καθίσματα βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
Περίοικοι που άκουσαν τη σύγκρουση έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί και αμέσως κάλεσαν την Τροχαία Ήλιδας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και ασθενοφόρα.
Για τα δύο αδέλφια ήταν αργά, καθώς άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ενώ για την 57χρονη που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του οχήματος χρειάστηκε να επέμβουν οι πυροσβέστες για να την απεγκλωβίσουν και άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου και διασωληνώθηκε λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της.
Τα δύο αδέλφια μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για την διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.
Στο σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι την απομάκρυνση των δύο οχημάτων που ενεπλάκησαν στο τροχαίο, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου διενεργεί το Τμήμα της Τροχαίας Ήλιδας.
Τα δύο αδέλφια, ο 64χρονος και ο 63χρονος, διέμεναν επί σειρά ετών στην Αθήνα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχαν επιστρέψει στον Καρδαμά και ασχολούνταν με την κτηνοτροφία. Όπως έλεγαν οι συγχωριανοί τους, που σοκαρίστηκαν από το τροχαίο, ήταν άνθρωποι ήσυχοι που δεν ενοχλούσαν κανέναν και ήταν αγαπητοί από τους ανθρώπους του χωριού.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου