Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Συμφωνία μεταξύ των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα για ανακαίνιση του Ναού της Αναστάσεως


Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2019(AP Photo/Sebastian Scheiner, FILE)

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Οι τρεις Εκκλησίες που έχουν τον έλεγχο του πιο ιερού χριστιανικού τόπου, επεσήμανε το «ΑΡ», ανέφεραν ότι έφτασαν σε συμφωνία για να ξεκινήσει η ανακαίνιση του Ναού της Αναστάσεως, όπου βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος.
Οι ιεράρχες της Ελληνορθόδοξης, της Καθολικής και της Αρμενικής Εκκλησίας, εξέδωσαν ανακοινωθέν σχετικά με την αποκατάσταση των θεμελίων και του δαπέδου του ναού, στην περιοχή όπου οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε, ενταφιάστηκε και αναστήθηκε.
Υπενθυμίζεται πως μία ομάδα από την Ελλάδα ήταν επικεφαλής το 2016 στο έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου. Στη δεύτερη ανακαίνιση θα εμπλακούν δύο ιταλικά ιδρύματα.
Οσον αφορά στο Ιερό Κουβούκλιο «έφυγε» το αντιαισθητικό σιδερένιο κλουβί που είχε χτιστεί γύρω από τις βρετανικές Αρχές το 1947 για να συγκρατήσει τα τοιχία. Επίσης, δεν υπάρχει πλέον η μαύρη αιθάλη στην πέτρα της πρόσοψης από τα κεριά που άναβαν για δεκαετίες οι πιστοί.
Το κυριότερο, τέλος για τους φόβους σχετικά με τη σταθερότητα του μνημείου, το οποίο δεν είχε αποκατασταθεί για περισσότερα από 200 χρόνια.
«Αν αυτή η παρέμβαση δεν είχε γίνει τώρα, ήταν πολύ μεγάλος ο κίνδυνος να έχουμε κατάρρευση», δήλωσε η Bonnie Burnham (Μπόνι Μπέρνχαμ) του World Monuments Fund (WMF). «Πρόκειται για πλήρη μεταμόρφωση του μνημείου».
Το WMF παρείχε ένα αρχικό κεφάλαιο 1,4 εκατ. δολ. από τα 4 εκατ. δολ. που απαιτούνταν για την αποκατάσταση, χάρη σε μία δωρεά από τη χήρα του ιδρυτή της Atlantic Records.
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ ΙΙ (Abdullah II) και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς (Mahmoud Abbas) επίσης έβαλαν από 150.000 ευρώ έκαστος, μαζί με άλλους ιδιωτικούς οργανισμούς και δωρεές από εκκλησίες, είπε η κ. Burnham.
Πηγή: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου