Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Βρετανικό δικαστήριο καταδίκασε τον Ασάνζ σε 50 εβδομάδες φυλάκισης – Εκκρεμεί η απόφαση έκδοσης στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019

Βρετανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ σε 50 εβδομάδες φυλάκισης, επειδή παραβίασε τους όρους της εγγύησής του πριν από 7 χρόνια,  όταν καταζητούνταν ύστερα από τον ισχυρισμό περί ενός βιασμού που διέπραξε στη Σουηδία, καταφεύγοντας στην πρεσβεία του Εκουαδόρ.
Η δικαστής Ντέμπορα Τέιλορ επέβαλε στον 47χρονο Ασάνζ ποινή φυλάκισης περίπου  ενός έτους με την αιτιολογία ότι τα επτά χρόνια που πέρασε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ κόστισαν στους βρετανούς φορολογούμενους 16 εκατομμύρια λίρες (21 εκατομμύρια δολάρια) και δήλωσε ότι η πράξη του να ζητήσει άσυλο ήταν «σκόπιμη απόπειρα καθυστέρησης της δικαιοσύνης».
Ο δικηγόρος του Ασάνζ, Μαρκ Σάμμερς, δήλωσε στην αίθουσα του δικαστηρίου – κατάμεστη από δημοσιογράφους και υποστηρικτές του ιδρυτή των WikiLeaks - ότι ο πελάτης του ζήτησε καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού, επειδή «ζούσε με τον συντριπτική υποψία ότι θα εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου φοβόταν  ότι θα τον κακομεταχειριζόταν και ενδεχομένως θα φυλακίζονταν  στο Γκουαντάναμο»
Επίσης διάβασε  μια επιστολή του Ασάνζ, στην οποία ζητούσε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του το 2012 και ανέφερε ότι «έκανα ό, τι νόμιζα ότι ήταν καλύτερο».
Ο ίδιος ο ιδρυτής του WikiLeaks άκουσε την απόφαση του δικαστηρλιου όρθιος, με τα χέρια ενωμένα, ενώ εξώ από το δικαστήριο του Σάουθγουορκ είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του και ακτιβιστές φώναζαν συνθήματα όπως «Ντροπή στο Ηνωμένο Βασίλειο», «Ντροπή στον Ισημερινό που πούλησε τον Ασάνζ για χρήματα» και «Απελευθερώστε τον Ασάνζ».
Ο Ασάνζ θα οδηγηθεί και πάλι αύριο ενώπιον δικαστηρίου που θα εξετάσει το αίτημα της Ουάσινγκτον να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για κυβερνοπειρατεία.

Με πληροφορίες από AP, ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου