Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Λίγος κόσμος στις πορείες στην Αθήνα για την Πρωτομαγιά


Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019



Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ για την εργατική πρωτομαγιά, Τετάρτη 1 Μαϊου 2019 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

ΑΘΗΝΑ. Λίγος ήταν ο κόσμος (ο λιγότερος ίσως των τελευταίων χρόνων) που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να πάρει μέρος στις πορείες την Τετάρτη για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν καλός (ο ουρανός σκοτείνιασε και έπεσαν λίγες ψιχάλες αρκετή ώρα αφότου τα συλλαλητήρια είχαν ολοκληρωθεί) οι συγκεντρώσεις ίσως να έπεσαν «θύμα» του γεγονότος ότι η φετινή Πρωτομαγιά ήρθε μόλις τρεις ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα και πολλοί Αθηναίοι δεν είχαν επιστρέψει ακόμα από τις πασχαλινές διακοπές τους.
Ενδεικτικό είναι πως στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν μόλις 300-350 άτομα, ενώ σε αυτή του ΠΑΜΕ ήταν 2.500. Πάντως χαρακτηριστικό της «ηρεμίας» που επικρατούσε ήταν πως οι κινητοποιήσεις κράτησαν μόλις 2 ώρες.
Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε πως για πρώτη φορά -και μάλιστα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- τα μπλοκ των διαδηλωτών δεν κατευθύνθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία, αλλά οι κινητοποιήσεις περιορίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο 10 άτομα από το μπλοκ του ΚΚΕ Μ-Λ πέρασε τη Βασιλίσσης Σοφίας για να φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Οπως προαναφέρθηκε, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν η πολυπληθέστερη.
«Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και βεβαίως για την ανάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης μέσα στην κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για τον σοσιαλισμό. Καλή Πρωτομαγιά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Στο Σύνταγμα κατευθύνθηκαν και οι μαζικές προσυγκεντρώσεις Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, Λαϊκών Επιτροπών. Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων ξεκίνησαν από την Πλατεία Κάνιγγος, την Παλιά Βουλή, τον Ευαγγελισμό και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Ολα τα μπλοκ θα κινήθηκαν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.
Στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εργατική Πρωτομαγιά βρέθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το κόμμα του Μέρα 25, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις με το μπλοκ περίπου 100 ατόμων.
Στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν η σύζυγός του Δανάη Στράτου και η Σοφία Σακοράφα. Ο επικεφαλής του Μέρα 25 βρέθηκε μάλιστα στην κορυφή της πορείας προς το Σύνταγμα κρατώντας και σχετικό πανό.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου