Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Λίγος κόσμος στις πορείες στην Αθήνα για την Πρωτομαγιά


Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ για την εργατική πρωτομαγιά, Τετάρτη 1 Μαϊου 2019 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

ΑΘΗΝΑ. Λίγος ήταν ο κόσμος (ο λιγότερος ίσως των τελευταίων χρόνων) που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να πάρει μέρος στις πορείες την Τετάρτη για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν καλός (ο ουρανός σκοτείνιασε και έπεσαν λίγες ψιχάλες αρκετή ώρα αφότου τα συλλαλητήρια είχαν ολοκληρωθεί) οι συγκεντρώσεις ίσως να έπεσαν «θύμα» του γεγονότος ότι η φετινή Πρωτομαγιά ήρθε μόλις τρεις ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα και πολλοί Αθηναίοι δεν είχαν επιστρέψει ακόμα από τις πασχαλινές διακοπές τους.
Ενδεικτικό είναι πως στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν μόλις 300-350 άτομα, ενώ σε αυτή του ΠΑΜΕ ήταν 2.500. Πάντως χαρακτηριστικό της «ηρεμίας» που επικρατούσε ήταν πως οι κινητοποιήσεις κράτησαν μόλις 2 ώρες.
Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε πως για πρώτη φορά -και μάλιστα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- τα μπλοκ των διαδηλωτών δεν κατευθύνθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία, αλλά οι κινητοποιήσεις περιορίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο 10 άτομα από το μπλοκ του ΚΚΕ Μ-Λ πέρασε τη Βασιλίσσης Σοφίας για να φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Οπως προαναφέρθηκε, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν η πολυπληθέστερη.
«Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και βεβαίως για την ανάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης μέσα στην κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για τον σοσιαλισμό. Καλή Πρωτομαγιά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Στο Σύνταγμα κατευθύνθηκαν και οι μαζικές προσυγκεντρώσεις Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, Λαϊκών Επιτροπών. Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων ξεκίνησαν από την Πλατεία Κάνιγγος, την Παλιά Βουλή, τον Ευαγγελισμό και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Ολα τα μπλοκ θα κινήθηκαν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.
Στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εργατική Πρωτομαγιά βρέθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το κόμμα του Μέρα 25, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις με το μπλοκ περίπου 100 ατόμων.
Στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν η σύζυγός του Δανάη Στράτου και η Σοφία Σακοράφα. Ο επικεφαλής του Μέρα 25 βρέθηκε μάλιστα στην κορυφή της πορείας προς το Σύνταγμα κρατώντας και σχετικό πανό.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου