Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Μεγάλη πτώση κατά 1,79% στη Wall Street

Το πετρέλαιο στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων εμφάνισε απώλειες λόγω ανησυχιών για την εμπορική διένεξη. Στην αμερικανική αγορά, το αργό Νέας Υόρκης είχε πτώση της τάξεως του 1,1% στα 61,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε εξασθενήσει σε επίπεδα πλησίον των 60 δολαρίων το βαρέλι.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σημαντική υποχώρηση εμφάνισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της Γουόλ Στριτ εξαιτίας της αναθεώρησης των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και της απαισιοδοξίας των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών Ουάσιγκτον - Πεκίνου. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η σινοαμερικανική διένεξη θα κλιμακωθεί στα τέλη της εβδομάδας, μετά τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι οι επιπλέον δασμοί στην Κίνα θα επιβληθούν μεθαύριο Παρασκευή. Κατά τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2019 θα φθάσει το 1,2% από το 1,3% (που είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο) και το 1,9% του 2018· για την Ιταλία, η εκτίμηση αναθεωρήθηκε κατά το ήμισυ, στο 0,1% για φέτος.
Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο αμοιβαίος σεβασμός αποτελεί τη βάση για να υπάρξει εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικοί δασμοί δεν θα επιλύσουν κανένα πρόβλημα. Πτωτικά κινήθηκαν και οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στη Γουόλ Στριτ, που έκλεισαν με απώλειες 1,79% και 1,65% αντίστοιχα, παρουσιάζοντας τη σοβαρότερη κάμψη από τον Ιανουάριο. Το πετρέλαιο στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων εμφάνισε απώλειες λόγω ανησυχιών για την εμπορική διένεξη. Στην αμερικανική αγορά, το αργό Νέας Υόρκης είχε πτώση της τάξεως του 1,1% στα 61,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε εξασθενήσει σε επίπεδα πλησίον των 60 δολαρίων το βαρέλι.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,4%, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση τριμήνου. «Με αφορμή τις διμερείς διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, η αγορά ολοένα και περισσότερο εστιάζει στην εξασθένηση της οικονομίας της δεύτερης, ενώ και η Ευρώπη δεν μένει ανεπηρέαστη», παρατηρεί ο Τζόσουα Μαχόνι, ανώτατος αναλυτής αγορών της IG, «η δε Γερμανία παραμένει η χώρα με τα σοβαρότερα πλήγματα από τις διεθνείς εξελίξεις». Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με -1,63%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με -1,58%, στο Παρίσι ο CAC 40 με -1,60% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB με -0,89%. Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων εξασθένησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων στο -0,04%. Οι επενδυτές επηρεάστηκαν από την αναθεώρηση των προβλέψεων της Ε.E., στρεφόμενοι σε ασφαλείς επιλογές, όπως τα κρατικά ομόλογα της Γερμανίας. Το ευρώ για τον ίδιο λόγο αποδυναμώθηκε 0,2% ως προς το δολάριο, στα 1,1174 δολάρια.
Πηγή:  BLOOMBERG, REUTERS
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου