Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019

"Και συ λαέ βασανισμένε". Τον Απρίλιο διορίστηκε η Κ. Παναγοπούλου «πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων» – Δείτε το ΦΕΚ

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2019

Ο διορισμός της κ. Παναγοπούλου ήλθε οκτώ μήνες μετά την πρόσκλησή της προς τον Αλέξη Τσίπρα για διακοπές με τη θαλαμηγό της. Διακοπές τις οποίες ο πρωθυπουργός προφανώς είχε ανάγκη μετά τη διαχείριση της ασύλληπτης τραγωδίας στο Μάτι

Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε ύστερα από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών η Κατερίνα Παναγοπούλου διορίστηκε «πρέσβυς (sic) εκ προσωπικοτήτων, με καθήκοντα την προώθηση της εικόνας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας».
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ (τεύχος γ’ 518/09.04.2019), η θητεία της κ. Παναγοπούλου θα διαρκέσει «από τη δημοσίευση του παρόντος και για είκοσι τέσσερις (24) μήνες».
Ο διορισμός της κ. Παναγοπούλου ήλθε οκτώ μήνες μετά την πρόσκλησή της προς τον Αλέξη Τσίπρα για διακοπές με τη θαλαμηγό της. Διακοπές τις οποίες ο πρωθυπουργός προφανώς είχε ανάγκη μετά τη διαχείριση της ασύλληπτης τραγωδίας στο Μάτι.
Δείτε το ΦΕΚ για τον διορισμό της:


Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, «Εκσυγχρονισμός της Εξωτερικής Πολιτικής: Οργανισμός Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και άλλες διατάξεις», που από τις 24 Απριλίου 2019 έως και σήμερα ήταν σε διαβούλευση στο “opengov.gr”, μπορεί να διορίζονται με πρόταση του υπουργού Εξωτερικών έως εννέα(9) πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων, τους οποίους ανατίθεται συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών.
Στις θέσεις αυτές τοποθετούνται εγνωσμένης αξίας προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας, οι οποίοι κατά τον διορισμό τους δεν έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό(70ο) έτος της ηλικίας τους. Επιπλέον, «οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων εξαιρούνται της μονιμότητας και δεν καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις της επετηρίδας του Διπλωματικού Κλάδου. Η θητεία τους είναι διετής με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ έως δύο έτη».
Οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων υποχρεούνται σε υποβολή εξάμηνης έκθεσης πεπραγμένων στον υπουργό Εξωτερικών ενώ αναφορικά με την οικονομική διάσταση του διορισμού τους, «κατά τη διάρκεια της θητείας τους λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών του βαθμού του εν ενεργεία πρέσβη, έχουν δε το δικαίωμα να παραιτούνται αυτών».
Πρόκειται για τον δεύτερο διορισμό της κυρίας Παναγοπούλου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 22 Μαϊου του 2018 με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχαν ανατεθεί στη χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου «Αικατερίνη Ναυπλιώτη του Ελευθερίου καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς». «Η ανωτέρω θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή», αναφερόταν στο σχετικό ΦΕΚ, όπου διευκρινιζόταν ότι η θητεία της κ. Παναγοπούλου θα ήταν μονοετής.
Δείτε το ΦΕΚ για τον διορισμό της ως «ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού»
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου