Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Χάρβαρντ και ΜΙΤ μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ για τους ξένους φοιτητές


Αssociated Press
Ενας άνδρας φορώντας μάσκα, στέκεται έξω από τη βιβλιοθήκη Widener του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. (AP Photo/Elise Amendola)

ΒΟΣΤΩΝΗ. To Χάρβαρντ και το ΜΙΤ ανέφεραν την Τετάρτη πως έχουν καταθέσει αγωγή ενάντια στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την οδηγία που αφαιρεί τη βίζα από τους ξένους φοιτητές σε περίπτωση που τα μαθήματά τους διεξάγονται αποκλειστικά διαδικτυακά.
«Η εντολή ήρθε χωρίς προειδοποίηση, η σκληρότητά της συγκρίνεται μόνο με την απερισκεψία της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Χάρβαρντ, Λόρενς Μπάκοβ (Lawrence S. Bacow) σε μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Το μέτρο που έλαβε ο Λευκός Οίκος και ανακοινώθηκε την Δευτέρα φαίνεται πως αποτελεί μία προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στα πανεπιστήμια να ανοίξουν και πάλι τις αίθουσές τους και να εγκαταλείψουν την προσεχτική προσέγγιση που πολλά έχουν για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, σχολιάζει η «New York Times».
«Φαίνεται ότι είχε σχεδιαστεί σκόπιμα για να ασκήσει πίεση στα κολέγια και στα πανεπιστήμια για να ανοίξουν τις αίθουσες διδασκαλίας τους για μαθήματα με φυσική παρουσία το προσεχές φθινόπωρο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και άλλων», πρόσθεσε ο Μπάκοβ.
Η οδηγία μπορεί να οδηγήσει στην δραματική μείωση των φοιτητών από το εξωτερικό που θα εγγραφούν το προσεχές φθινόπωρο. Σε συνάρτηση με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία έκδοσης βίζας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, σύμβουλοι των μεταναστών αναφέρουν ότι οι νέοι κανονισμοί μπορεί να αποθαρρύνουν πολλούς ξένους φοιτητές από το να γραφτούν στα αμερικανικά πανεπιστήμια, στα οποία συνήθως πληρώνουν κανονικά ολόκληρα τα δίδακτρά τους.  
Ωστόσο, η ανησυχία πως οι πανεπιστημιουπόλεις μπορεί να αποτελέσουν πεδίο διασποράς του κορωνοϊού έχει οδηγήσει πολλά πανεπιστήμια στο να εφαρμόσουν μέτρα ενάντια στην έκθεση, όπως απαιτώντας τη χρήση μάσκας εντός των αιθουσών και περιορίζοντας της κοινωνικές δραστηριότητες, με σκοπό να μειώσουν τον αριθμό των φοιτητών που θα επιστρέψουν στις πανεπιστημιουπόλεις.
Πολλά πανεπιστήμια έχουν ανακοινώσει ότι έχουν υβριδική προσέγγιση με κάποια εκ των μαθημάτων να γίνονται με φυσική παρουσία, αλλά με πολλά εξ’ αυτών να διεξάγονται διαδικτυακά.  
Τέτοιες αλλαγές μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τις βίζες γνωστές και ως βίζες F-1, καθώς θα απαιτηθεί από τους φοιτητές των οποίων τα πανεπιστήμια δεν έχουν προγραμματίσει μαθήματα με φυσική παρουσία – όπως το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας – να επιστρέψουν στις πατρίδες τους σε περίπτωση που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.  
Ο Κένεθ Κουτσινέλι (Kenneth T. Cuccinelli II) εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε σε συνέντευξή του στο «CNN» ότι η κυβέρνησή του παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στους ξένους φοιτητές, απ’ ότι στο παρελθόν, όταν μπορούσαν να παρακολουθήσουν μόνον ένα διαδικτυακό μάθημα για να λάβουν βίζα. Τώρα μπορούν να επιλέξουν περισσότερα, αρκεί τουλάχιστον μερικές από τις παραδόσεις τους να είναι με φυσική παρουσία.
«Εάν είναι 100% διαδικτυακά, τότε δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εδώ», δήλωσε ο κ. Κουτσινέλι. «Πρέπει να επιστρέψουν σπίτι τους και έπειτα μπορούν να γυρίσουν στις ΗΠΑ όταν ανοίξουν οι σχολές», πρόσθεσε.
Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου