Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ, Καναδάς και Βρετανία: Ρώσοι χάκερ προσπαθούν να κλέψουν τις έρευνες για το εμβόλιο του κορονοϊού.


Η Cozy Bear είναι μία από τις πιο...

 Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2020

 Η Cozy Bear, η οποία συνδέεται με τις Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, έχει βάλει στο στόχαστρό της Οργανισμούς Υγείας, προσπαθώντας να υποκλέψει πληροφορίες για τα εμβόλιαASSOCIATED PRESS
Η Cozy Bear είναι μία από τις πιο γνωστές και πετυχημένες ομάδες χάκερ της Ρωσίας, οι οποίες συνδέονται με την κυβέρνηση της χώρας.

ΗΠΑ, Καναδάς και Βρετανία υποστηρίζουν ότι Ρώσοι χάκερ προσπαθούν να κλέψουν τις μελέτες του εμβολίου για τον κορονοϊό, ανοίγοντας ένα νέο, επικίνδυνο μέτωπο στον κυβερνοπόλεμο μεταξύ Μόσχας και Δύσης. 
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η APT29, μία ομάδα χάκερ γνωστή ως Cozy Bear, η οποία συνδέεται με τις Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, εκμεταλλεύεται το χάος που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού και έχει βάλει στο στόχαστρό της Οργανισμούς Υγείας, προσπαθώντας να υποκλέψει πληροφορίες για τα εμβόλια. 
Στόχοι των Ρώσων χάκερ είναι Βρετανικοί, Καναδικοί και Αμερικανικοί οργανισμοί που κάνουν έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίων εναντίον του Covid-19. Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο υλικό των ερευνών, χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό και ηλεκτρονικό «ψάρεμα» (spear-phishing). 
«Καταδικάζουμε αυτές τις απαίσιες επιθέσεις εναντίον εκείνων που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού» δήλωσε ο Πόλ Τσίτσεστερ, επικεφαλής του Βρετανικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας. 
Η Cozy Bear είναι μία από τις πιο γνωστές και πετυχημένες ομάδες χάκερ της Ρωσίας, οι οποίες συνδέονται με την κυβέρνηση της χώρας - κι έχει κατηγορηθεί για τη συμμετοχή της στο χακάρισμα της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής των ΗΠΑ το 2016, μαζί με την ομάδα Fancy Bear. 
«Η APT29 έχει μακρά ιστορία επιθέσεων εναντίων κυβερνητικών, διπλωματικών, υγειονομικών και ενεργειακών οργανισμών και γι′ αυτό καλούμε όλους να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους αυτή την απειλή και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε η Αν Νιούμπεργκ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της Βρετανικής και της Καναδικής κυβέρνησης, η Cozy Bear είναι σχεδόν σίγουρα μέλος των Ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών. 
Πηγή: NYT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου