Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Απεβίωσε ο δισεκατομμυριούχος και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Henry Ross Perot, 89 ετών


O Ross Perot ήταν από το Texas και 2 φορές έλαβε μέρος σαν ανεξάρτητος για τον Λευκό Οίκο.
Παρά το ότι ήταν πολύ πλούσιος ήταν ένας «κανονικός» άνθρωπος  ο οποίο έλεγε τα πράγματα όπως τα έβλεπε και όχι όπως τα λένε οι πολιτικοί και ρήτορες.
In this file photo taken on November 9, 1993, billionaire businessman Ross Perot talks to reporters after debating former Vice President Al Gore onΣτις τελικές εκλογές του 1992 για το Λευκό Οίκο ο Perot έλαβε 19% των ψήφων!  Νικητής των εκλογών τότε αναδείχτηκε ο δημοκρατικός Bill Clinton ενώ έχασε και ο μέχρι τότε πρόεδρος των ΗΠΑ George H.W. Bush.
Ο σχετικά κοντός 5 πόδια και 6 ίντσες με τα «μεγάλα αυτιά» Perot ταρακούνησε τον πολιτικό κόσμο στο πρώτο debate με αντίπαλους τον Bush and και τον αφού χρησιμοποίησε μικρές προτάσεις και ευθείες απαντήσεις.
Η οικονομία ου τότε ήταν πολύ κάτω ήταν το θέμα που ασχολήθηκε ο Perot ο οποίος έγινε πλούσιος από δικές του πρωτοβουλίες (self-made). Το 1962 με $1,000 κεφάλαιο έφτιαξε την Electronic Data Systems μία εταιρεία που έγινε πολύ μεγάλη αφού ήταν η μοναδική εκείνη την εποχή στα ηλεκτρονικά.
Στο δεύτερο debate ο Perot είπε το περίφημο "a giant sucking sound going south" γιατί οι επιχειρηματίες μετέφεραν τις δουλειές τους νότια, Μεξικό και άλλες χώρες της Λατινική Αμερικής όπου τα μεροκάματα είναι φτηνά.
Δοκίμασε πάλι για την προεδρεία των ΗΠΑ το 1996 αλλά δεν έπιασε τα ποσοστά του 1992.
Στις δεκαετίες του 1970 και 1980 ο Perot είχε κάνει σπουδαίο κοινωνικό και εθνικό έργο όταν οργάνωσε και απελευθέρωσε πολλούς αιχμαλώτους πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου