Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

Απεβίωσε ο δισεκατομμυριούχος και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Henry Ross Perot, 89 ετών


O Ross Perot ήταν από το Texas και 2 φορές έλαβε μέρος σαν ανεξάρτητος για τον Λευκό Οίκο.
Παρά το ότι ήταν πολύ πλούσιος ήταν ένας «κανονικός» άνθρωπος  ο οποίο έλεγε τα πράγματα όπως τα έβλεπε και όχι όπως τα λένε οι πολιτικοί και ρήτορες.
In this file photo taken on November 9, 1993, billionaire businessman Ross Perot talks to reporters after debating former Vice President Al Gore onΣτις τελικές εκλογές του 1992 για το Λευκό Οίκο ο Perot έλαβε 19% των ψήφων!  Νικητής των εκλογών τότε αναδείχτηκε ο δημοκρατικός Bill Clinton ενώ έχασε και ο μέχρι τότε πρόεδρος των ΗΠΑ George H.W. Bush.
Ο σχετικά κοντός 5 πόδια και 6 ίντσες με τα «μεγάλα αυτιά» Perot ταρακούνησε τον πολιτικό κόσμο στο πρώτο debate με αντίπαλους τον Bush and και τον αφού χρησιμοποίησε μικρές προτάσεις και ευθείες απαντήσεις.
Η οικονομία ου τότε ήταν πολύ κάτω ήταν το θέμα που ασχολήθηκε ο Perot ο οποίος έγινε πλούσιος από δικές του πρωτοβουλίες (self-made). Το 1962 με $1,000 κεφάλαιο έφτιαξε την Electronic Data Systems μία εταιρεία που έγινε πολύ μεγάλη αφού ήταν η μοναδική εκείνη την εποχή στα ηλεκτρονικά.
Στο δεύτερο debate ο Perot είπε το περίφημο "a giant sucking sound going south" γιατί οι επιχειρηματίες μετέφεραν τις δουλειές τους νότια, Μεξικό και άλλες χώρες της Λατινική Αμερικής όπου τα μεροκάματα είναι φτηνά.
Δοκίμασε πάλι για την προεδρεία των ΗΠΑ το 1996 αλλά δεν έπιασε τα ποσοστά του 1992.
Στις δεκαετίες του 1970 και 1980 ο Perot είχε κάνει σπουδαίο κοινωνικό και εθνικό έργο όταν οργάνωσε και απελευθέρωσε πολλούς αιχμαλώτους πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου