Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Πρώτη διαχείριση κρίσης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Αμεσα ξεκίνησαν, χθες, οι εργασίες αποκατάστασης.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Πρώτο δείγμα γραφής και ταυτόχρονα τεστ για άμεση διαχείριση κρίσης έδωσε η κυβέρνηση, αντιδρώντας αστραπιαία το βράδυ της Τετάρτης στην καταστροφική κακοκαιρία της Χαλκιδικής. Ηδη από το απόγευμα, μόλις έγιναν γνωστές οι προβλέψεις της ΕΜΥ, εκδόθηκαν οι σχετικές προειδοποιήσεις, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έθεσαν σε συναγερμό όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες. Ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς και έδωσε εντολή σε κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, Υποδομών Κώστα Καραμανλή, και τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου να μεταβούν στην περιοχή. Ταυτόχρονα, επικοινώνησε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του ανέθεσε τον συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών.
Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης, κυβερνητικές πηγές ενημέρωναν ότι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και ότι με εντολή του πρωθυπουργού μετέβαινε κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο θα βρισκόταν εκεί λίγες ώρες αργότερα. Προφανώς τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν η κυβέρνηση είχε αντιδράσει χθες το πρωί αντί για το βράδυ της Τετάρτης και υπό αυτό το πρίσμα λειτούργησε και ως «πρόβα» για παρόμοιες μελλοντικές κρίσεις, ακόμη μεγαλύτερης επικινδυνότητας.
Η κινητοποίηση ήταν ταχεία και το μήνυμα σαφές: άμεση αντίδραση και στενή πρωθυπουργική παρακολούθηση για να μην «ξεφύγουν» τα πράγματα.
Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, ανέβαλε όλες τις χθεσινές προγραμματισμένες συναντήσεις του για να βρίσκεται σε επαφή με τους συναρμόδιους υπουργούς. Επιπλέον, έχει δώσει εντολή, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Αριθμού Εκτακτης Ανάγκης 112. Η εντολή είναι να αρχίσει άμεσα η καθολική ενεργοποίηση του συστήματος που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί από την απελθούσα κυβέρνηση μετά την τραγωδία στο Μάτι, αλλά παραμένει ακόμα μετέωρο. Αμεσα θα προχωρήσει και το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το οποίο είχε προαναγγείλει εδώ και μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό, προκειμένου, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να υπάρχει ένας αρμόδιος για την επιχειρησιακή λειτουργία χωρίς παρεμβάσεις.
Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Hardtalk του BBC ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θεωρεί μεγαλύτερη πρόκληση να διασφαλίσει ότι «η οικονομική μεγέθυνση θα μοιραστεί με δίκαιο τρόπο». Τόνισε ακόμη ότι η εδραίωση της αξιοπιστίας της χώρας θα ανοίξει τον δρόμο στη διαπραγμάτευση για τη μείωση του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ επαναλαμβάνει ότι «κανένας δεν μιλά για κανενός είδους περικοπή στο ασφαλιστικό σύστημα».
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου