Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΚΙΝΑΛ: Πυρά κατά Γεννηματά από Ανδρουλάκη και Ρέππα για το εκλογικό αποτέλεσμα


Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε το απόγευμα στη Φώφη Γεννηματά για τις αιχμές σχετικά με τη στάση κορυφαίων στελεχών στην προεκλογική εκστρατεία.
«Το περί Δούρειων Ίππων δεν με αφορά. Αλλά εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στην ηγετική πλειοψηφία του κόμματος. Προχώρησε ένα ακόμη βήμα κι ανέφερε ότι ο ίδιος έκανε 57 ομιλίες, εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από τον Απρίλιο μέχρι τις εθνικές εκλογές και υποστήριξε: «Τέλος πως κάποιοι θα τρέχουν για να βγουν άλλοι».
Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν περίμενε ότι το ΚΙΝΑΛ θα έχει 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31%. «Η συζήτηση για το τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει δεν είναι εσωτερικό θέμα συζήτησης, αλλά εθνική υπόθεση» είπε, εξηγώντας ότι «η δημοκρατική παράταξη πρέπει να πρωταγωνιστήσει έναντι του Μητσοτάκη και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει τα πιο λαϊκιστικά στοιχεία του παλιού ΠΑΣΟΚ».
«Η σύγκριση για το αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται όχι με το αποτέλεσμα του 2015, αλλά με τους 212.000 που ψήφισαν για την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης .
Ο Δημήτρης Ρέππας από την πλευρά του, επεσήμανε πως είναι «ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%» που πήρε το κόμμα στις εκλογές. Έκανε λόγο για λανθασμένη πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως ο κόσμος πίστευε πως το κόμμα πάει προς τα δεξιά, γι αυτό κι επέλεξε να πάει είτε προς Νέα Δημοκρατία είτε προς ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος καταλάβαινε πως θέλαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Δώσαμε λάθος στίγμα» είπε χαρακτηριστικά. «Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.
Η απάντηση από την ηγετική πλειοψηφία ήρθε από τον στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, Χρήστο Πρωτόπαπα.
«Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έστω αυτό το μη ικανοποιητικό δεν θα μιλάγαμε τώρα. Δεν άκουσα καμία άλλη πρόταση απ' αυτή που παρουσίασε η πρόεδρος παρά μόνο κριτική χωρίς περιεχόμενο», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.
Καθησύχασε όσα στελέχη ζήτησαν μέτωπο με τη ΝΔ, λέγοντας ότι θα γίνει δυναμική αντιπολίτευση αρχής γενομένης από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Εκει όχι μόνο θα απαντήσουμε αλλά θα διατυπώσουμε τη δική μας πρόταση», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία γιατί θα κάνει ισοπεδωτική αντιπολίτευση.
Ο Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε τέλος ότι θα γίνει πλήρης συζήτηση πώς από το 44% το 2009, έφτασε στο 4,6% το 2015 μέχρι το σημερινό 8%, που μπορεί να μην ικανοποιεί αλλά είναι ανοδικό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου