Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019


  • Φρίκη στο Κιάτο: Σκότωσε και έθαψε τη μητέρα του στην αυλή για τη σύνταξη. Ομολόγησε ο γιος της ηλικιωμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ομολόγησε στους αστυνομικούς πως την έθαψε γιατί δεν είχε χρήματα και ήθελε τη σύνταξη. .
  • Οδηγία από υπουργείο Τουρισμού προς τουρίστες στα αγγλικά για τον σεισμό. Σε επαφή με τους εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού ώστε να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στην Αττική ήρθαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας. .
  • Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω λόγω κατολίσθησης βράχων. Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, η περιφερειακή οδός Αιγάλεω, λόγω εκτέλεσης απομάκρυνσης βράχων. .
  • Χρυσοχοΐδης: Ολονύχτιες περιπολίες.Δε θα κοιμηθούμε πριν περάσει ο κίνδυνος. Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος … μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία … δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος προς τους πολίτες. .
  • Ακης Τσελέντης: Ανοικτό το ενδεχόμενο ενός ισχυρού μετασεισμού. "Έχουμε καταγράψει στο κοντρόλ του Γεωδυναμικού, μέχρι την ώρα που μιλάμε δεκάδες μετασεισμούς που κορυφώθηκαν με ένα μέγεθος 4.4 ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν πολλοί σεισμοί των 3 ή 2 ρίχτερ,"δήλωσε ο κος Τσελέντης. .
Κόσμος
  • Παραίτηση-σεισμός του πρωθυπουργού του Κοσόβου μετά από «κάλεσμα» της Χάγης. O Ραμούς Χαραντινάι, πρώην αξιωματικός του UCK, κλήθηκε ως ύποπτος από την ειδική εισαγγελία που ερευνά τον πόλεμο του 1998. Η αποχώρησή του, αν και μπορεί να αποδειχτεί προσωρινή, αμβλύνει τον δρόμο για επίλυση των ιστορικών διαφορών με την Σερβία. .
  • Το Ιράν κατάσχεσε βρετανικό πετρελαιοφόρο στο Στενό του Ορμούζ. Το Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς κατέλαβε το βρετανικό πετρελαιοφόρο Stena Impero στο Στενό του Ορμούζ, ανέφεραν ιρανικά ΜΜΕ. με τις βρετανικές αρχές να αναφέρουν ότι το τάνκερ είχε «βγει εκτός πορείας» πριν από την «κατάσχεση». .
  • Βρετανία: 22.000 Έλληνες αιτήθηκαν εξασφάλιση δικαιωμάτων για μετα-Brexit . Περίπου 21.800 Έλληνες υπήκοοι έχουν υποβάλει αίτηση στο βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών για την απόκτηση του καθεστώτος του «εγκατεστημένου κατοίκου», το οποίο εξασφαλίζει στους πολίτες της ΕΕ τα δικαιώματα διαμονής, εργασίας, υγειονομικής περίθαλψης κ.ά. στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από το Brexit. .
  • Ντονμέζ: Το «Γιαβούζ» ετοιμάζεται να αρχίσει γεωτρήσεις. Συνεχίζονται οι προκλήσεις ανοιχτά της Κύπρου, παρά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Η Άγκυρα δεν επιβεβαιώνει πάντως τα δημοσιεύματα για εύρεση κοιτάσματος από το άλλο πλωτό γεωτρύπανο, το «Φατίχ». .
  • Παρατείνεται για έναν μήνα η κράτηση του ιρανικού τάνκερ στο Γιβραλτάρ. Η σύλληψη του δεξαμενόπλοιου έχει αποδειχτεί εστία έντασης ανάμεσα στο Λονδίνο και στην Τεχεράνη, την στιγμή που η «θερμοκρασία» έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα στον Κόλπο. .
Πολιτική
  • Μητσοτάκης από Συντονιστικό για σεισμό:Μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό. Ενημέρωση από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής για τον σεισμό είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε στο Συντονιστικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. .
  • Μέρκελ: Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα απελευθερώσει αναπτυξιακές δυνάμεις. Η καγκελάριος παρέπεμψε τις όποιες συζητήσεις για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας στο Eurogroup και στην Κομισιόν, προσθέτοντας πως μένει να δούμε το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. .
  • Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Αποκρούστε ρουσφέτια. Δεν θα δεχθώ κενά έδρανα. Ομόφωνα και δια βοής εξελέγη ο Σταύρος Καλαφάτης νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έπειτα από πρόταση του πρωθυπουργού .
  • Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου. To Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνεδριάζει στις 9:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. .
  • Μιχαηλίδου: Η κ. Φωτίου υιοθέτησε το λεξιλόγιο του ΔΝΤ. Η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε σε σχόλιο της Θεανώς Φωτίου, που έκανε λόγο για «πολιτική περικοπών των προνοιακών επιδομάτων» από μεριάς Νέας Δημοκρατίας. .
Οικονομία
  • Ο οίκος Fitch υποβάθμισε το αξιόχρεο των τουρκικών τραπεζών. O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο σε ξένο νόμισμα 12 τουρκικών τραπεζών που ανήκουν σε ξένους και των θυγατρικών τους καθώς και δύο κρατικών αναπτυξιακών τραπεζών, των Turkiye Ihracat Kredi Bankasi A.S. (Turk Eximbank) και Turkiye Kalkinma Bankasi A.S. (TKYB). .
  • Βρούτσης:Αναβαθμίζεται ο ρόλος και το έργο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και εγώ προσωπικά θα σταθούμε δίπλα τους με απόλυτη εμπιστοσύνη και θα στηρίξουμε το έργο τους, μέχρι να εξαλειφθεί κάθε εστία αδήλωτης εργασίας και παραβατικότητας», υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. .
  • Η ακτινογραφία του ελληνικού χρέους - Πώς κατανέμονται έσοδα και δαπάνες. Ελέω Μνημονίων τα δάνεια κυριαρχούν ενώ τα ομόλογα υστερούν. .
  • Πιο ακριβές οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ: Οι εξηγήσεις των τραπεζών. Κάθε τράπεζα θα εφαρμόσει διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με την πολιτική και το δίκτυό της. .
  • Στην Ελλάδα ο μεγαλοεπενδυτής Γουάτσα. Συναντήθηκε με Μητσοτάκη. Ο επικεφαλής του Ομίλου Fairfax θα συναντηθεί επίσης με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα. .
Αθλητισμός
  • Οριστικό: Κατέθεσε συμμετοχή σε Α2 και Κύπελλο ο Ολυμπιακός. Τη διαδικασία για να αγωνιστεί την προσεχή σεζόν στην Α2 και στο Κύπελλο Ελλάδας κίνησε ο Ολυμπιακός. .
  • Πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τον Βοτανικό. Με την παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του Προέδρου του Παναθηναϊκού Α.Ο. Δημήτρη Γιαννακόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τον Βοτανικό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου