Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Με το Γιάννη σε τρομερή φόρμα οι Milwaukee Bucks κέρδισαν το Τορόντο με διαφορά, 2-0 οι αγώνες και θέλουν άλλες 2 νίκες για τον τελικό


Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts to his dunk during the first half of Game 2 of the NBA Eastern Conference basketball playoff finals against the Toronto Raptors Friday, May 17, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)

Με τον Αντετοκούνμπο σε εκπληκτική μέρα και υποδειγματική ομαδική προσπάθεια οι Μπακς επικράτησαν εύκολα των Ράπτορς και έκαναν το 2-0 στην σειρά. Στο προηγούμενο παιχνίδι οι Ράπτορς είχαν το προβάδισμα για 37 από τα 48 λεπτά της αναμέτρησης με τους Μπακς να κάνουν την ανατροπή στο 4ο δωδεκάλεπτο.
Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, το Μιλγουόκι ήταν καταιγιστικό, δεν έχασε το προβάδισμα ποτέ και έφτασε σε μία εύκολη εντός έδρας νίκη επί του Τορόντο με 125-103 . Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αποτέλεσε το έναυσμα για το 14-3 του πρώτου τετραλέπτου. Οι Ράπτορς βρήκαν τα πατήματα τους τα επόμενα λεπτά και πλησίασαν στο -6 (15-21), πριν η διαφορά φτάσει και πάλι σε διψήφιο νούμερο με την βοήθεια των Χιλ και Μπρογκτόν. Στο επόμενο δωδεκάλεπτο, η κατάσταση δεν άλλαξε.
Τα «Ελάφια» έβρισκαν συνεχώς λύσεις στην επίθεση και οι Ράπτορς έκαναν πολλά φάουλ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «φορτωθεί» ο Λάουρι με 4 λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου. Oλη η ομάδα του Μιλγουόκι ήταν πολύ επιθετική με την διαφορά να εκτοξεύεται στους 20 πόντους (37-57) στα τέλη της 2ης περιόδου, ενώ οι παίκτες του Μάικ Μπουντεχόλζερ κρατούσαν το προβάδισμα τους κοντά σε αυτά τα επίπεδα σχεδόν σε όλο το 2ο δωδεκάλεπτο με το ημίχρονο να «κλείνει» εν τέλει στο 64-39.
Το Μιλγουόκι δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι ούτε στο 2ο ημίχρονο και με γκολ-φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο πήρε προβάδισμα 28 πόντων, μία διαφορά που θα κατέληγε να είναι η μεγαλύτερη του παιχνιδιού. Περίπου στα τέλη της 3ης περιόδου, οι Ράπτορς έδειξαν «σημεία ζωής» και με τρίποντο του ΒανΦλιτ μείωσαν στους 13 πόντους (83-70 στο 33’), όμως ένα τρομερό ντεμαράζ του Τζορτζ Χιλ επανέφερε το παιχνίδι στα μέτρα του Μιλγουόκι με τον έμπειρο γκαρντ να πετυχαίνει έξι συνεχόμενους πόντους. Οι Ράπτορς έχασαν κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ(53-40, 11 επιθετικά για τα «Ελάφια»), ενώ δέχτηκαν 28 πόντους στον αιφνιδιασμό εκτελώντας με 31% από το τρίποντο και υπέπεσαν σε 30 φάουλ με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο 2ο παιχνίδι.
Η 4η περίοδο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον «Greek Freak» να τελειώνει την υπόθεση νίκη με ένα γκολ-φάουλ, 5 λεπτά πριν την λήξη, που διαμόρφωσε το 110-92. Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με την ομάδα του Νικ Νερς να είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Κορυφαίος του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που σταμάτησε στους 30 πόντους μαζεύοντας 17 ριμπάουντ και μοιράζοντας 5 ασίστ, ενώ ο πάγκος των Μπακς μεγαλούργησε με τους Χιλ, Μπρόγκντον και Ιλιάσοβα να έχουν από 13, 14 και 17 πόντους αντίστοιχα με τον πάγκο των γηπεδούχων να πετυχαίνει 44 πόντους! Από την άλλη, οι Ράπτορς δεν κατάφεραν να δείξουν ότι είναι ικανοί να διεκδικήσουν την νίκη με τον Λέοναρντ να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις όντας ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 31 πόντους, ενώ οι Λάουρι και Πάουελ πρόσθεσαν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.
Πηγή: Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου