Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2019

  • Μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο. Σοβαρά τραυματίστηκε 43χρονος όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. .
  • Ο Μπακογιάννης στο Δημοτικό Βρεφοκομείο και τον ΟΠΑΝΔΑ . «Εδώ χτυπά η καρδιά της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου! Το Βρεφοκομείο του Δήμου Αθηναίων καθρεφτίζει το κοινωνικό πρόσωπο μιας πόλης που έχει ως προτεραιότητα να είναι ανθρώπινη», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης απευθυνόμενος στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο .
  • Αγωγή κατά Πολάκη από τον πρόεδρο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών. Ο ορθοπεδικός χειρουργός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και ιδρυτού του «Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Θήρας», Γιώργος Παπαγιαννόπουλος υποστηρίζει ότι τα λεχθέντα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση, πλήττοντας βάναυσα και αναίτια την προσωπικότητα και την επαγγελματική του υπόσταση. .
  • Παρέμβαση εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για καρκινοπαθείς κρατουμένους. Η δημοσιοποίηση των περιστατικών από γνωστή ιστοσελίδα προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που αρχικά ζήτησε τους φακέλους των κρατουμένων για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. .
  • Διευθύντρια φυλακής γλύτωσε την απόλυση και πλήρωσε μόνον τρεις μισθούς. Τι αποφάσισε για αυτήν το Συμβούλιο της Επικρατείας. .
Κόσμος
  • Τραμπ: Η Κίνα αθετεί τη συμφωνία για το εμπόριο. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες ότι η Κίνα «έσπασε τη συμφωνία», αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο για το εμπόριο και διεμήνυσε πως θα αντιμετωπίσει υψηλούς δασμούς εάν δεν υπάρξει διευθέτηση. .
  • Μογκερίνι: Η στρατιωτική κλιμάκωση στην Ιντλίμπ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως κεκλεισμένων των θυρών αύριο Παρασκευή για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ. .
  • Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης στη Βενεζουέλα. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, κατήγγειλε χθες Τετάρτη τη σύλληψη από την υπηρεσία πληροφοριών του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης και «δεξιού του χεριού», του Έντγκαρ Σαμπράνο. .
  • ΗΠΑ: Ο Τραμπ χαρακτηρίζει μείζονα σύμμαχο εκτός NATO τη Βραζιλία. Οι ΗΠΑ θα χαρακτηρίσουν τη Βραζιλία μείζονα σύμμαχο εκτός NATO, ανήγγειλε χθες Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. .
  • Συρία: Νεκροί δέκα άμαχοι στην Ιντλίμπ από αεροπορικές επιδρομές . Tα πλήγματα των τελευταίων ημερών χαρακτηρίζονται τα σφοδρότερα αφότου η Ρωσία και η Τουρκία -- η δεύτερη ως προστάτιδα δύναμη ορισμένων οργανώσεων ανταρτών -- συνήψαν τον Σεπτέμβριο του 2018 συμφωνία για τη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης». .
Πολιτική
  • To debate για την Αθήνα στην εκπομπή «Ρουά Ματ» στον ΣΚΑΪ. Στην εκπομπή «Ρουά Ματ», του ΣΚΑΪ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους, οι τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νίκος Σοφιανός. .
  • Καμμένος: Όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης από ΑΝΕΛ. Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είπε ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. .
  • Γεννηματά: Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς η κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη. Η Φώφη Γεννηματά , πήρε το λόγο μετά την σφοδρή αντιπαράθεση των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη και κατέκρινε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για «παρακμή του πολιτικού διαλόγου και κατάντια της Βουλής...». .
  • Λεκτικό επεισόδιο Πολάκη – Μητσοτάκη στη βουλή. «Δεν θα μας πεις εσύ για φασισμό. Θα τα πούμε αύριο» είπε ο κ Πολάκης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. .
  • Δευτερολογία. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Παριστάνεις τον Στέφανο Χίο (vid). Σε ακραία υψηλά αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε η συζήτηση στην Βουλή. .
Οικονομία
  • Δεν μειώνεται ο ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και ροφήματα . Στον υψηλό συντελεστή του 24% θα παραμείνει ο καφές, τα αναψυκτικά και οι χυμοί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά για μετάταξη και αυτών των προϊόντων στον συντελεστή του 13%, μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο. .
  • Ποια είναι τα αντίμετρα που ακυρώνονται λόγω των νέων μέτρων Τσίπρα. Τα μέτρα «τρώνε» τα αντίμετρα .
  • Πόσα δίνει από αυτά που έχει πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα. Το πακέτο Τσίπρα αποτελείται από την καταβολή της 13ης σύνταξης την μετάταξη της εστίασης και των τροφίμων στον ΦΠΑ 13% από το 24% και τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από το 13% στο 6%. .
  • Απροετοίμαστους βρήκαν τους θεσμούς οι εξαγγελίες Τσίπρα. Μόνο ο ESM ενδέχεται να είχε κάποια πρότερη γνώση των ελληνικών σχεδίων. .
  • Παναγιωτάκης:Χαμηλότεροι κατά 7% οι λογαριασμοί ρεύματος με το μειωμένο ΦΠΑ. Σε σχέση με την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, ο επικεφαλής της επιχείρησης υπογράμμισε ότι αυτό αφορά τη ΔΕΗ και το fund το οποίο θα δώσει κάποια χρήματα έναντι εκχώρησης των οφειλών. .
Αθλητισμός
  • Ch. League: Επική ανατροπή και τελικός για Τότεναμ. Η εκπληκτική Τότεναμ, με κοουτσάρισμα για όσκαρ και με έναν μυθικό Λούκας Μόουρα να σημειώνει χατ-τρικ κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος της 2-0 που υπήρχε ως το 55’ και να πάρει εκείνη το δεύτερο εισιτήριο για τη Μαδρίτη με το εκπληκτικό 2-3, όπου θα έχουμε τον αγγλικό εμφύλιο. .
  • Ολυμπιακό πάρτι στο παρκέ, αποθέωση από την εξέδρα. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 86-59 του Προμηθέα για την 26η αγωνιστική της Basket League στο ΣΕΦ και αν δεν αλλάξει κάτι, θα αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στα προημιτελικά. Αποθέωση για Αγγελόπουλους. .
  • Οριστικά στην Κύμη με σκορ 0-20 το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό!. Αφού παρήλθε το 15λεπτο και ο Παναθηναϊκός δεν έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ του ΟΑΚΑ, τότε το φύλλο αγώνα θα κλείσει με νικήτρια την Κύμη, η οποία μετά την εξέλιξη αυτή παραμένει στην Α1! .
  • Στην κόντρα ο Παναθηναϊκός: Δεν παίζει με Κύμη, απέχει από το πρωτάθλημα!. «Βόμβα» έριξε μέσω ανακοίνωσης ο Παναθηναϊκός, καθώς τονίζουν ότι θα απέχουν από κάθε αθλητική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από το σημερινό ματς με την Κύμη. .
  • Αποδοκίμασαν τον Μέσι οπαδοί της Μπαρτσελόνα!. Ένταση δημιουργήθηκε σύμφωνα με την «El Mundo Deportivo» ανάμεσα σε οπαδούς της Μπαρτσελόνα και τον Λιονέλ Μέσι στο αεροδρόμιο του Λίβερπουλ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου